Κάτω από τον Ολυμπιακό και μέσα στο ζενίθ του ο ΠΑΟΚ

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Κάτω από τον Ολυμπιακό και μέσα στο ζενίθ του ο ΠΑΟΚ

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta την πραγματικότητα Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ και στέκεται στα χθεσινά ματς της Ξάνθης και της Λεωφόρου.

Δεν ήταν κακός ο ΠΑΟΚ στην Ξάνθη, παρά το εκτεταμένο ροτέϊσον που έκανε ο Ίβιτς και τη δοκιμή των τριών στόπερ, προφανώς ενόψει Σάλκε και λόγω της απουσίας του κόφτη Κάνιας.

Θα μπορούσε να κερδίσει ο ΠΑΟΚ και στην Θράκη, αλλά ποτέ δεν είναι εύκολο να παίζεις με την ίδια ομάδα μέσα σε τέσσερις ημέρες και να την κερδίζεις και τα δύο ματς-και δη μέσα στο γήπεδο της…Απλά δεν καταλαβαίνω το παράπονο του Ίβιτς, για τη διεξαγωγή του αγώνα Κυπέλλου την Πέμπτη κι όχι την Τετάρτη, αφού ακριβώς το ίδιο ίσχυσε και για την Ξάνθη. Αν θέλει να υπονοήσει κάτι γενικά για το πρόγραμμα των αγώνων πρωταθλήματος και Κυπέλλου και ποια ομάδα έχει ορισμούς που την βολεύουν καλύτερα, ας το συζητήσει με τη διοίκηση του ΠΑΟΚ-θα βρουν εύκολα ποια είναι, όχι πάντως ο Ολυμπιακός…

Τέλος πάντων, είναι αλήθεια ότι ο ΠΑΟΚ εδώ και πάνω από δύο μήνες πάει καλά. Τρένο, όπως λένε στη Θεσσαλονίκη. Τα αποτελέσματα τον δικαιώνουν, ενώ κι οι εμφανίσεις του γενικά είναι αρκετά καλές. Μόνο που μπορώ να κάνω και μία παρατήρηση: στο διάστημα αυτό που ο ΠΑΟΚ είναι στο καλύτερο του, στο ζενίθ του, ο Ολυμπιακός πάλι έχει πάρει περισσότερους πόντους στο πρωτάθλημα!

Είναι απλό: ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε το «σερί» του από την 11η αγωνιστική, μετά την ήττα του από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο με 0-1. Και σε ένα διάστημα 10 αγωνιστικών, μάζεψε 25 πόντους, από οκτώ νίκες, μία ισοπαλία (στην Ξάνθη) και μία ήττα (από τον ΠΑΣ στην Τούμπα). Στο ίδιο διάστημα των 10 αγωνιστικών, ο Ολυμπιακός είχε συγκομιδή 26 βαθμών! Από οκτώ νίκες και δύο ισοπαλίες (στον Πλατανιά και στον Αστέρα).

Προσέξτε, με τον ΠΑΟΚ στο πικ της φόρμας του, ο Ολυμπιακός τον ξεπερνάει στην ειδική βαθμολογία αυτών των 10 αγωνιστικών, παρότι μόνο στο δικό του ζενίθ δεν έφτασε σε αυτό το χρονικό σημείο της σεζόν. Νομίζω ότι και μόνο αυτό το δεδομένο λέει πολλά για τη δυναμική των δύο ομάδων. Πάντα μέχρι στιγμής, γιατί αύριο μεθαύριο δεν ξέρουμε τι θα γίνει.

Τώρα, από τα χθεσινά παιχνίδια του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού, θα στεκόμουν σε δύο-τρία πράγματα.

Στον Μπίσεσβαρ, που πήγε να κλέψει ένα πέναλτι, με τον ίδιο τρόπο που το είχε κάνει και τέσσερις ημέρες πριν ο Πλατέλλας στο Καραϊσκάκη, δηλαδή με το να πατήσει το πόδι του αντίπαλου του αμυντικού. Ο Κύζας, που έκανε καλή διαιτησία, δεν την πάτησε.

Στον Ζίφκοβιτς, που Πέμπτη-Κυριακή πρόλαβε και έκανε το ίδιο λάθος σε διώξιμο με τα πόδια. Απλά στο ματς Κυπέλλου το πλήρωσε από τον Πρίγιοβιτς, ενώ στο ματς πρωταθλήματος δεν το πλήρωσε από τον Αθανασιάδη. Τουλάχιστον ο Σέρβος γκολκίπερ, πρώην της Παρτιζάν, ρέφαρε, για χθες, με τις επεμβάσεις με Μπίσεσβαρ και Βαρέλα.

Στον Βλαχοδήμο, που κτύπησε άσχημα με γροθιά στο πρόσωπο τον Μύγα, μπροστά στα μάτια του διαιτητή Σελίμου, που όχι κόκκινη δεν του έβγαλε, αλλά ούτε κίτρινη, ούτε καν σταμάτησε τη φάση με φάουλ. Η φάση ήταν στο 0-0…

Στον Μπεργκ, που είχε οκτώ (τελικές) κι έκανε γκολ τις τρεις. Ας πούμε…λίγο καλύτερα από τον Βιγιαφάνιες, που είχε μηδέν στις πέντε τελικές!

Στη ρέντα του Παναθηναϊκού, που έβαλε καθοριστικά γκολ και την Τετάρτη με τον Αστέρα (το 1-0) και την Κυριακή με τον Παναιτωλικό (το 2-0), με σουτ στα οποία η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό και κρέμασε τον γκολκίπερ! Μόνο που χθες η ρέντα έγινε...κάτι παραπάνω, αφού στην ίδια φάση είχε προηγηθεί πάσα του Κούσα στον…Λούντ. Και με τον γκολκίπερ στο 1-0 να διώχνει την μπάλα, αυτή να βρίσκει τον αμυντικό του, μετά και το δοκάρι και τέλος να καταλήγει στον Μπέργκ…Και με τον Κυριακίδη να χάνει την ισορροπία του στο 4-0…

Μάλλον ήταν ο μοναδικός τρόπος για να γίνονταν το 1-0 ως το 80’, 4-0 στο 92’, από μία ομάδα που είχε παίξει Κύπελλο Τετάρτη και δη σε αρκετή ένταση και με σκορ πάλι 4-0 (αλλά υπό άλλες συνθήκες), ενώ ο αντίπαλος της είχε όλη την εβδομάδα να προετοιμαστεί για το χθεσινό ματς.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.