H Ξάνθη του βάζει πάντα δύσκολα ο Παναθηναϊκός ψάχνει τη νίκη-ώθηση!

H Ξάνθη του βάζει πάντα δύσκολα ο Παναθηναϊκός ψάχνει τη νίκη-ώθηση!

Τάσος Νικολογιάννης Τάσος Νικολογιάννης
H Ξάνθη του βάζει πάντα δύσκολα ο Παναθηναϊκός ψάχνει τη νίκη-ώθηση!

bet365

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για το ματς με την Ξάνθη , που πάντα κάνει ζημιές στον Παναθηναϊκό και εξηγεί την μεγάλη σημασία ,που θα έχει μία ενδεχόμενη νίκη για τη συνέχεια.

Την ομάδα, που του έχει κάνει πολλές ….κηδείες αντιμετωπίζει ο Παναθηναϊκός. Η Ξάνθη του έχει στερήσει πιο παλιά πρωτάθλημα(2007-08), τον απέκλεισε από το κύπελλο το 2015 και σε διπλά παιχνίδια και την φετινή περίοδο τον κέρδισε μέσα στην Λεωφόρο και από τότε άρχισε η καθοδική πορεία της ομάδας και η αντίστροφη μέτρηση για τον Στραματσόνι στον πάγκο της ομάδας. Και στον πρώτο γύρο, όπως και τώρα προέρχεται από κακές εμφανίσεις και αποτελέσματα η Ξάνθη. Αυτό δεν παίζει ρόλο, όταν αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό. Ειδικά ο Λουτσέσκου έχει βρει το κουμπί των «πρασίνων», αφού σε επτά αναμετρήσεις με τον Παναθηναϊκό έχει μόλις δύο ήττες.

Για αυτό το παιχνίδι στην Ξάνθη ίσως να είναι και το πιο σημαντικό ματς τον τελευταίο καιρό, στο οποίο θα φανεί αν ο Παναθηναϊκός βελτιώνεται σταθερά . Με νίκη η ομάδα καθιερώνεται στην πρώτη τριάδα, αφήνει πίσω πολύ την Ξάνθη εξασφαλίζοντας την συμμετοχή στα play off και κυρίως αρχίζει και πείθει τον κόσμο, ότι αξίζει τον κόπο να επιστρέψει στην Λεωφόρο. Με ισοπαλία (αν δεν υπάρξουν εξωγενείς παράγοντες) η ομάδα θα αφήσει ένα ερωτηματικό, για το αν μπορεί να κάνει ένα σερί νικών , με ήττα θα αρχίσει και πάλι η αμφισβήτηση και η γκρίνια.

Φυσικά το παιχνίδι στην Ξάνθη δεν θα έχει σχέση με το παιχνίδι στην Τρίπολη. Ο Αστέρας άφησε χώρους, διότι έπαιξε ανοιχτά και ο Παναθηναϊκός τον τιμώρησε. Η Ξάνθη του Λουτσέσκου θα παίξει κλειστά , δεν θα αφήσει σπιθαμή ελεύθερου χώρου και θα κοιτάξει να «χτυπήσει» τον Παναθηναϊκό στην αντεπίθεση. Το έχει καταφέρει πολλές φορές αυτό ο Λουτσέσκου , θα κοιτάξει να το κάνει και αυτή την φορά.

Το καλό είναι, ότι στα τελευταία παιχνίδια ο Παναθηναϊκός βρίσκει γκολ από πολλούς παίκτες, το περίεργο είναι, ότι Μπέργκ ακόμα δεν έχει βάλει γκολ στην Ξάνθη από την ημέρα, που ήρθε. Για Μπέργκ είναι πολύς ο καιρός και κάποια στιγμή θα βάλει γκολ και στην Ξάνθη. Και ίσως τώρα να ήρθε η ώρα, αφού σκοράρει συνέχεια το τελευταίο διάστημα.

Βαρόμετρο για τον Παναθηναϊκό θα είναι η απόδοση του Εμποκού αν παίξει τελικά( είναι στην αποστολή). Ο Εμποκού εκτός του ότι βοηθάει με τις πάσες του και τα γκολ του, έχει και πολύ καλά χτυπήματα στις στημένες φάσεις. Και σήμερα αυτό ίσως είναι καθοριστικό. Μην ξεχνάμε, ότι την περασμένη περίοδο ο Παναθηναϊκός είχε κερδίσει μέσα στην Ξάνθη με 1-0 με κεφαλιά του Τελάντερ , από εκτέλεση κόρνερ.

*Ας ελπίσουμε ο Θάνος να μην μας απασχολήσει αρνητικά για την διαιτησία του. Για όσους το ξεχνούν είναι ο διαιτητής, που πριν μερικά χρόνια δεν είχε δώσει το καθαρό πέναλτι στον Μπέργκ, στην φάση που -από τράβηγμα του αμυντικού του Λεβαδειακού Τόμας- ο Σουηδός έπεσε κάτω και έσπασε την κλείδα του….

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης

Το σαράκι της δημοσιογραφίας του μπήκε από πιτσιρικάς, όταν γύρναγε από το σχολείο και άκουγε τις περιγραφές αγώνων στο ραδιόφωνο έλεγε ότι ήθελε να ασχοληθεί με την αθλητική δημοσιογραφία. Άρρωστος Παναθηναϊκός έγινε από τον πατέρα του και αρχισε από μικρός να πηγαίνει στα γήπεδα. Όταν τελείωσε την φοίτησή του στο εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας το όνειρό του ήταν κάποια μέρα να ασχοληθεί με το ρεπορτάζ της αγαπημένης του ομάδας. Η αρχή της καριέρας του έγινε από τα χαμηλά ρεπορτάζ στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Τότε μεγάλο σχολείο, θυμάται πλέον με θλίψη αυτή την εφημερίδα και πως την οδήγησαν στον αφανισμό αυτοί που την διοικούσαν. Αφού πέρασε από ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β' Εθνικής, διαιτησίας το καλοκαίρι του 1986 έγινε το όνειρό του πραγματικότητα και ανέλαβε το ρεπορτάζ Παναθηναϊκού. Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» , πήγε στο SPORTIME και μετά στην SPORTDAY όπου δουλεύει μέχρι σήμερα.

Σταθμός για την καριέρα του ήταν η συνεργασία του με τον Novasport fm από το 2000. Όπως λέει χαρακτηριστικά , μέχρι τότε δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του, από τότε τον έμαθε σταδιακά πολύς κόσμος. Είναι άρρωστος με την δημοσιογραφία και δεν μπορεί να σκεφτεί τον εαυτό του χωρίς να ψάχνει το ρεπορτάζ.