Οι Καρντόσο, Καρίμ κι ο…Φινμπόγκασον!

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Οι Καρντόσο, Καρίμ κι ο…Φινμπόγκασον!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για το αποψινό παιχνίδι του Ολυμπιακού, την απουσία του Ιντέγε κι όχι μόνο.

Είναι ένα θέμα ότι ο Ολυμπιακός πάει με αρκετές και σοβαρές απουσίες (τουλάχιστον) στο πρώτο παιχνίδι του Γιουρόπα Λιγκ με τους Τούρκους: Καπίνο, Ντα Κόστα, Ελιονούσι, Ιντέγε…

Δυστυχώς το ίδιο είχε συμβεί και τον περασμένο Φλεβάρη, όταν στους αγώνες του με την Άντερλεχτ δεν είχε τους Πάρντο, Ερνάνι, όπως και τον (βασικό τότε) Σιόβα, ενώ στη ρεβάνς είχε χάσει από το 50’ επίσης λόγω τραυματισμού και τον Ντουρμάζ, με συνέπεια να ξεμείνει από εξτρέμ, σε ένα ματς που πήγε στην παράταση.

Κακά τα ψέματα, καλό θα ήταν να είχε απόψε ο Ολυμπιακός όλους τους παίκτες του. Όπως η Οσμάνλισπορ τους έχει σχεδόν όλους (πλην ενός εξτρέμ, του Ουμάρ).

Μόνο που καμιά φορά το ποδόσφαιρο τα φέρνει έτσι και μία απουσία μπορεί να φέρει σε μία ομάδα και…πλεονέκτημα.

Ολυμπιακός - Οσμάνλισπορ με επιστροφή, αν ο Φορτούνης σκοράρει.

Ο Ιντέγε π.χ. είναι μία απώλεια για τον Ολυμπιακό. Μιλάμε για τον ξεκάθαρα βασικό του σέντερ φορ και πρώτο του σκόρερ στο φετινό πρωτάθλημα. Άσχετα αν στην Ευρώπη δεν μπορεί κανείς να υποστηρίξει ότι έχει κάνει φοβερά και τρομερά πράγματα-πέρσι είχε ένα γκολ και μία ασίστ (στα παιχνίδια με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ) και φέτος επίσης ένα γκολ (με την Αρόουκα) και μία ασίστ (στην Γιάνγκ Μπόϊς). Αλλά ανεξάρτητα από το πόσο καλά η, λιγότερο καλά παίζει, έχει τεράστια σημασία ότι εδώ και δύο χρόνια η ομάδα έχει μάθει να παίζει με φορ το Μπράουν. Όπως είχε μάθει επί 2,5 χρόνια να παίζει με αμυντικό μέσο τον Μιλιβόγεβιτς.

Από εκεί και πέρα, όμως, το κάθε παιχνίδι έχει τη δική του ιστορία. Και μπορεί να βγάλει νέους ήρωες-όπως και…νέους μοιραίους. Να υπενθυμίσω ότι πέρσι, η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή νίκη του Ολυμπιακού, στο Λονδίνο επί της Άρσεναλ, ήρθε με ένα γκολ του Φινμπόγκασον, που μπήκε αλλαγή του Ιντέγε, στο ημίχρονο…Και φέτος στα δύο ευρωπαϊκά παιχνίδια που δεν έπαιξε ο Αφρικανός, με την Αστάνα, η ομάδα με σέντερ φορ τον Καρντόσο ήταν καλή επιθετικά, στο 4-1 εδώ, αλλά και στο 1-1 έξω.

Μπορεί ο Καρντόσο που θα ξεκινήσει βασικός η, ο Ανσαριφάρντ, μπαίνοντας αλλαγή, να κάνουν τη διαφορά. Θυμάμαι σαν τώρα την ευκαιρία που είχε χάσει ο Πουλίδο στην περσινή ρεβάνς με την Άντερλεχτ, με το σκορ στο 1-0. Ο Μεξικάνος ήταν ρεζέρβα κι είχε παίξει και δη σαν εξτρέμ, λόγω της απουσίας των Πάρντο, Ερνάνι. Έκανε ένα σχεδόν τέλειο πλασέ, αλλά η μπάλα έφυγε σύρριζα άουτ. Θα γίνονταν το 2-0 στο β΄ ημίχρονο κι η πρόκριση θα ήταν μία ανάσα από τον Ολυμπιακό…

Άσχετα:

ΤΟΝ Σιδηρόπουλο προορίζουν σήμερα για το ΑΕΚ-Ολυμπιακός; Η, τον Μάνταλο;

Ο ΙΣΠΑΝΟΣ Εστράδα Φερνάντεθ σφυρίζει απόψε τον ΠΑΟΚ. Όπως και το καλοκαίρι το Άγιαξ-ΠΑΟΚ 1-1. Όπως και πέρσι το Γκαμπάλα-ΠΑΟΚ 0-0. Ωραίος…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.