Ο Φλορεντίν Πογκμπά δεν θα είναι ο... αδερφός του Πολ στο «Ολντ Τράφορντ»!

Παναγιώτης Δαλαταριώφ
Ο Φλορεντίν Πογκμπά δεν θα είναι ο... αδερφός του Πολ στο «Ολντ Τράφορντ»!

bet365

Η Σεντ Ετιέν ετοιμάζεται για το σπουδαίο ματς στο «Ολντ Τράφορντ» κι ο Φλορεντίν Πογκμπά, που υποστηρίζει από παιδί την Άρσεναλ ετοιμάζεται να μαρκάρει τον αδερφό του, Πολ, σα να έχει απέναντί του οποιοδήποτε αντίπαλο!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ετοιμάζεται να κονρτράρει τη Σεντ Ετιέν, στους «32» του Europa League.

Ο Πολ Πογκμπά θα αναμετρηθεί με τον αδερφό του Φλορεντίν.

Ποιος είναι ο άσος των «στεφανουά»; Η επίσημη ιστοσελίδα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μέσω συνέντευξης, προσπαθεί να παρουσιάσει το προφίλ του αδερφού του αστεριού της. Της πιο ακριβοπληρωμένης μεταγραφής όλων των εποχών στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

«Παρακολούθησα την κλήρωση και μόλις είδα με ποιον τύχαμε αντέδρασα λέγοντας: "Ναι, είναι ένα όνειρο που πρόκειται να πραγματοποιηθεί"».

Φυσικά, στο «Ολντ Τράφορντ» θα είναι όλα τα μέλη της οικογένεια, όπως κι ο Ματίας, ο δίδυμος αδερφός του Φλορεντίν.

Ο Φλορεντίν γεννήθηκε στις 19 Αυγούστου στην πρωτεύουσα της Γουινέας, το Κονακρί, απ' όπου και έφυγε για να μεταναστεύσει μαζί με την οικογένειά του στη Γαλλία όντας μόλις οκτώ μηνών. Σήμερα ο Φλορεντίν είναι 12 φορές διεθνής με την εθνική Γουινέας. Ο Πολ γεννήθηκε μόλις τρία χρόνια αργότερα, στη Γαλλία γι αυτό και υπηρετεί τους «τρικολόρ».

Είναι κεντρικός αμυντικός και αφού έπαιξε σε ακαδημίες ομάδων του Παρισιού, πήγε στα τμήματα υποδομών της Θέλτα το 2007. Έμεινε στο Βίγκο μέχρι το 2009 και στη συνέχεια μετακόμισε στη Σεντάν. Το 2011 πήρε προαγωγή στην πρώτη ομάδα και το 2012 ήρθε στο δρόμο του η Σεντ Ετιέν!

Φέτος έχει αγωνιστεί σε 23 ματς (έπαιξε και στα δύο κόντρα στην ΑΕΚ), έχοντας σκοράρει μόλις μία φορά. Γενικά, στο «: Stade Geoffroy-Guichard» μετρά 87 εμφανίσεις.

Οι πιο σημαντικές αναμένεται να είναι αυτές, μαρκάροντας τον αδερφό του.

«Ίσως να πρέπει να τον μαρκάρω. Ίσως να είναι ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς ή κάποιος άλλος παίκτης αλλά νομίζω ότι θα μαρκάρω τον αδερφό μου. Μοιάζει πιο λογικό καθώς ξέρω τον αδερφό μου. Θα το κάνω σαν να πρόκειται για οποιοδήποτε άλλον παίκτη, με την ίδια αποφασιστικότητα», είπε χαρακτηριστικά ο Φλορεντίν, ο οποίος δεν δίστασε να παραδεχθεί στην επίσημη ιστοσελίδα των «κόκκινων διαβόλων» ότι υποστηρίζει από παιδί την... Άρσεναλ!

«Η Άρσεναλ είναι ο σύλλογος της καρδιάς μου», λέει και δηλώνει με παράπονο ότι ποτέ δεν έχει πάει στο «Emirates», κάτι που ελπίζει να πραγματοποιήσει μια μέρα.

Προς το παρόν, προέχει η επίσκεψή του στο «θέατρο των ονείρων».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα