Ιρανός... τρομοκράτης, ορθολογιστής Μπέντο και... κωλοτούμπες!

Ιρανός... τρομοκράτης, ορθολογιστής Μπέντο και... κωλοτούμπες!

Δημήτρης Τομαράς
Ιρανός... τρομοκράτης, ορθολογιστής Μπέντο και... κωλοτούμπες!

bet365

Ο Δημήτρης Τομαράς καταγράφει στο Gazzetta.gr τα πολλαπλά οφέλη της ευρωπαϊκής πρόκρισης του Ολυμπιακού σε μία βραδιά που πρόσωπα - κλειδιά έκαναν όλα αυτά που έπρεπε για να έρθει το 0-3!

Στο κείμενό μου μετά το 0-0 με την Οσμανλισπόρ είχα σταθεί στην ανάγκη ο Ολυμπιακός να βρει τις προσωπικότητες που έπρεπε για να πάρει την πρόκριση για την φάση των "16" του Γιουρόπα Λιγκ.

Παίκτες τους οποίους είχε στην μεγάλη του βραδιά στην Άγκυρα και το εμφατικό 0-3 σε βάρος των Τούρκων. Ο Λεάλι κάτω από τα δοκάρια. Ο Μποτία με καίρια κοψίματα και συμμετοχή στο ένα γκολ του Καρίμ (σ.σ. το πιο κρίσιμο). Ο Μάρτινς με μεγάλη προσπάθεια στο κέντρο και φυσικά ο μεγάλος πρωταγωνιστής Ανσαφιράρντ αλλά και ο τρομερός μικρός, Θανάσης Ανδρούτσος που και ως αλλαγή έκανε την διαφορά. Ο Ολυμπιακός βρήκε τα πρόσωπα που ήθελε και την δυναμική για να κάνει ένα πολύ καλό β' μέρος και να... καθαρίσει το ματς για μία πολύ σημαντική για τα δεδομένα της εποχής και της χρονιάς διάκριση. Μία διάκριση που έχει να πετύχει από το 2011 / 12 και οπωσδήποτε έχει μεγάλη αξία και σημασία σε μία περίοδο έντονης πίεσης και που οι Πειραιώτες έψαχναν και ήθελαν ένα καλό... ξέσπασμα για αγωνιστικούς και ψυχολογικούς λόγους. Ο κόουτς Μπέντο είπε μετά την αναμέτρηση πως το 3-0 ήταν πιο δύσκολο απ' ότι έδειχνε και είχε δίκιο. Ωστόσο έτσι όπως πήγε το ματς στο τέλος οι Πειραιώτες θα μπορούσαν να είχαν κάνει το 0-4 αλλά και το 0-5! Στα δικά μου μάτια έχει ακόμα πιο μεγάλη αξία μια τέτοια πρόκριση που έρχεται χωρίς Ιντεγε, Μιλιβογεβιτς, Τσορι, Καμπιασο και Μάριν.

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΙΝΤΕΓΕ Ο ΚΑΡΙΜ
Ο Ανσαριφάρντ από την ημέρα που ήρθε στον Ολυμπιακό περίμενε την μεγάλη του ευκαιρία. Έδειξε σε πρώτη φάση να αποδέχεται πως θα ήταν Νο3 φορ στην... ιεραρχία. Και ας είχε γκολ με το... καλημέρα στο 1-1 με τον Άρη στο Κύπελλο και ασίστ στη ρεβάνς (σ.σ. στην φάση του γκολ του Σισοκό). Και ας έδειχνε από την πρώτη στιγμή σε πολύ πιο καλή κατάσταση από τον ντεφορμέ Καρντόσο.
Ο Ιρανός... τρομοκράτης μέσα σε τρία 90λεπτα αποδείχθηκε πιο αποτελεσματικός και ικανός ακόμα και από τον Ιντέγε!!! Τρία γκολ και μία ασίστ. Και τι γκολ... Δύο τέρματα σε ματς... τελικό: στο παιχνίδι με την Οσμανλισπόρ όπου επρόκειτο να κριθούν πολλά. Ο Καρίμ Ανσαριφάρντ δεν είναι μόνο το πως παίζει με ή χωρίς την μπάλα. Είναι πως για ακόμα μία φορά απέδειξε πως είναι killer. Όταν φτάσει η μπάλα στην περιοχή και βρεθεί στο σημείο που πρέπει δεν... συγχωρεί!!! Ένας σύγχρονος φορ περιοχής που δικαιούται να είναι βασικός. Το άξιζε ακόμα και με τον Ιντέγε στο ρόστερ...Τουλάχιστον αυτό δείχνει η εικόνα του έως τώρα στο γήπεδο.
Ο ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Ο ΤΟΠ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΣ
Μία ενέργεια αλλά τι ενέργεια... Ο Θανάσης Ανδρούτσος συνεχίζει να πιστοποιεί πως είναι ο πιο χαρισματικός από τους πιτσιρικάδες του Πάουλο Μπέντο. Στην φάση που βγάζει έτοιμο γκολ στον Ελιουνούσι έχει κάνει... κουτό τον Προχάτσκα δύο φορές για να έρθει μετά η εξαιρετική του μπαλιά! Προσωπικά από τα δύο ματς με τους Τούρκους θεωρώ ότι μαζί με τον Λεάλι είχαν την πιο σταθερή και πολύ καλή απόδοση.
ΤΗΣ... ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ ΚΑΙ ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΠΕΝΤΟ
Για τον Μπέντο έχω τοποθετηθεί σε αρκετές περιπτώσεις. Από χθες το βράδυ έχουν πέσει πολλές... κωλοτούμπες (και) για τον Πορτογάλο τεχνικό με αφορμή την τρίτη φετινή του ευρωπαϊκή πρόκριση μετά από Αρούκα και φάση των ομίλων του Γιουρόπα. Είναι άλλωστε κάτι σύνηθες και πολλές φορές φέτος η γκρίνια από πολλούς και η κριτική έχει ξεπεράσει τα όρια και έχει φτάσει σε επίπεδα ισοπέδωσης! Ο Πάουλο Μπέντο - όπως έχουμε καταγράψει και πάλι - δεν φταίει για όλα και έχει και αυτός τις ευθύνες του για το αγωνιστικό σκέλος, το ρόστερ, το ροτέισον και την διαχείριση και προσέγγιση των αναμετρήσεων του Ολυμπιακού.
Προσωπικά πιστώνω στον Ίβηρα κόουτς πως υπήρξε ορθολογιστής στη ρεβάνς με την Οσμανλισπόρ. Στο πως κατέβασε τον Ολυμπιακό και στις επιλογές του στα πρόσωπα. Προφανώς και κυρίως ως προς την γραμμή κρούσης με το χρίσμα του βασικού στον Ιρανό. Το θέμα βέβαια από εδώ και πέρα είναι η περαιτέρω διαχείριση του υπάρχοντος δυναμικού και πως θα βγει μία δύσκολη σειρά αγώνων καθώς εκτός από το πρωτάθλημα υπάρχει και το Κύπελλο με τον Ατρόμητο αλλά και Ευρώπη ξανά τον Μάρτιο. Έχουμε ξανατονίσει: ο Πορτογάλος προφανώς έχει τα υπέρ και τα κατά του. Πολλές φορές δείχνει αποφασισμένος να... πεθάνει με τις ιδέες του. Σε αυτόν τον επαναληπτικό πάντως έδειξε να έχει μία άλλου τύπου προσέγγιση που τον βοήθησε ώστε να προκριθεί η ομάδα του στον επόμενο γύρο. Εννοείται πως τα όποια προβλήματα δεν γίνεται να κρυφτούν κάτω από το χαλάκι. Ο Ολυμπιακός όμως στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, απέδειξε πως ήταν ανώτερος της Οσμανλισπόρ και την πλήρωσε με το νόμισμα που της άξιζε. Μία Οσμανλισπόρ που όσο δραστήρια και επιθετική και εάν προσπάθησε να γίνει και να είναι ακόμα και τρίτο ματς να υπήρχε γκολ δεν θα έβαζε, όπως αγωνιζόταν...
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΙΣΟΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΥΝΕΠΕΙΑ
Η επανάληψη είναι η μητέρα της μάθησης. Οπότε καλό είναι να γράφουμε και πάλι ορισμένα πράγματα που πρέπει κάθε τόσο να τονίζονται. Ο Ολυμπιακός φέτος έγινε μόλις η 11η ομάδα σε όλη την Γηραιά ήπειρο που για 6η σερί χρονιά συνέχισε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (είτε μόνο Τσάμπιονς, είτε μόνο Γιουρόπα, είτε πρώτα Τσάμπιονς και μετά Γιουρόπα) και μετά τον χειμώνα. Οι άλλες 10 είναι οι εξής: Ρεάλ, Μπάγερν, Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο, Άρσεναλ, Πόρτο, Σάλκε, Λεβερκούζεν, Ζενίτ και Νάπολι. Φυσικά τον Μάρτιο θα παίζουν μπάλα ακόμα πιο λίγες ομάδες... Η ευρωπαϊκή συνέπεια και σταθερότητα του Ολυμπιακού είναι ένα ακόμα σημείο αναφοράς. Ο Ολυμπιακός βέβαια δεν έχει πολύ χρόνο για... γλέντια. Τον περιμένουν - όπως προαναφέραμε - δύσκολα ματς στο πρωτάθλημα αλλά και το Κύπελλο όπου και εκεί η πρόκριση είναι μονόδρομος με Ατρόμητο. Συν ότι έχει τον Μάρτιο και τα ντέρμπι με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα