Το ίδιο έργο με τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη...

Το ίδιο έργο με τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη...

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Το ίδιο έργο με τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη...

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta δέκα πράγματα για την αντίπαλο του Ολυμπιακού στο Γιουρόπα Λιγκ.

Όπως… είθισται παραμονές αγώνων του Ολυμπιακού στην Ευρώπη με αντίπαλο που δεν είναι κάποια φημισμένη ομάδα, βλέπουμε πάλι το ίδιο έργο-να επιχειρούν να παρουσιάσουν την Οσμάνλισπορ σαν…χωριό.

Κι εντάξει, το καταλαβαίνω να το κάνουν κάποιοι που έχουν όφελος: αν περάσει ο Ολυμπιακός θα πουν έλα μωρέ, σιγά την ομάδα που απέκλεισε κι αν δεν περάσει θα πουν τι ξεφτίλα ήταν αυτή να αποκλειστεί από τους απίθανους. Το δυσάρεστο είναι ότι μπαίνουν αρκετοί και Ολυμπιακοί στο ίδιο τρυπάκι.

Ποια είναι λοιπόν η επόμενη αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Γιουρόπα Λιγκ;

Προέρχεται από το τουρκικό πρωτάθλημα, που στην κατάταξη της ΟΥΕΦΑ είναι Νο 10, παρασάγγας μακριά από το ελληνικό πρωτάθλημα που είναι στο Νο 14, σε απόσταση 10.000 βαθμών!

Εξασφάλισε στο περσινό πρωτάθλημα την έξοδο της στο Γιουρόπα Λιγκ τερματίζοντας στην 5η θέση, ένα πόντο μόλις πάνω από τη…Γαλατασαράϊ.

Δεν έχασε το καλοκαίρι, αλλά ούτε τώρα το χειμώνα κανένα βασικό της παίκτη. Το αντίθετο, ενισχύθηκε με πέντε μονάδες, όλοι της ενδεκάδας η, της 18άδας.

Στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ τερμάτισε στην πρώτη θέση, σε όμιλο με Βιγιαρεάλ, Στεάουα και Ζυρίχη, χωρίς ήττα στα δύο παιχνίδια της με τους Ισπανούς, στους οποίους έβαλε τέσσερα γκολ (2-2 μέσα, 2-1 έξω)!

Είναι στο φετινό πρωτάθλημα απολύτως ανταγωνιστική σε όλα τα μεγάλα παιχνίδια της. Παίζοντας μέχρι τώρα εντός έδρας δεν έχει χάσει ούτε από τη Φενέρμπαχτσε (1-1), ούτε από τη Γαλατασαράϊ (2-2), ενώ απέσπασε ισοπαλία 2-2 εκτός έδρας από την 2η στη βαθμολογία Μπουγιούκσεχιρ. Έχασε μόνο από την περσινή πρωταθλήτρια και φετινή πρωτοπόρο Μπεσίκτας 0-2, εντός έδρας. Εσχάτως όντως δεν έχει καλά αποτελέσματα, αλλά αυτό οφείλεται κύρια στην απουσία του καλύτερου παίκτη της, Μπαντού Ντιαγέ, στο Κόπα Άφρικα.

Η χρηματιστηριακή αξία των παικτών της σύμφωνα με το transfermarkt.de είναι 51 εκ. Ευρώ. Ίδια με του Ολυμπιακού.

Προσέξτε: εγώ δεν λέω ότι η Οσμάνλι είναι καμία…υπερδύναμη. Κι ασφαλώς ο Ολυμπιακός μπορούσε να είχε κληρωθεί με πιο ισχυρές ομάδες. Όμως, δουλειά μου είναι να παρουσιάσω την πραγματική εικόνα της αντιπάλου του Ολυμπιακού-κι όχι αυτή που νομίζουν κάποιοι από άγνοια η, αυτοί που κάποιοι άλλοι θέλουν να εμφανίσουν για τους δικούς τους λόγους.

Κι η πραγματική εικόνα είναι αυτή, που κατέγραψα πιο πάνω. Με συγκεκριμένα στοιχεία κι όχι…αέρα μπανά. Επειδή δε κάθισα και την είδα σε ένα από τα ευρωπαϊκά παιχνίδια της, από τις επαναλήψεις του ΟΤΕ TV, είμαι ξεκάθαρος: είναι καλή ομάδα. Όχι σούπερ, αλλά πραγματικά καλή ομάδα, με οργάνωση πίσω και με καλές ιδέες μπροστά.

Φέτος τέτοιες ομάδες βρίσκει στον δρόμο του ο Ολυμπιακός, όχι σούπερ, αλλά πραγματικά καλές και δυσκολοκατάβλητες: Μπερ Σεβά, Αρόουκα, ΑΠΟΕΛ, Αστάνα, Γιανγκ Μπόϊς. Με τις δύο από αυτές, ο ΑΠΟΕΛ κι η Μπερ Σεβά, να συνεχίζουν στο Γιουρόπα Λιγκ και να είναι και πρώτες στα πρωταθλήματα τους με πέντε πόντους διαφορά από το δεύτερο.

Με αυτούς τους αντιπάλους υπάρχει πάντα το λίγο απλοϊκό, αλλά όχι ανακριβές, «αν δεν περάσει αυτές τις ομάδες, πώς θέλει να πάει από ψηλά ο Ολυμπιακός», όμως πάνω απ΄ όλα μετράει η ποδοσφαιρική πραγματικότητα: Ο Ολυμπιακός για να την αποκλείσει την Οσμάνλι, θα πρέπει να δουλέψει πάρα πολύ και στα δύο παιχνίδια-και να μην έχει και κόντρα την τύχη, όπως την είχε π.χ. σε τουλάχιστον τρία παιχνίδια της φάσης των ομίλων. Στις λεπτομέρειες θα περάσει, όπως πέρασε τη Γιάνγκ Μπόϊς και την Αρόουκα. Και στις λεπτομέρειες θα αποκλειστεί, όπως αποκλείστηκε από την Μπερ Σεβά.

Μακάρι τα δύο παιχνίδια να εξελιχθούν όπως εκείνα με την Αστάνα και να πέσω εγώ έξω. Μετά χαράς μου!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.