O Παναθηναϊκός γίνεται και πάλι οικογένεια!

O Παναθηναϊκός γίνεται και πάλι οικογένεια!

Τάσος Νικολογιάννης Τάσος Νικολογιάννης
O Παναθηναϊκός γίνεται και πάλι οικογένεια!

bet365

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τον ρόλο, που έχουν παίξει τα....αποδυτήρια στη σημαντική αγωνιστική βελτίωση του Παναθηναϊκού.

Στη βελτίωση του Παναθηναϊκού στα τελευταία παιχνίδια έχει παίξει σίγουρα μεγάλο ρόλο η δουλειά του Μαρίνου Ουζουνίδη στη τακτική , η δουλειά του Νίκου Γιάγκου στη φυσική κατάσταση, αλλά και η ψυχολογική προετοιμασία των παικτών από τον προπονητή της ομάδας και τους συνεργάτες του. Σίγουρα έχουν παίξει ρόλο και κάποιοι παίκτες, που απουσίαζαν τον Γενάρη , όπως ο Εμποκού και ο Κλωναρίδης , αλλά και η παρουσία του Κουρμπέλη, που ήρθε τον Δεκέμβρη και αποδεικνύει στο γήπεδο, ότι σωστά ο Παναθηναϊκός έκανε τα πάντα , για να τον αποκτήσει.

Για μένα, όμως, το μεγάλο μυστικό για τις καλές εμφανίσεις του Παναθηναϊκού και τα θετικά αποτελέσματα είναι τα αποδυτήρια! Για να μην πω ότι είναι το μεγαλύτερο μυστικό, λέω, ότι έχει παίξει σημαντικό ρόλο. Ο Παναθηναϊκός γίνεται και πάλι οικογένεια. Οι παίκτες πάνε στην προπόνηση με χαρά , μπαίνουν στο γήπεδο και χαίρονται το παιχνίδι. Μετά τα γκολ και με την προτροπή του Εμποκού έχει καθιερωθεί ένας ιδιαίτερος πανηγυρισμός με έναν χορό. Χορεύουν όλοι μαζί αρχικά μετά τα γκολ στο γήπεδο, αλλά στη συνέχεια και στα αποδυτήρια, όταν τα αποτελέσματα είναι νικηφόρα. Αυτός ο χορός, μου θυμίζει τον χορό, που έκαναν οι παίκτες , όταν με Λέτο και Κλέιτον διεκδίκησαν το πρωτάθλημα πριν λίγα χρόνια και το έχασαν στο τέλος. Και τότε ο Κλέιτον είχε παρασύρει σε βραζιλιάνικους χορούς τους συμπαίκτες του. Και τότε ο Παναθηναϊκός ήταν οικογένεια. Τώρα αυτό το κάνει ο Εμποκού, ο οποίος εκτός από το ότι βοηθάει πολύ αγωνιστικά , έχει και θετική αύρα στα αποδυτήρια. Είναι αγαπητός στους συμπαίκτες του και νοιώθει ωραία και το δείχνει.

Στην αλλαγή του κλίματος στα αποδυτήρια έχουν παίξει ρόλο δύο πράγματα. Το ένα είναι η παρουσία του Ουζουνίδη και των συνεργατών του , που κάνουν δουλειά και στο να δημιουργήσουν το κλίμα παρέας. Και κυρίως να κάνουν όλους τους παίκτες να νοιώθουν ίδιοι και ότι υπάρχει αξιοκρατία. Ο καλύτερος θα παίζει, όχι αυτός, που έχει το πιο …βαρύ όνομα.

Το δεύτερο είναι, το γεγονός, ότι έφυγαν από την ομάδα παίκτες, που είτε ήταν αδιάφοροι , είτε ήταν λίγοι και δεν ήξεραν τι σημαίνει Παναθηναϊκός. Ετσι δημιουργήθηκε ένα γκρουπ παικτών, που έχουν δεθεί μεταξύ τους και αυτό το κλίμα, που υπάρχει στα αποδυτήρια βγαίνει και στο γήπεδο…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης

Το σαράκι της δημοσιογραφίας του μπήκε από πιτσιρικάς, όταν γύρναγε από το σχολείο και άκουγε τις περιγραφές αγώνων στο ραδιόφωνο έλεγε ότι ήθελε να ασχοληθεί με την αθλητική δημοσιογραφία. Άρρωστος Παναθηναϊκός έγινε από τον πατέρα του και αρχισε από μικρός να πηγαίνει στα γήπεδα. Όταν τελείωσε την φοίτησή του στο εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας το όνειρό του ήταν κάποια μέρα να ασχοληθεί με το ρεπορτάζ της αγαπημένης του ομάδας. Η αρχή της καριέρας του έγινε από τα χαμηλά ρεπορτάζ στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Τότε μεγάλο σχολείο, θυμάται πλέον με θλίψη αυτή την εφημερίδα και πως την οδήγησαν στον αφανισμό αυτοί που την διοικούσαν. Αφού πέρασε από ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β' Εθνικής, διαιτησίας το καλοκαίρι του 1986 έγινε το όνειρό του πραγματικότητα και ανέλαβε το ρεπορτάζ Παναθηναϊκού. Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» , πήγε στο SPORTIME και μετά στην SPORTDAY όπου δουλεύει μέχρι σήμερα.

Σταθμός για την καριέρα του ήταν η συνεργασία του με τον Novasport fm από το 2000. Όπως λέει χαρακτηριστικά , μέχρι τότε δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του, από τότε τον έμαθε σταδιακά πολύς κόσμος. Είναι άρρωστος με την δημοσιογραφία και δεν μπορεί να σκεφτεί τον εαυτό του χωρίς να ψάχνει το ρεπορτάζ.