Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 1-2

Γιώργος Καραμάνος
Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 1-2

bet365

Αφαντος σε όλο το ντέρμπι ο σούπερ σταρ της Μπάρτσα, της έδωσε στο 87' το διπλό (1-2) στην έδρα της Ατλέτικο και την κράτησε ζωντανή στη μάχη του τίτλου.

Στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού δεν φαινόταν καν, ενώ για την ποιότητά του τα λάθη ήταν πολλά. Εάν ήταν οποιοσδήποτε άλλος, θα ήταν για αλλαγή. Ωστόσο, τον Λιονέλ Μέσι δεν τον βγάζεις ούτε στα χειρότερά του. Γιατί μπορεί να εμφανιστεί από το πουθενά και να σου φτιάξει την ημέρα. Οπως έκανε δηλαδή λίγο πριν το φινάλε, χαρίζοντας στην Μπαρτσελόνα το τεράστιο διπλό (1-2) στο «Βιθέντε Καλδερόν», κρατώντας ζωντανή την ομάδα του στο παιχνίδι του τίτλου.

Η Ατλέτικο πάντως ήταν καλύτερη στο α' μέρος, με τους Καταλανούς να μην μπορούν να κυκλοφορήσουν και να δέχονται πίεση. Ο Τερ Στέγκεν έβγαλε δύσκολα (26') τη σουτάρα του Γκριεζμάν και καθάρισε αρκετές σέντρες και κάθετες. Σταδιακά οι φιλοξενούμενοι ανέβηκαν. Στο 30' τους ακυρώθηκε σωστά γκολ σε επιθετικό φάουλ του Λουίς Σουάρες και σε δύο περιπτώσεις (38', 43') ο Ομπλάκ σταμάτησε εντυπωσιακά το φάουλ του Μέσι και καπάκωσε στη γραμμή την κεφαλιά του Πικέ.

Στο 49' ο Λουίς Σουάρες πλάσαρε τραγικά σε τετ α τετ, αλλά στο 64' ήρθε το γκολ, όταν η μπάλα σε φάση διαρκείας στρώθηκε στον Ραφίνια που πλάσαρε από κοντά. Η Ατλέτικο βρήκε γρήγορα όμως την ισοφάριση σε κεφαλιά του Γκοδίν από φάουλ-ασίστ του Κόκε. Το παιχνίδι εκεί άνοιξε και τελικά ο Μέσι καθόρισε το αποτέλεσμα στο 87'. Η άμυνα των Ροχιμπλάνκος δεν μπόρεσε να διώξει την μπάλα και ο Αργεντινός το έβαλε σε δύο προσπάθειες. Ηταν το 27ο τέρμα του κόντρα στους Μαδριλένους που μαζί με την Σεβίλλη έχουν δεχτεί τα περισσότερα από εκείνον. Επίσης, έφτασε τα 20 στη φετινή La Liga, όπου είναι πρώτος σκόρερ.

Για την Ατλκέτικο η ήττα σημαίνει ότι παρέμεινε μόλις στο -1 εντός τετράδας, αλλά και στο -7 από την 3η θέση, ώστε να αποφύγει να παίξει προκριματικά. Η Μπάρτσα ωστόσο, πέρασε γιαλίγο (ή για πολύ) στην κορυφή, στο +2 από την Ρεάλ (και την Σεβίλλη) που παίζει το βράδυ στην Βιγιαρεάλ και έχει και χρωστούμενο ματς με την Θέλτα εκτός. Και το πρωτάθλημα παίρνει ξανά φωτιά.

* Η Ατλέτικο δεν έχει νικήσει την Μπάρτσα σε εγχώριο ματς από τον Φεβρουάριο του 2010 (13 ήττες, 7 ισοπαλίες). Εχει δύο νίκες σε 24 αγώνες και αυτές στο Champions League!

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγο Σιμεόνε): Ομπλάκ, Σάβιτς, Γκοδίν, Φιλίπε Λουίς, Βρσάλικο, Γκάμπι, Κόκε, Σαούλ, Καράσκο (68' Φ. Τόρες), Γκριεζμάν, Γκαμεϊρό (72' Κορέα)

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Ουμτιτί, Πικέ, Ματιέ (76' Ντιν), Σέρζι Ρομπέρτο (84' Αντρέ Γκόμες), Μπουσκέτς, Ινιέστα (71' Ράκιτιτς), Ραφίνια, Νεϊμάρ, Μέσι, Λουίς Σουάρες.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα