Το αφιέρωμα του «Vice» στον κόσμο του ΠΑΟΚ

Το αφιέρωμα του «Vice» στον κόσμο του ΠΑΟΚ

Gazzetta team
Το αφιέρωμα του «Vice» στον κόσμο του ΠΑΟΚ

bet365

Η γερμανική έκδοση του «Vice» έκανε ένα μεγάλο οδοιπορικό και αφιέρωμα στους φίλους του ΠΑΟΚ, που ζουν στο Ντίσελντορφ και διατηρούν ένα από τους πιο δυναμικούς συνδέσμους στη Γερμανία.

Είναι το πρώτο μέρος ενός μεγάλου αφιερώματος του γερμανικού VICE, που με αφορμή το ματς του ΠΑΟΚ κόντρα στη Σάλκε, βρέθηκε για δύο ημέρες στο Ντίσελντορφ ,έζησε την ατμόσφαιρα και έμαθε πολλά γύρω από την κουλτούρα των οπαδών του «Δικεφάλου».

Σήμερα η ΠΑΕ ΠΑΟΚ σχολίασε στο Twitter το αφιέρωμα του VICE γράφοντας:

«Η γερμανική έκδοση του περιοδικού #VICE σε ταχύρυθμα μαθήματα κουλτούρας».

Θα ακολουθήσουν κι άλλα κομμάτια του αφιερώματος μέσα στις επόμενες μέρες, με επώνυμους και ανώνυμους φίλους του ΠΑΟΚ να μιλούν για την ομάδα τους, τον Ιβάν Σαββίδη και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

«Έλα ρε αδερφέ!». Αυτή είναι η φράση που ακουγόταν περισσότερο απ' όλες το απόγευμα της Πέμπτης στο Ντίσελντορφ. Άνθρωποι αγκαλιάζονταν, έπιναν, φώναζαν, ζούσαν με την προσμονή του αγώνα. Συνθήματα ακουγόταν και η γιορτή που είχε κάτι μεταξύ σοβαροφανούς ανδροπαρέας και οικογενειακής σύναξης κορυφωνόταν.

«Ήρθαμε από τη Θεσσαλονίκη χθες και ήδη νιώθουμε σαν να είμαστε στο σπίτι μας», μου λέει ο Ηλίας, ένας από τους ταξιδιώτες, έξω από την είσοδο του "Düsseldorf Club PAOK Invaders", του μέρους που οι Έλληνες οπαδοί συναντήθηκαν πριν την αναμέτρηση με την Σάλκε. Το κλαμπ είναι χωμένο δίπλα σε ένα γκαράζ, στο κέντρο του Ντίσελντορφ και την Πέμπτη ήταν το επίκεντρο του έντονου ελληνικού στοιχείου της περιοχής. «Δεν έχω χαλάσει ούτε 10 ευρώ και είμαι μεθυσμένος από την ώρα που ήρθα», σχολιάζει προφανώς ευτυχισμένος ο Ηλίας από τη Θεσσαλονίκη.

Οι Γερμανοί που κοιτούσαν απορημένοι, ενημερώθηκαν για το αυτοσχέδιο και παραδοσιακό κοκτέιλ των οπαδών του ΠΑΟΚ, το περίφημο «Τούμπα Λίμπρε». Ο Κώστας, ένας οπαδός του ΠΑΟΚ που μένει στη Γερμανία, εξήγησε την σημειολογία του ποτού: «Το όνομα το έχει πάρει από το γήπεδο μας και χρειάζονται οι σωστές δόσεις ρετσίνας και coca-cola για να το δημιουργήσεις. Σε ετοιμάζει για το γήπεδο.

Οι επόμενες ώρες μέχρι την έναρξη του αγώνα του ΠΑΟΚ με την Σάλκε κύλησαν χωρίς προβλήματα - με όλο και περισσότερο ποτό, φωνές, αγκαλιές και ακατάληπτες κουβέντες. Το παιχνίδι τελείωσε 1-1, η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν τα κατάφερε. Αλλά το άθλημα κέρδισε».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα