Λούκα Μπάντι: Δεν τον λες και φιλέλληνα…

Σταύρος Σουντουλίδης
Λούκα Μπάντι: Δεν τον λες και φιλέλληνα…

bet365

Δεν «πέταξαν την σκούφια τους» οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ με τον ορισμό του Ιταλού Λούκα Μπάντι, που θα διευθύνει την αναμέτρηση με τη Σάλκε στη «Φέλτινς Αρένα».

Ο Λούκα Μπάντι γεννήθηκε στις 27 Μαρτίου 1974 στο Λιβόρνο και έκανε το ντεμπούτο του στην Serie A στις 29 Μαίου του 2005, στο παιχνίδι Γιουβέντους-Κάλιαρι (4-2). Μάλιστα, την ίδια χρονιά τιμήθηκε ως καλύτερος νεαρός διαιτητής στην Serie A, ενώ το 2009 απέκτησε το σήμα της FIFA.

Γενικά, δεν έχει και τη φήμη του φιλέλληνα διαιτητή,. Το αντίθετο. Δεν είναι καθόλου γουρλής για τις ελληνικές ομάδες. Μάλιστα, το όνομά του 43χρονου Ιταλού είχε ακουστεί στο σκάνδαλο με τις ηχογραφημένες συνομιλίες, καθώς υπήρξαν αναφορές για το αν... πλησιάζεται. Όλα αυτά πριν από το Μακάμπι Τελ Αβίβ – Ολυμπιακός (1-0) στις 5 Αυγούστου 2010.

Λίγους μήνες νωρίτερα είχε σφυρίξει στην ήττα της Εθνικής Νέων από την Τουρκία με 2-1 για τα προκριματικά του Euro 2009 και τον περασμένο Σεπτέμβριο ορίστηκε να διευθύνει το Θέλτα – Παναθηναϊκός (2-0) στο «Μπαλαϊδος» αφήνοντας και πάλι παράπονα για την ελληνική ομάδα.

Οι «πράσινοι» φώναζαν για ένα πέναλτι που δε δόθηκε πάνω στον Βίκτορ Ιμπάρμπο σε ανατροπή εντός μεγάλης περιοχής από τον Καμπράλ

Ο Ιταλός ρέφερι θα βρεθεί για φορά στο δρόμο του ΠΑΟΚ. Μετράει μια εντός έδρας ήττα το 2009, στο 0-1 με τη Βαλερένγκα που ευτυχώς δεν κόστισε την πρόκριση στο «Δικέφαλο» και μια ισοπαλία το 2011, με το 1-1 απέναντι στην ΑΖ Αλκμάαρ στην Ολλανδία.

Βοηθοί του στην αναμέτρηση της Γερμανίας θα είναι οι Μάουρο Τονολίνι και Ματτέο Πασέρι, επιπρόσθετοι βοηθοί οι Πάολο Βαλέρι και Μάρκο Γκουίντα και τέταρτος ο Αντρέα Κρίσπο.

Φέτος έχει σφυρίξει σε 10 αγώνες της Serie A, 2 αγώνες για το Europa League και σε έναν αγώνα για τα προκριματικά του Μουντιάλ (Γαλλία – Βουλγαρία 4-1).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα