Δικαίωμα στο «κυανέρυθρο» θαύμα!

Γιώργος Ντυμένος
Δικαίωμα στο «κυανέρυθρο» θαύμα!

bet365

Ο Πανιώνιος βρίσκεται στο «-7 » από την κορυφή και υπό προϋποθέσεις, έστω και δύσκολες, μπορεί να ελπίζει πως θα γίνει η... Λέστερ της Ελλάδας!
Φινάλε στο «Γ. Καραϊσκάκης» και οι παίκτες του Πανιωνίου γίνονται ένα «κουβάρι» και πανηγυρίζουν τη μεγάλη τους νίκη. Αποδεκατισμένοι και κόντρα σε κάθε λογική-προγνωστικό, κέρδισαν με 1-0 και πλέον έχουν κάθε δικαίωμα να αρχίσουν να σκέφτονται... τρελά. Οχι, μην πάει ο νους σας στο πονηρό, το «τρελά» μεταφράζεται στη λέξη «τίτλος». Λογικό να κομπιάζει ο οποιοσδήποτε ακόμη και να το ψελλίσει, καθώς στην Ελλάδα δεν είμαστε συνηθισμένοι σε τέτοιου είδους αγωνιστικές εξελίξεις. Ωστόσο λέτε να μην αισθάνονταν ανάλογα πέρσι τέτοιο καιρό στο King Power; Οταν στην Λέστερ άρχισαν σταδιακά να βάζουν τις βάσεις για το μετέπειτα «θαύμα» τους.
Πώς έχει η κατάσταση λοιπόν; Απομένουν 8 στροφές για τη λήξη, οι «ερυθρόλευκοι» είναι στο «+7» από τους «κυανέρυθρους» και από την στιγμή που υπερτερούν στην ισοβαθμία, ουσιαστικά η διαφορά των δύο ομάδων είναι στους 8 πόντους. Αυτόματα η αποστολή του Πανιωνίου αποκτά μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Αλλά δεν είναι ακατόρθωτη. Στην πλατεία μέχρι το τέλος της σεζόν θα έχουν ένα ματς την εβδομάδα, ενώ ο Ολυμπιακός συνεχίζει σε Ευρώπη και Κύπελλο. Περισσότερα παιχνίδια, πιο πολύ κούραση και ενδεχόμενος αποπροσανατολισμός από αναμετρήσεις πρωταθλήματος, που θεωρητικά χαρακτηρίζονται «εύκολα». Κακά τα ψέμματα, όταν ένας παίκτης έχει μπροστά του ένα μεγάλο ευρωπαϊκό ραντεβού, το μυαλό είναι λογικό να... στριφογυρίζει γύρω από αυτό.
Παράλληλα οι Πειραιώτες τις επόμενες τρεις αγωνιστικές θα παίξουν σε Τούμπα και Λεωφόρο, παιχνίδια αρκετά δύσκολα και πιθανά νέα «στραβοπατήματά» τους, θα αυξήσουν τον βαθμό πίεσης. Και από τους φίλους της ομάδας, κάτι που φάνηκε και σήμερα (το «βάρος» της φανέλας είναι μεγάλο). Βέβαια την ίδια στιγμή και στον Πανιώνιο έχουν ανάλογα ματς, αρχής γενομένης αυτό με την ΑΕΚ που ακολουθεί στη Νέα Σμύρνη. Αλλά όταν κερδίζεις τον Ολυμπιακό στο Φάληρο... μισός και παράλληλα σε κανένα από τα κατά τεκμήριο ντέρμπι δεν κατεβαίνεις με την ταμπέλα του φαβορί, άρα εκμηδενίζεται το άγχος, τότε δικαιούσαι να ελπίζεις. Πόσο μάλλον όταν η εικόνα σου, στην προκειμένη περίπτωση του Πανιωνίου, είναι συνέχεια τόσο καλή όσο σήμερα.
Πλέον η επόμενη αγωνιστική είναι κομβικής σημασίας. Οι μεν Πειραιώτες θα παίξουν στην Τούμπα, ενώ έχουν και μεσοβδόμαδες υποχρεώσεις για το Κύπελλο, καθώς τους περιμένει ο Ατρόμητος στο Περιστέρι στη ρεβάνς του 0-0 της πρώτης αναμέτρησης. Η ενδεχόμενη κούραση και τα συνεχή παιχνίδια που λέγαμε παραπάνω... Ο δε Πανιώνιος θα υποδεχθεί την ΑΕΚ σε μία πάρα πολύ δύσκολη αναμέτρηση. Αν μετά και την ολοκλήρωση της 23ης αγωνιστικής η διαφορά των δύο ομάδων παραμένει στα ίδια επίπεδα, τότε οι πιθανότητες ενδεχόμενου «θαύματος» θα μειωθούν αισθητά. Σχεδόν θα εκμηδενιστούν. Σε περίπτωση όμως που υπάρξει «ψαλίδισμά» της και με βάση όλα τα παραπάνω, αλλά και σε συνάρτηση ότι η μπάλα είναι απρόβλεπτη, στην πλατεία θα μπορούν να ελπίζουν.
ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΜΑΤΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (51)
ΠΑΟΚ*
Ατρόμητος
Παναθηναϊκός*
Πλατανιάς
Κέρκυρα*
Λεβαδειακός*
ΠΑΣ Γιάννινα
Παναιτωλικός*
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (44)
ΑΕΚ
Λάρισα
ΠΑΟΚ*
Ατρόμητος
Παναθηναϊκός*
Πλατανιάς
Κέρκυρα*
Λεβαδειακός
Οπου * οι εκτός έδρας αναμετρήσεις τους.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα