Στο τέλος μετράει αυτό που γράφει η βαθμολογία

Θοδωρής Βασίλης
Στο τέλος μετράει αυτό που γράφει η βαθμολογία

bet365

Ο Θοδωρής Βασίλης γράφει για τον Πανιώνιο που ξέρει να κερδίζει ακόμα και όταν δεν χρειάζεται να παίξει καλά δείχνοντας ότι φτιάχνει χαρακτήρα.

Αυτό που ξεχωρίζει τις μεγάλες ομάδες από τις υπόλοιπες είναι όταν στις βραδιές που δεν είσαι στα καλύτερα σου καταφέρνεις να είσαι ουσιαστικός και να φτάνεις στη νίκη χωρίς να θέλξεις με την απόδοσή σου.

Κάπως έτσι ήταν ο Πανιώνιος απέναντι στον Ηρακλή. Χωρίς να πιάσει κάποια τρομερή απόδοση, κατάφερε να κάνει αυτά τα λίγα που έπρεπε για να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Η αλήθεια είναι όμως ότι στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Μιλόγεβιτς ήταν καλή. Μπορεί να μην ήταν καταιγιστική αλλά φάνηκε η ανωτερότητά της. Καλή κυκλοφορία της μπάλας, τόσο από τα πλάγια (κυρίως με τις προωθήσεις του Βλάχου από τα δεξιά αλλά και με τον Φούντα από τα αριστερά), αλλά και από τον άξονα (ο Σαββίδης προσπάθησε να ανταποκριθεί στον ρόλο του αντί-Μασούντ) και δημιούργησε σημαντικές ευκαιρίες για να προηγηθεί.

Στη συνέχεια ο Ηρακλής έμεινε με παίκτη λιγότερο με το γκολ του Μπεν να έρχεται σε ένα ιδιαίτερα κρίσιμο σημείο, λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου εκεί που ο Γηραιός κρατούσε με νύχια και με δόντια για να πάει στα αποδυτήρια με το μηδέν.

Στην επανάληψη από τα πρώτα λεπτά φάνηκε ότι ο Πανιώνιος είχε αποκλειστικό στόχο στο πως θα διαχειριστεί το προβάδισμα και θα ροκανίσει τον χρόνο. Σωστή η σκέψη και μέχρι το 65-70' έδειχνε να λειτουργεί άνετα αφού δεν υπήρχε υποψία φάσης από τον αντίπαλό του. Στο τελευταίο εικοσάλεπτο όμως υπήρξε ένα αδικαιολόγητο άγχος με αποτέλεσμα πολλά λάθη και πούλημα της μπάλας δίνοντας το δικαίωμα στους Θεσσαλονικείς να πιστέψουν ότι μπορούν να κάνουν την ζημιά.

Επειδή αυτό που μετράει στο τέλος κάθε αγώνα είναι το τι γράφει ο πίνακας, και χθες έγραψε τρεις βαθμούς για τον Πανιώνιο. Ένας Πανιώνιος που δείχνει απίστευτες αντοχές και ξέρει παρά το άγχος που πλέον φαίνεται πως υπάρχει στην ομάδα, κάτι απολύτως λογικό αν σκεφτεί κανείς την θέση που βρίσκεται στον βαθμολογικό πίνακα, αλλά και ότι πλέον όλοι τον σέβονται και τον αντιμετωπίζουν όπως θα αντιμετώπιζαν τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, το πως θα παίρνει παιχνίδια με αντιπάλους όπως η Βέροια και ο Ηρακλής που ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος μια πιθανής γκέλας.

Με αυτά και με αυτά οι Νεοσμυρνιώτες συνεχίζουν απτόητοι μόνοι δεύτεροι στην βαθμολογία δείχνοντας ότι πλέον η ομάδα αρχίζει και ωριμάζει και δεν λυγίζει κάτω από το άγχος της δεύτερης θέσης αλλά και από την ανάγκη-υποχρέωση του αποτελέσματος.

Πλέον έχοντας το απόλυτο στην τριάδα των αγώνων με Ξάνθη-Βέροια-Ηρακλής και με το +8 να παραμένει από την πέμπτη θέση, θα περιμένει τα παιχνίδια με Ολυμπιακό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ (έχει ενδιάμεσα και την ΑΕΛ στη Νέα Σμύρνη), χωρίς άγχος κι έτοιμος να κάνει την ζημιά σε όποιον θεωρήσει ότι η ομάδα του Μιλόγεβιτς έχει πιάσει ταβάνι.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα