Οι τρεις στιγμές που έκριναν το ματς του Ολυμπιακού

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Οι τρεις στιγμές που έκριναν το ματς του Ολυμπιακού

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος αναδεικνύει μέσα από το blog του στο gazzetta τις τρεις φάσεις στις οποίες ουσιαστικά κρίθηκε το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τους Τούρκους.

Όπως το είδα εγώ, το χθεσινό παιχνίδι (ελπίζω όχι κι η πρόκριση) κρίθηκε σε τρεις φάσεις του α΄ ημιχρόνου!

Τρεις φάσεις στις οποίες ο Ολυμπιακός θα μπορούσε και θα έπρεπε να προηγηθεί. Και με 1-0 στο ημίχρονο, θα βλέπαμε 100% διαφορετικό παιχνίδι στο β΄ ημίχρονο, αφού η ψυχολογία θα ήταν με τον Ολυμπιακό, ενώ κι αγωνιστικά να το πάρεις, θα έβρισκε περισσότερους χώρους, αφού οι Τούρκοι μένοντας πίσω στο σκορ, θα «άνοιγαν» περισσότερο.

Η πρώτη στιγμή ήταν η ευκαιρία που έχασε στο 42’ ο Καρντόσο, όταν δέχθηκε την πάσα από τον…παίκτη της Οσμάνλι! Προσέξτε, στη φωτογραφία ότι δίπλα στον Παραγουανό, έτοιμος να πάρει την μπάλα και να μπει στην περιοχή για τετ α τετ με τον γκολκίπερ είναι ο Σεμπά. Κι όμως ο Καρντόσο προτιμάει να κάνει ένα σουτ-και δη σουτ προπόνησης, αντί να παίξει ομαδικά και να πασάρει στο συμπαίκτη του. Επιλογή απαράδεκτη για παίκτη της εμπειρίας του.

Η δεύτερη στιγμή είναι η φάση στο 31’, που ο Φορτούνης βγάζει μπροστά τον Ανδρούτσο, ο οποίος βγαίνει απέναντι στον γκολκίπερ, αλλά από πλάγια αριστερά μέσα στην περιοχή. Ο πρώτος επόπτης λανθασμένα (όπως αποδεικνύεται ξεκάθαρα από τη φωτό) σηκώνει τη σημαία του κι υποδεικνύει όφσαϊντ, στερώντας από τον Ολυμπιακό μία σημαντική ευκαιρία.

Η τρίτη στιγμή είναι το πέναλτι που κάνει ο Τούρκος αμυντικός στον Μποτία, στο 9’, κατά την εκτέλεση κόρνερ. Φαίνεται πεντακάθαρα (στην σχετική φωτογραφία) ότι όχι απλά τον έχει γκρεμίσει, αλλά του έχει βγάλει σχεδόν όλη τη φανέλα, εξ ου και διακρίνεται όλη η πλάτη του Ισπανού στόπερ!

Βάζω τη συγκεκριμένη σειρά στις στιγμές, κατά σπουδαιότητα. Και βάζω και πρώτα το λάθος του παίκτη του Ολυμπιακού και μετά τα δύο λάθη της διαιτησίας. Από δε τα δύο διαιτητικά λάθη, έχω πρώτα το όφσαϊντ, γιατί τα πέναλτι σε τέτοιες φάσεις κόρνερ όντως δεν τα δίνουν εύκολα οι διαιτητές.

Γενικά η διαιτησία του απεσταλμένου της ΟΥΕΦΑ ήταν θλιβερή. Επιπέδου πολύ κατώτερου ενός ευρωπαϊκού αγώνα, φάσης νοκ άουτ. Ο Μπουκέ έκανε μία πολύ κακή διαιτησία, με λάθη εκατέρωθεν, αλλά με τις φάσεις που καίνε, τις κρίσιμες, τις καθοριστικές, να είναι όλες υπέρ των Τούρκων.

Αποκορύφωμα η αποβολή του Βιάνα, αφού πριν την κλοτσιά του αμυντικού του Ολυμπιακού, υπάρχει κλοτσιά του αντιπάλου του, άρα έπρεπε, κατά τη λογική του διαιτητή, να αποβληθούν κι οι δύο. Κατά την ποδοσφαιρική λογική, βέβαια, ήταν αρκετές δύο κίτρινες, μία στον καθένα, για μία τέτοια φάση.

Το...ωραίο (;) είναι ότι η Ελλάδα εδώ και αρκετό καιρό έχει μία ποδοσφαιρική ομοσπονδία (ΕΠΟ) υπό την σκέπη της ΦΙΦΑ και της...ΟΥΕΦΑ. Αλλά...δεν πειράζει-δεν κέρδισε ο Ολυμπιακός, βάλαμε και τον Μάνταλο στο ντέρμπι (τι έγραφα χθες το πρωί;…), προφανέστατα κρατήσαμε "κάβα" και τον Σιδηρόπουλο για το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός κι η εξυγίανση προχωράει.

Οπότε, όλα καλά!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.