Σλίσκοβιτς στο gazzetta.gr: «Σαν τον κόσμο της ΑΕΚ πουθενά αλλού, περιμένω νίκη στο ντέρμπι»

Γιάννης Γεωργόπουλος
Σλίσκοβιτς στο gazzetta.gr: «Σαν τον κόσμο της ΑΕΚ πουθενά αλλού, περιμένω νίκη στο ντέρμπι»

bet365

Ο Ζόραν Σλίσκοβιτς εμφανώς συγκινημένος μιλάει στο gazzetta.gr για τα «καλύτερα χρόνια της ζωής του στην ΑΕΚ» μετανιώνοντας για την απόφαση του να αποχωρήσει από την Ένωση. Τι λέει για το ντέρμπι και τις κορυφαίες στιγμές του.

Μιλάει με πάθος. Θυμάται τα δύο χρόνια που αγωνίστηκε στην ΑΕΚ (1992-94) και αγαπήθηκε όσο λίγοι σαν να ήταν χθες. Κυριευμένος από συγκινησιακή φόρτιση νοσταλγεί τις μοναδικές στιγμές της καριέρας του στους «κιτρινόμαυρους» εκθειάζοντας τον κόσμο της ομάδας.

Ο Ζόραν Σλίσκοβιτς πανηγύρισε τα δύο τελευταία πρωταθλήματα στην ιστορία της ΑΕΚ (1993, 1994), σκοράροντας 40 γκολ σε 75 ματς.

Αποτέλεσε παίκτη-κλειδί για τον «Δικέφαλο» σκοράροντας καθοριστικά γκολ στην πορεία για τον τίτλο.

Αποχώρησε λόγω μιας παρεξήγησης, καθώς δεν ήθελε να παίξει δανεικός σε άλλο σύλλογο. Σήμερα μετανιώνει για αυτή την απόφαση του.

Η «αρμάδα» του Ντούσαν Μπάγεβιτς απέδιδε διαστημικό ποδόσφαιρο και ο Κροάτης αποτελούσε την αιχμή του δόρατος έχοντας ως παρτενέρ τον Βασίλη Δημητριάδη.

Ο Ζόραν Σλίσκοβιτς με αφορμή το κυριακάτικο ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, αναπολεί μέσω του gazzetta.gr τα highlights της καριέρας του. Τις χρυσές σελίδες που έγραψε στην ΑΕΚ...

«Το πρώτο ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό που μου έρχεται στο μυαλό ήταν το εκείνο που δώσαμε στο φινάλε του πρωταθλήματος την σεζόν 1992-93, όπου νικήσαμε με 3-1 και πήραμε το πρωτάθλημα. Στο πρώτο πεντάλεπτο είχα σημειώσει δύο γκολ. Απίστευτη ατμόσφαιρα, ο κόσμος μπήκε μέσα στον αγωνιστικό χώρο προτού τελειώσει το παιχνίδι.

Αυτό που μπορώ να πω πάντως είναι πως τα χρόνια που έπαιξα με την ΑΕΚ δεν είχαμε τύχη κόντρα στον Ολυμπιακό, μας δυσκόλευε πολύ».

Τα χρόνια πέρασαν όμως ο παλαίμαχος άσος δεν ξέχασε τους παίκτες του Ολυμπιακού που έκαναν δύσκολη την ζωή των παικτών της ΑΕΚ.

«Ήταν μεγάλα ματς κόντρα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Σε αυτά τα παιχνίδια έχει πολύ άγχος και πρέπει να αποδείξεις πράγματα. Θυμάμαι πολλούς παίκτες του Ολυμπιακού από εκείνη την ομάδα.

Θυμάμαι τον Καραπιάλη που ήταν εξαιρετικός παίκτης, τους Προτάσοφ, Λιτόφτσενκο αλλά και τον Τσαλουχίδη. Μεγάλοι παίκτες με προσωπικότητα».

Ο Ζόραν Σλίσκοβιτς ακόμη και σήμερα αναφέρεται στους οπαδούς της ΑΕΚ τονίζοντας πως πουθενά αλλού δεν συνάντησε κάτι παρόμοιο. Παράλληλα, μετανιώνει για την απόφαση του να αποχωρήσει με προορισμό τον Πανηλειακό.

«Αγάπησα τον κόσμο της ΑΕΚ και μου το ανταπέδωσαν. Στην αρχή είχα προβλήματα, αλλά αφού προσαρμόστηκα νομίζω πρόσφερα στην ΑΕΚ. Τον δεύτερο χρόνο βοήθησα πολύ σημειώνοντας αρκετά γκολ. Κάποια εκτός έδρας με τα παιχνίδια να κρίνονται στο ένα γκολ.

Ήταν λάθος μου που έφυγα, μετά από τόσα χρόνια το σκέφτομαι και το παραδέχομαι. Δεν έπρεπε να φύγω, αλλά ήθελαν να με δώσουν δανεικό προκειμένου να πάρουν τον Κετσπάγια και η ομάδα να κάνει ένα βήμα μπροστά στην Ευρώπη. Ήθελαν μεσοεπιθετικό.

Εγώ τότε πήγα στον Πανηλειακό που μου έδωσε πολλά λεφτά. Την επόμενη σεζόν μου έκανε πρόταση ο Ζάετς και πήγα στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Αγάπησα πολύ την ΑΕΚ, πουθενά αλλού δεν έχω δει τέτοιο κόσμο. Δεν μπορεί να συγκριθεί με κανέναν».

Ο άλλοτε φορ της ΑΕΚ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην αναγκαιότητα να εγκαταλείψει η «Ένωση» το ΟΑΚΑ επιστρέφοντας στη Νέα Φιλαδέλφεια.

«Δεν ξέρω καλά τους παίκτες. Γνωρίζω όμως πως Μελισσανίδης και Μπάγεβιτς βρίσκονται στην ομάδα. Είναι κακό όμως που η ΑΕΚ δεν έχει το δικό της γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Δεν είναι έδρα το ΟΑΚΑ για πίεση».

Σε ότι αφορά το κυριακάτικο ντέρμπι ο Σλίσκοβιτς υποστήριξε πως η πρώην ομάδα του είναι σε θέση να νικήσει τον Ολυμπιακό.

«Είναι δύσκολο παιχνίδι, όμως η ΑΕΚ έχει τη δυνατότητα να συγκεντρωθεί 100% σε αυτό σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που έχει το μυαλό του και στο Europa League. Πιστεύω η ΑΕΚ μπορεί να νικήσει στο ντέρμπι και εύχομαι να συμβεί αυτό γιατί θα πάει πολύς κόσμος στο γήπεδο και θέλει να χαρεί με την ομάδα του. Ξέρω πως μετά την επιστροφή του Ισπανού προπονητή τα πράγματα είναι καλύτερα».

Ο 50χρονος Βοσνιοκροάτης δεν έκρυψε την συγκίνηση του τονίζοντας πως στην ΑΕΚ έζησε τα καλύτερα χρόνια της ζωής του!

«Τα δύο χρόνια που έπαιξα στην ΑΕΚ είναι τα καλύτερα στη ζωή μου. Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ είναι επίσης μεγάλη ομάδα, αλλά όσα είδα και έζησα στην ΑΕΚ δεν συγκρίνονται με τίποτα άλλο».

Δείτε τον Ζόραν Σλίσκοβιτς να σκοράρει κόντρα στον Ολυμπιακό την σεζόν 1992/93...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα