Greatest Derbies: Τα 5 κορυφαία ντέρμπι της Super League

Greatest Derbies: Τα 5 κορυφαία ντέρμπι της Super League

bet365

Ένταση, πάθος, αντιπαλότητα! Τα ντέρμπι αποτελούν κάθε χρόνο τις κορυφαίες αγωνιστικές στιγμές και το gazzetta.gr επιλέγει τα πέντε που ξεχώρισαν από καταβολής Super League.

Ένα ντέρμπι έχει πάντα τη δική του σημασία.

Μπορεί να μείνει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη εκείνων που το παρακολούθησαν ακόμη κι αν είναι φτωχό από πλευράς θεάματος. Ακόμη κι αν δεν έχει ευκαιρίες και γκολ. Στα ντέρμπι, συχνά μετρούν άλλα πράγματα.

Με αφορμή τον μεγάλο διαγωνισμό του Head & Shoulders (κάθε μήνα, με την αγορά Head & Shoulders και κρατώντας την απόδειξη, μπορείς να κερδίσεις 1 διπλό VIP εισιτήριο και να δεις από κοντά την ομάδα σου στο γήπεδο) και τη δημιουργία του Greatness Club, του club των αντρών που σηκώνουν τις δικές τους προσωπικές επιτυχίες, τα όνειρα και τις φιλοδοξίες τους, το Gazzetta συνεχίζει τα άρθρα που απογειώνουν την έννοια του greatness και δίνουν την απαραίτητα έμπνευση σε όλους.

Μπες στη σελίδα του Head & Shoulders στο Facebook και μάθε τα πάντα!

Μετά τις πιο «τρανταχτές» εκπλήξεις στη Super League εποχή, τους κορυφαίους managers, τις μεταγραφές που ξεχώρισαν και τους μεγαλύτερους killers, συνεχίζουμε με τα πέντε πιο ξεχωριστά ματς στην εποχή της Super League, που το καθένα για τους δικούς του λόγους έκανε καιρό να ξεχαστεί και κατοχύρωσε μια θέση στο δικό του Greatness Club...

Το gazzetta.gr θυμάται τις πέντε αναμετρήσεις που δεν ξεχάστηκαν ποτέ. Επανέρχονται στις κουβέντες πριν από τα νέα ντέρμπι, χρησιμοποιούνται για «πικάρισμα», για επιχειρήματα, ως ένδειξη ανωτερότητας.

Είναι κομμάτια της ιστορίας!

Το τελευταίο με μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον
Τα ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ΑΕΚ (η σειρά είναι τυχαία) δεν είναι ποτέ αδιάφορα. Όμως τα τελευταία χρόνια, λόγω της «ερυθρόλευκης»... κυριαρχίας το μεγαλύτερο βάρος πέφτει στο γόητρο και το πρεστίζ, όχι στην ουσία. Η τελευταία «μάχη» «αιωνίων» που είχε μεγάλο βαθμολογικό κίνητρο ήταν εκείνη της 22ης Φεβρουαρίου του 2015, όπου το «τριφύλλι» κέρδισε με 2-1 και μείωσε τότε την διαφορά του από τους «ερυθρόλευκους» στους τρεις πόντους.

Μάλιστα, μέχρι τις καθυστερήσεις «κρατούσε» και την ισοβαθμία μετά το αυτογκόλ του Μαζουακού και το τέρμα του Πέτριτς, αλλά τότε ο Τσόρι Ντομίνγκες μείωσε με απευθείας εκτέλεση φάουλ και πλέον στο ενδεχόμενο που οι δύο ομάδες «συγκατοικούσαν» στην 1η θέση, θα «μέτραγε» η καλύτερη επίθεση. Ωστόσο, στην πορεία οι Πειραιώτες κατέκτησαν τελικά τον τίτλο με μεγάλη διαφορά, αφού εκτός όλων των άλλων, αφαιρέθηκαν από τους «πράσινους» τρεις βαθμοί. Αλλά εκείνο το βράδυ ήταν το τελευταίο και το μοναδικό των τελευταίων ετών, που σε ένα ντέρμπι «αιωνίων» εκτός από την υστεροφημία διακυβεύονταν και η ουσία.

Γύρισαν με ταξί
Στα «χαρτιά» ήταν ντέρμπι εκείνο της 20ης Μαρτίου του 2011, όπου ο Ολυμπιακός... διέσυρε την Ενωση με 6-0. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καταιγιστικοί και με σκόρερ τους Τζιμπούρ (2), Μέλμπεργκ, Φουστέρ, Μιραλάς και Χολέμπας πέτυχαν μία από τις εντυπωσιακότερες νίκες της ιστορίας τους κόντρα στην Ενωση. Που συνοδεύτηκε με... παρατράγουδα. Εκείνο το παιχνίδι θα μείνει στην ιστορία επειδή οι «κιτρινόμαυροι» γύρισαν στα σπίτια τους με ταξί.
Εξαγριωμένοι φίλοι της ΑΕΚ περίμεναν την αποστολή να επιστρέψει στο ξενοδοχείο και το προπονητικό της κέντρο και για να αποφευχθούν τα χειρότερα, αποφασίστηκε το πούλμαν να σταματήσει στην Λεωφόρο Συγγρού και από εκεί με ταξί ο κάθε παίκτες επέστρεψε ατομικά στην οικία του.

Η «μάχη» της 19ης Φεβρουαρίου
Το ντέρμπι των «αιωνίων» της 19ης Φεβρουαρίου του 2011 είναι το πρώτο που έρχεται στο μυαλό όλων, όταν αναφερόμαστε στα ματς του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό την τελευταία δεκαετία και όχι μόνο. Για τη διακύμανσή του (οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν με 2-1 χάρη σε γκολ του Τζιμπούρ στο 88'), για τα πολλά παράπονα των «πράσινων» για την διαιτησία (κυρίως για το ακυρωθέν γκολ του Κατσουράνη που καλύπτονταν), για την ένταση που υπήρξε μετά την λήξη του αγώνα μεταξύ παικτών του «τριφυλλιού» και φίλων των Πειραιωτών, αλλά και για τα «σκληρά» λόγια που ανταλλάχθηκαν από τους «πρωταγωνιστές» του.
Κυρίως τον διάλογο ανάμεσα στον πρόεδρο των «ερυθρολεύκων» Βαγγέλη Μαρινάκη με στον γάλλο στράικερ του «τριφυλλιού» Τζιμπρίλ Σισέ. Είναι ένα ντέρμπι που στιγμάτισε μία ολόκληρη γενιά, όχι μόνο για αγωνιστικούς λόγους.

Το δάχτυλο του «Ρίμπο»
Στις 30 Μαρτίου του 2008 η ΑΕΚ υποδέχθηκε τον Ολυμπιακό στη «σκιά» της υπόθεσης Βάλνερ, σε ένα ματς που θα μείνει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη των φίλων της. Όχι μόνο επειδή η Ενωση κέρδισε με 4-0 αλλά κυρίως για τον τρόπο που πανηγύρισε ο Ριβάλντο, που ήταν ο πρωταγωνιστής του αγώνα. Ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ μετά από μία τριετία στο λιμάνι φόραγε πλέον τα «κιτρινόμαυρα», δημιούργησε τα δύο από τα τέσσερα γκολ της Ενωσης (σκόραραν τότε οι Μπλάνκο, Εντίνιο, Λυμπερόπουλος, Καφές) και έφυγε από το γήπεδο με υψωμένα τα τέσσερα δάχτυλα του χεριού του. Είναι μία σκηνή... must.

Το 1-1 του ΟΑΚΑ
Αρχές Μαρτίου του 2008 και η ΑΕΚ υποδέχθηκε τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, σε ένα ντέρμπι που για πολλούς χαρακτηρίζεται ως το τελευταίο ματς των δύο ομάδων στο οποίο υπήρχε τόσο μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον. Το τελικό 1-1 άφησε μάλλον ικανοποιημένους τους «πράσινους», που παρέμειναν τότε στην κορυφή και στο «+1» από τον Ολυμπιακό και παράλληλα κράτησαν την Ένωση στους τέσσερις πόντους μακριά τους.
Ο Ριβάλντο εκείνο το βράδυ είχε ανοίξει το σκορ στο 67' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι και τελικά το «τριφύλλι» ισοφάρισε με κεφαλιά του Πόστιγκα λίγο αργότερα. Σε ένα παιχνίδι που ήταν ντέρμπι κορυφής, αν και ο τίτλος στο φινάλε κατέληξε στο λιμάνι.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα