Συνάντηση Ζαγοράκη-Μπόσμαν και εκδήλωση με την Εθνική του 2004!

Συνάντηση Ζαγοράκη-Μπόσμαν και εκδήλωση με την Εθνική του 2004!

Θάνος Σαρρής
Συνάντηση Ζαγοράκη-Μπόσμαν και εκδήλωση με την Εθνική του 2004!

bet365

Ο ευρωβουλευτής Θοδωρής Ζαγοράκης συναντήθηκε με τον άνθρωπο που άλλαξε την ιστορία του ποδοσφαίρου, παρουσιάζοντας το πλάνο του για τα δικαιώματα των αθλητών. Στις 7 Μαρτίου η εκδήλωση με παρόντα τον Βέλγο, αλλά και μέλη της Ελλάδας που κατέκτησε το Euro το 2004!

Η πολύκροτη υπόθεση του Ζαν Μαρκ Μπόσμαν ουσιαστικά άνοιξε το δρόμο στους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές για να διαπραγματεύονται ελεύθερα τη μεταγραφή όταν λήγει το συμβόλαιό τους και να υπογράφουν προσύμφωνο μέχρι και έξι μήνες πριν την λήξη της ισχύουσας συμφωνίας τους. Οδήγησε επίσης τις εθνικές ομοσπονδίες στην προσαρμογή των κανονισμών σχετικά με τους ξένους παίκτες. Ήταν ο πρώτος στην ιστορία που προσέφυγε στα πολιτικά δικαστήρια προκειμένου να διεκδικήσει την ελευθερία του και ουσιαστικά η δικαίωσή του τον Δεκέμβριο του 1995 άλλαξε όλο το ποδόσφαιρο.

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης, όπως είπε και στην πρόσφατη εφ' όλης της ύλης συνέντευξή του στo gazzetta.gr, προσπαθεί μέσω του ευρωκοινοβουλίου να προασπίσει τα εργασιακά δικαίωμα των αθλητών. Στο πλαίσιο αυτό, συναντήθηκε με τον Βέλγο στις Βρυξέλλες. Οι δύο άνδρες συζήτησαν για για την κατάσταση που επικρατεί στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και όλες τις προεκτάσεις που έφερε η ιστορική απόφαση του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου για τον ίδιο, καθώς και τα ζητήματα που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες αθλητές.

Ο «Ζαγόρ» παρουσίασε όλες τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που προωθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σχετικά με τα εργασιακά δικαιώματα των αθλητών και οι δυο τους συμφώνησαν να συντονίσουν τις προσπάθειές τους, μέσω και της FIFPro, προκειμένου να προωθήσουν αυτό το σημαντικό ζήτημα. Ο Μπόσμαν συμφώνησε να δώσει το «παρών» σε σχετική εκδήλωση που θα γίνει στο Κοινοβούλιο στις 7 Μαρτίου, στο οποίο θα παρεβρεθούν και μέλη της Εθνικής του 2004, έπειτα από πρόσκληση του Ζαγοράκη.

Ο πρώην αρχηγός της «γαλανόλευκης» και νυν Ευρωβουλευτής υποστήριξε: «Σε συνεργασία με τη FIFpro, όλοι μαζί εν ενεργεία και μη αθλητές, που έχουν τη δική τους διαδρομή όπως ο κ. Μπόσμαν, έχουμε χαράξει από κοινού μια πορεία έτσι ώστε για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό επίπεδο να υπάρξουν επίσημες κινήσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα και να βοηθήσουμε ανθρώπους, που ασχολούνται επαγγελματικά με τον αθλητισμό, αλλά είναι ακάλυπτοι από παντού. Δυστυχώς, ακόμη και σήμερα, δίνεται βαρύτητα στους 100 - 200 αστέρες των δημοφιλών αθλημάτων, ωστόσο γνωρίζουμε ότι υπάρχουν εκατομμύρια αθλητών, που στερούνται βασικών δικαιωμάτων, ασφαλιστικά ή συνταξιοδοτικά.

Η κατάσταση σε πολλές περιπτώσεις, μακριά από τις τηλεοπτικές κάμερες και τα φώτα της δημοσιότητας, είναι δραματική. Ο επαγγελματικός αθλητισμός σε ευρωπαϊκό επίπεδο έχει προβλήματα, αλλά αισιοδοξούμε σύντομα να υπάρξουν επίσημες κινήσεις και να παρθούν οριστικές αποφάσεις γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα».

 

Τελευταία Νέα