Μπέντο: «Διαφορετικό από τον α' γύρο το ματς με ΑΕΚ»

Δημήτρης Τομαράς
Μπέντο: «Διαφορετικό από τον α' γύρο το ματς με ΑΕΚ»

bet365

Στις ιδιαιτερότητες και τις διαφορές του ντέρμπι με την ΑΕΚ σε σχέση με τον α' γύρο αναφέρθηκε ο Πάουλο Μπέντο στην καθιερωμένη τηλεοπτική του συνέντευξη.
Μεταξύ άλλων είπε στη NOVA:
- Πόσο διαφορετική περιμένετε την ΑΕΚ σε σχέση με το ντέρμπι του πρώτου γύρου στο Καραϊσκάκη; Πιστεύετε πως βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση;
«Πράγματι, πιστεύουμε πως θα είναι ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι και δεν μπορούμε να το συγκρίνουμε με το ντέρμπι του πρώτου γύρου. Η ΑΕΚ βρίσκεται σε μία καλή κατάσταση. Έχει περάσει πολύς καιρός από τότε. Από την πρώτη φορά που παίξαμε στο πρωτάθλημα, έχουν αλλάξει δύο προπονητές. Ο κ. Χιμένεθ είναι ένας προπονητής ο οποίος έχει βελτιώσει πολύ τα αποτελέσματα της ομάδας του και φαίνεται πως κάνει καλή δουλειά. Η ομάδα του είναι βελτιωμένη και παίρνει καλά αποτελέσματα. Η ΑΕΚ μπορεί να έχει μεγάλη βαθμολογική διαφορά από εμάς, όμως έχει τους στόχους της οι οποίοι είναι να συνεχίσουν να παλεύουν για να βρίσκονται μέσα στις θέσεις που θα την επιτρέψουν να αγωνιστεί στην Ευρώπη. Νομίζω πως αυτό τους δίνει ένα έξτρα κίνητρο. Το κίνητρο δεν είναι πάντα βαθμολογικό, αναφορικά με το πρωτάθλημα. Η κάθε ομάδα έχει τους δικούς της στόχους και τις φιλοδοξίες. Εκείνοι έχουν τα όνειρά τους, όπως έχουμε και εμείς. Ο στόχος μας είναι να συνεχίσουμε με νίκες, να συνεχίσουμε να μαζεύουμε βαθμούς, να είμαστε εκείνοι που θα πάρουμε το πρωτάθλημα και να κάνουμε καλά παιχνίδια μέχρι να τελειώσει το πρωτάθλημα».
- Αναζητώντας τα πλεονεκτήματα στο παιχνίδι της, τι θα εντοπίζατε;
«Πάνω από όλα, αυτό που έχει η ΑΕΚ είναι μία πάρα πολύ καλή άμυνα. Δέχεται λίγα γκολ στα τελευταία της παιχνίδια. Δε δέχθηκε γκολ στο τελευταίο ματς του κυπέλλου. Γενικότερα στο πρωτάθλημα δέχεται λίγα γκολ. Σε ένα γήπεδο πάρα πολύ δύσκολο όπως είναι αυτό της Ξάνθης, κατάφερε να μη δεχθεί γκολ ενώ έπαιζε με παίκτη λιγότερο σε μεγάλο μέρος του αγώνα. Γενικότερα έχει μία πάρα πολύ καλά οργανωμένη άμυνα. Εκτός από την καλή αμυντική λειτουργία της, πιστεύουμε ότι έχει ποιοτικούς παίκτες μπροστά που μπορούν να βλάψουν τους αντιπάλους της. Είναι πράγματα που θα πρέπει να προσέξουμε. Θα έχουμε ένα δύσκολο αγώνα».
- Ποια είναι η γνώμη σας για τον συνάδελφό σας, τον τεχνικό της ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ;
«Πρόκειται για έναν προπονητή ο οποίος είναι πολύ έμπειρος και ικανός. Γνωρίζει πολύ καλά την ομάδα του γιατί όπως όλοι ξέρουμε είχε και άλλη θητεία στην ΑΕΚ. Κατάφερε να κερδίσει το κύπελλο Ελλάδας στην προηγούμενη φορά που βρέθηκε στον πάγκο της ΑΕΚ. Είναι μία ομάδα που τη γνωρίζει καλά και ξέρει να τη διαχειρίζεται καλά. Όπως έχουμε δει τα αποτελέσματα τον δικαιώνουν. Δείχνουν πως έχει μεγάλη βελτίωση η ομάδα του. Έχει καταφέρει να δημιουργήσει μία πολύ συμπαγή άμυνα. Δέχεται πάρα πολύ δύσκολα γκολ. Γενικότερα ξέρουμε πως έχεις εμπειρίες από ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα, όπως είναι το ισπανικό σε ομάδες οι οποίες ήταν απαιτητικές. Γενικότερα όλα αυτά τον δείχνουν πως είναι γεμάτος εμπειρίες και ικανός. Όλα αυτά που συζητάμε πρέπει να σκεφθούμε πως είναι ένα έξτρα κίνητρο για εμάς. Θα πρέπει να μας κάνουν να θέλουμε ακόμα πιο πολύ να προσπαθήσουμε για να κερδίσουμε αυτόν τον δύσκολο αντίπαλο. Γιατί και εμείς έχουμε τους δικούς μας στόχους που είναι η νίκη».
- Στην παρούσα φάση σας απασχολεί μόνο το ντέρμπι με την ΑΕΚ. Ωστόσο, με βάση όλα όσα είδατε την Πέμπτη το βράδυ, έχετε την πίστη πως η ομάδα σας μπορεί να πάρει την πρόκριση στη ρεβάνς της Άγκυρας;
«Το δήλωσα και χθες αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα καθώς και στη συνέντευξη Τύπου πως το παιχνίδι ήταν δύσκολο όπως το περιμέναμε. Η πρόκριση θα κριθεί σε δύο παιχνίδια. Έχουμε πάρα πολλές πιθανότητες και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε την πρόκριση στο δεύτερο παιχνίδι».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα