Οι «ερυθρόλευκες» ακτίνες του ντέρμπι!

Δημήτρης Τομαράς
Οι «ερυθρόλευκες» ακτίνες του ντέρμπι!

bet365

Ο Ολυμπιακός τελείωσε το ματς με ΑΕΚ με 10 παίκτες και με ήττα και το Gazzetta.gr περνάει από... ακτίνες τους παίκτες του Πάουλο Μπέντο.
Ας δούμε λοιπόν έναν έναν τους... ενδεκαδάτους και τους αναπληρωματικούς του Ολυμπιακού και το πως πήγαν στο ματς με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ (σ.σ. 1-0 υπέρ της "Ένωσης"):
31. Νικόλα Λεάλι: Μέχρι την φάση του 1-0 είχε απομακρύνει κάθε κίνδυνο από την εστία του και δεν έχει κάνει σοβαρό λάθος. Στην φάση του γκολ από εκτέλεση φάουλ δεν έχει καμία ευθύνη καθώς η μπάλα από το κεφάλι του Ντα Κόστα αλλάζει πορεία και πηγαίνει στα δίχτυα. Στο 65' ο Λεάλι είχε και εξαιρετική επέμβαση πάνω σε τετ α τετ του Αραούχο και γενικά έχει κάνει καλές τοποθετήσεις και αποκρούσεις. Ο Ιταλός είναι ο MVP του Ολυμπιακού μαζί με τον Μάρτινς.
77. Ντιόγκο Φιγκέϊρας: Αρκετά νευρικό παιχνίδι από τον Πορτογάλο που παρασύρθηκε σε δυνατές... μονομαχίες και ¨κιτρινίστηκε" αρκετά νωρίς. Από την πλευρά του εκτέθηκε ιδιαίτερα και είχε πολλά προβλήματα με τον Μάνταλο. Επιθετικά ήταν πιο θετικός σε σχέση με την άμυνα.
6. Μανουέλ Ντα Κόστα: Στην φάση του γκολ του Αϊντάρεβιτς από φάουλ πηδάει στο τείχος μαζί με Ιντέγε και Σεμπά και από το δικό του κεφάλι η μπάλα αλλάζει πορεία και καταλήγει στα δίχτυα του Λεάλι. Μόνο και μόνο γι' αυτό μπορεί να χαρακτηριστεί μοιραίος. Γενικά ήταν αρκετά κακός στα καθήκοντά του και έχει χάσει αρκετές... μονομαχίες. Προς το τέλος του αγώνα προωθήθηκε σε μία προσπάθεια να ισοφαρίσει η ομάδα του.
3. Αλμπέρτο Μποτία (αρχηγός): Δεν ενέπνεε τόση σιγουριά στα μετόπισθεν ο Ισπανός. Έχει χάσει αρκετά μαρκαρίσματα και έχει και λανθασμένες μεταβιβάσεις. Στο 74ο λεπτό αποβλήθηκε με 2η κίτρινη αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες. Κακή εμφάνιση συνολικά, όπως και του Ντα Κόστα.
24. Αλμπέρτο Ντε Λα Μπέγια: Στο α' μέρος συμμετείχε - ή τουλάχιστον το προσπάθησε - αρκετά στο δημιουργικό και επιθετικό σκέλος του Ολυμπιακού. Αμυντικά σε σχέση με τον Φιγκέϊρας η πλευρά του αμυντικά ήταν λιγότερο τρωτή, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν είχε και εκείνος "θέματα".
4. Αλεξίς Ρομαό: Πάλεψε στον άξονα αλλά δεν μπόρεσε να παρουσιάσει την ανάλογη εικόνα. Είχε πάντως και μαχητικότητα και πολλές κερδισμένες "μάχες". Γενικά δεν πήγε τόσο καλά όμως και δικαιολογημένα έγινε αλλαγή στο 62'.
28. Αντρέ Μάρτινς: Ο Ολυμπιακός είχε αρκετή βοήθεια από τον Πορτογάλο στην ανάπτυξή του αλλά και ανασταλτικά. Από τους παίκτες του ερυθρόλευκου άξονα είχε την πιο καλή απόδοση ο Μάρτινς με πολλά τρεξίματα και κοψίματα. Τόσο στο α' όσο και στο β' μέρος. Όταν ο Ολυμπιακός έμεινε με 10 ο Μάρτινς έπαιξε μέχρι και στόπερ. Κορυφαίος της ομάδας του μαζί με Λεάλι.
92. Σεμπά: Ο γνωστός "μαχητής" Σεμπά. Με διαρκείς πλαγιοκοπήσεις και συνεχή τρεξίματα προσπάθησε αρκετές φορές να απειλήσει τον αντίπαλο. Γύριζε αρκετά για να συμβάλλει και στο αμυντικό κομμάτι. Και ο Βραζιλιάνος όμως δεν έκανε τόσο καλό παιχνίδι.
7. Κώστας Φορτούνης: Στο α' μέρος "έφθειρε" αρκετά τους αντίπαλους αμυντικούς με κερδισμένα μέτρα και φάουλ και ενώ είχε και τελικές προσπάθειες. Ωστόσο και πάλι δεν είχε το αγωνιστικό πρόσωπο που πρέπει να έχει ένας παίκτης της ποιότητας και των δυνατοτήτων του. Κινήθηκε σε ρηχά νερά στο πιο μεγάλο μέρος της αναμέτρησης. Στο 77' έδωσε την θέση του σε Ρέτσο.
18. Ταρίκ Ελιουνούσι: Λίγα πράγματα από τον Νορβηγό στο α' μέρος. Δεν είχε την συμβολή που θα μπορούσε και επιθετικά αλλά και σε κάλυψη χώρων και στα μετόπισθεν. Κακός και στο β' μέρος οπότε και έγινε αλλαγή στο 72'.
99. Ιντέγε Μπράουν: Στο πρώτο ημίχρονο η άμυνα της ΑΕΚ δεν αισθάνθηκε τόσο έντονα την απειλή Ιντέγε. Δεν τροφοδοτήθηκε και τόσο πολύ βέβαια. Στην επανάληψη η εικόνα του ήταν ακόμα πιο αρνητική.
ΗΡΘΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟ:
32. Θανάσης Ανδρούτσος: Μπήκε στο ματς στην θέση του Ρομαό στο 62'. Είχε το γνωστό πάθος και τον τσαμπουκά που τον διακρίνει αλλά όταν έμεινε με 10 ο Ολυμπιακός επηρεάστηκε και εκείνος.
52. Γιώργος Μανθάτης: Στο 72' μπήκε στον αγώνα ως αντί-Ελιουνούσι. Χωρίς να εντυπωσιάσει όσο έπαιξε ήταν πιο κινητικός και απειλητικός από τον Νορβηγό.
45. Παναγιώτης Ρέτσος: Μπήκε αντί του Φορτούνη για να παίξει στόπερ. Βοήθησε την ομάδα του σε αρκετές δύσκολες καταστάσεις ειδικά όταν πρέσαρε περισσότερο η ΑΕΚ και με δεδομένο πως ο Ολυμπιακός έπαιζε με 10.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα