Το ντόμινο που αλλάζει το φινάλε!

Το ντόμινο που αλλάζει το φινάλε!

Διονύσης Δελλής Διονύσης Δελλής
Το ντόμινο που αλλάζει το φινάλε!

bet365

Ο Διονύσης Δελλής γράφει για μία παράξενη αλληλουχία γεγονότων που στέλνει τον Ολυμπιακό στον πιο φιλόδοξο Μάρτη, της τελευταίας 5ετίας

Η –μια ακόμη- απογοητευτική εμφάνιση του Όσκαρ Καρντόσο, στο ματς του Φαλήρου. Η παρατεταμένη επιθετική αφλογιστία. Η μετακόμιση του Μπράουν Ιντέγιε στην Κίνα. Οι συνθήκες πίεσης που σχηματίστηκαν ειδικά μετά την ήττα από την ΑΕΚ. Η απόφαση του Πάουλο Μπέντο, να δώσει τελικά μια ευκαιρία στον Καρίμ Ανσαριφάρντ. Η «ματσάρα» του Ιρανού και τα γκολ του, που έστειλαν τον Ολυμπιακό στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ.

Όλα μαζί στην ίδια σκαλέτα. Μια παράξενη αλληλουχία γεγονότων που από χθες το βράδυ άλλαξε τον «αέρα» στο μεγάλο λιμάνι. Αν η παραπάνω σειρά για κάποιο λόγο ήταν διαφορετική; Πιθανότατα το μεσημέρι να μην ασχολούμασταν με την κλήρωση. Έγιναν όμως. Και κάπως έτσι οι Ερυθρόλευκοι δηλώνουν μια από τι ελάχιστες ομάδες σε ολόκληρη την Ευρώπη που θα μπουν στον Μάρτη, διεκδικώντας όλους τους στόχους.

Πρώτοι με διαφορά στο πρωτάθλημα. Μέσα στο κύπελλο. Μέσα και στο Γιουρόπα, όπου η σύνθεση του είναι ικανοποιητικά «δημοκρατική» για να προσφέρει φιλοδοξία. Είχε να συμβεί από την εποχή του σπουδαίου Ερνέστο Βαλβέρδε, που από χθες δεν θα θέλει να ξαναβρεθεί στην Κύπρο ούτε για... διακοπές! Τότε με Μιραλάς, Τζιμπούρ, Φουστέρ, Μέλμπεργκ, Ορμπάιθ, Μαρκάνο κλπ. Τώρα με τον Ρέτσο κομπιούτερ στον άξονα, τον Ανδρούτσο να σολάρει στο 2-0 και τον αναπληρωματικό Λεάλι να «κατεβάζει» ρολά στις δύσκολες στιγμές. Επιτρέψτε μας, αλλά αυτό μοιάζει μεγαλύτερο από το προηγούμενο.

Κάποιοι υποτιμούν την Οσμανλί, ειδικά μετά το τελικό 0-3. Πιθανότατα κρίνοντας εκ του αποτελέσματος. Δεν έχουν δίκιο. Ομάδα χωρίς ιδιαίτερο ταλέντο, αλλά με αρχές στο παιχνίδι της και ιδιαίτερη αγωνιστική πειθαρχία. Πολύ καλή πίσω από τη μπάλα. Για τρία ημίχρονα είχε το πάνω χέρι. Την... πάτησε στο ξεκίνημα του τέταρτου. Στα δευτερόλεπτα που ο Ανσαριφάρντ τρύπωσε στο δεύτερο δοκάρι, σα να περίμενε ότι η κεφαλιά του Μποτία θα στείλει τη μπάλα στον χώρο δράσης του. Αυτό το γκολ σόκαρε τους Τούρκους. Τους αποσυντόνισε. Και όταν αποφάσισαν να ρισκάρουν, ανοίγοντας το γήπεδο ψάχνοντας πλέον για δύο τέρματα; Έκαναν τη θάλασσα... γιαούρτι για τους πρωταθλητές. Δεν ήταν εύκολος αντίπαλος. Έγιναν σε μια στιγμή. Έτσι συμβαίνει όμως καμιά φορά στο ποδόσφαιρο.

Η χθεσινή είναι δεδομένα η νίκη της χρονιάς για τον Ολυμπιακό. Και ήρθε την κατάλληλη στιγμή φτιάχνοντας το κέφι όλων. Του κόσμου, των ποδοσφαιριστών, του προπονητή, της διοίκησης. Έφερε νέα δεδομένα που δίνουν άλλο ενδιαφέρον στο τελευταίο δίμηνο της σεζόν. Μια αγωνιστική περίοδος που ξεκίνησε με το σοκ της Μπεέρ Σεβά, μπορεί να εξελιχθεί στην πιο επιτυχημένη των τελευταίων χρόνων. Η ομάδα ξεπέρασε και φέτος τους 10.000 βαθμούς στην Ευρώπη. Μπαίνει στην κλήρωση με το τρίτο υψηλότερο ranking ανάμεσα στις «16» που απέμειναν, πίσω μόνο από Σάλκε και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Απέβαλλε το άγχος του «πρέπει», το οποίο το άφησε χθες κάπου στην Άγκυρα. Μπορεί να «τελειώσει» με το πρωτάθλημα στις επόμενες δύο στροφές (Πανιώνιος εντός, ΠΑΟΚ εκτός) και να δοκιμάσει τη τύχη της για το παραπάνω εκτός συνόρων. Εδώ που έφτασε, αξίζει να το προσπαθήσει...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Διονύσης Δελλής
Διονύσης Δελλής