Ηρακλής - ΠΑΟΚ 1-1 (vid)

Φώτης Καρακούσης
Ηρακλής - ΠΑΟΚ 1-1 (vid)

bet365

Ο Γλύκος πήρε πίσω το «δώρο» που έκανε ο βοηθός Καραβασίλης στον ΠΑΟΚ (οφσάιντ το γκολ του Πρίγιοβιτς) καθώς η άστοχη έξοδος έδωσε την ευκαιρία στον Μπαστακό να ισοφαρίσει και να χαρίσει στον Ηρακλή (1-1) βαθμό-χρυσάφι. Πέναλτι στον Δικέφαλο δεν έδωσε ο Γκράνας.

Από την μία ο ΠΑΟΚ των εκατομμυρίων και του στόχου της δεύτερης θέσης για φέτος και πιο ψηλά τα επόμενα χρόνια και από την άλλη ο Ηρακλής των χιλίων προβλημάτων που παλεύει για την σωτηρία. Οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες στο Καυτανζόγλειο και μοιράστηκαν γκολ και βαθμούς με το 1-1 να δείχνει πως η αίσθηση της αυτοσυντήρησης και της αποφυγής του υποβιβασμού είναι πιο δυνατή από ακριβά ρόστερ. Ο... γηραιός με την ισοπαλία στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης έφτασε τους 15 βαθμούς και συνεχίζει με άλλον αέρα την... μάχη του. Από την άλλη οι... ασπρόμαυροι είναι με τους 40 στην 3η θέση καθώς δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τον Πανιώνιο.

Πριν ασχοληθούμε πιο αναλυτικά με τα του ντέρμπι αξίζει να σημειώσουμε πως τα είχε όλα. Είχε σημαντικά λάθη από τους διαιτητές, είχε ένταση, είχε πάθος και είχε και πρωταγωνιστές. Για τον Ηρακλή, αλλά και για τον αγώνα συνολικά θα λέγαμε πως ήταν ο Μπαστακός. Ο επιθετικός του... γηραιού μπήκε ως αλλαγή και στην πρώτη του επαφή με την μπάλα έκανε το 1-1, ενώ με την δεύτερη παραλίγο να κάνει το 2-1 στο τετ α τετ με τον Γλύκο.

Γκολ οφσάιντ και πέναλτι που δεν δόθηκε στο πρώτο

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο ημίχρονο. Ένα πρώτο ημίχρονο που αν δεν υπήρχε το γκολ του Μπαστακού θα λέγαμε πως ήταν όλο το ματς. Οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά στο ματς καθώς ήθελαν και οι δύο το τρίποντο για τους δικούς τους λόγους, χωρίς όμως να έχουμε κάποια φάση μπροστά στις δύο εστίες. Η πρώτη ουσιαστικά καλή φάση ήταν και γκολ για τους φιλοξενούμενους. Συγκεκριμένα στο 19' ο Μάτος έπιασε το γυριστό, ο Χουάντερσον έδιωξε και ο Πρίγιοβιτς από καθαρή θέση οφσάιντ σκόραρε για να κάνει το 0-1. Δύο λεπτά αργότερα ο Σέρβος πήγε να καθαρίσει το ματς όταν ξεκίνησε την κόντρα, πάσαρε στον Μπίσεσβαρ αυτός γύρισε στον Ενρίκε που εντελώς αμαρκάριστος αστόχησε από το ένα μέτρο.

Στο διάστημα αυτό ο Ηρακλής είχε διαστήματα που ανέβαζε την απόδοσή του, αλλά χωρίς να μπορεί να φτάσει με αξιώσεις μπροστά στην εστία του Γλύκου. Όσο οι γηπεδούχοι δεν απειλούσαν, τόσο οι φιλοξενούμενοι έβγαιναν μπροστά για το 0-2, σε ένα ημίχρονο που είχε πολλές διακοπές λόγω ενός πανό που είχαν ανεβάσει οι οπαδοί του Ηρακλή εναντίον του Σαββίδη το οποίο και δεν κατέβαζαν.

Έτσι φτάσαμε στο 43' όπου και είχαμε την δεύτερη φάση που θα συζητηθεί. Ο Πέλκας έκανε γύρισμα από αριστερά, ο πεσμένος Στάμου βρήκε την μπάλα με το χέρι, με τον διαιτητή να μην δίνει το πέναλτι καθώς το χέρι του παίκτη του Ηρακλή ήταν απλωμένο. Έτσι τελείωσε το πρώτο μέρος με τον ΠΑΟΚ να βρίσκεται μπροστά.

Κακό ματς μέχρι να μιλήσει ο Μπαστακός στο δεύτερο

Στην επανάληψη που ξεκίνησε με καθυστέρηση επειδή οι φίλοι του Ηρακλή δεν κατέβαζαν το πανό που αναφέραμε, το θέαμα που προσέφεραν οι δύο ομάδες ήταν κακό. Από την μία ο ΠΑΟΚ να πραγματοποιεί όπως είπε και ο προπονητής του την χειρότερη φετινή του εμφάνιση να μην μπορεί να κάνει κάποια καλή φάση και από την άλλη οι γηπεδούχοι να προσπαθούν, αλλά να μην έχουν την ποιότητα για να απειλήσουν την εστία του Γλύκου.

Μία φορά όμως έγινε αυτό και ήρθε η πολύτιμη ισοφάριση. Αρχικά ο Μπαστακός μπήκε στο 78' στην θέση του Γροντή και δύο λεπτά αργότερα, στην πρώτη του επαφή με την μπάλα διαμόρφωσε το τελικό 1-1. Συγκεκριμένα ο Λεοζίνιο εκτέλεσε το κόρνερ, ο Γλύκος έκανε τραγική έξοδο και ο νεαρός επιθετικός των... κυανόλευκων ισοφάρισε με κεφαλιά μέσα σε αποθέωση. Μάλιστα στην επόμενη φάση παραλίγο να κάνει την απόλυτη ανατροπή, αλλά μετά την μαγική ασίστ του Περόνε νικήθηκε από τον Γλύκο σε τετ α τετ. Έτσι το 1-1 έμεινε με τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν όχι μόνο τον πολύτιμο βαθμό, αλλά συνολικά την προσπάθεια και τους φιλοξενούμενους να φεύγουν με κατεβασμένα κεφάλια.

Man of the match: Πρώτη επαφή γκολ, δεύτερη παραλίγο το 2-1. Ε τι άλλο να έκανε το Μπαστακός για να αναδειχθεί πολυτιμότερος παίκτης του ντέρμπι;

Αδύναμος κρίκος: Το κέντρο άμυνας της Λάρισας. Και στα τρία γκολ της Ενωσης, η αντίδραση τους είναι τραγική...

Στο ύψος του: Η άμυνα του Ηρακλή πάλεψε και με το παραπάνω, αλλά σε αυτό θα βάλουμε τον Περόνε που κέρδισε τις περισσότερες μάχες με τους αντιπάλους του, ενώ είχε και την φοβερή ασίστ στον Μπαστακό τον οποίο και νίκησε ο Γλύκος.

Αδύναμος κρίκος: Και μόνο που ο Ίβιτς τον έβγαλε στο 29' νομίζω πως φτάνει για να βάλουμε τον Μπίσεσβαρ στο σημερινό αδύναμος κρίκος, παρότι ο Ολλανδός είχε κάνει την πάσα στον Ενρίκε που μόνος του... κατάφερε να αστοχήσει.

Η γκάφα: Έχει κάνει πολλά λάθη ο Γλύκος, όπως άλλωστε και ο κάθε τερματοφύλακας, αλλά το σημερινό είναι από τα μεγαλύτερά του. Ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ έκανε τραγική έξοδο στο κόρνερ του Λεοζίνιο και έτσι ήρθε το τελικό 1-1 για τον Ηρακλή.

Το ταμείο του Gazzetta: Η ψυχή των παικτών του Ηρακλή ήταν σήμερα πιο δυνατή από τα συμβόλαια των παικτών του ΠΑΟΚ. Το 1-1 ήρθε γιατί οι γηπεδούχοι έπαιζαν για την σωτηρία τους και ήταν ξεκάθαρο πως θα τα έδιναν όλα. Έτσι και έγινε και η ομάδα του Παντελίδη εκτός από τον βαθμό κέρδισε πολλά και στο θέμα της ψυχολογίας ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Οι συνθέσεις του αγώνα

Ηρακλής (Σ. Παντελίδης): Χουάντερσον, Αργυρόπουλος, Στάμου (Πασάς 69΄), Τζανετόπουλος, Ζιαμπάρης, Κούρος, Γροντής (Μπαστακός 78΄), Μοντέιρο, Περόνε, Λεοζίνιο (Ιντζόγλου 85΄), Δώνης.

ΠΑΟΚ (Β. Ίβιτς): Γλύκος, Μαλεζάς, Κρέσπο, Μάτος, Λέοβατς, Τσίμιροτ, Χαρίσης, Ουάρντα (Αθανασιάδης 85΄), Μπίσεσβαρ (Πέλκας 29΄), Ενρίκε (Κάμπος 44΄ λ.τ.), Πρίγιοβιτς.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΚΑΥΤΑΝΖΟΓΛΕΙΟ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα