Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Γουότφορντ 2-0

Gazzetta team
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Γουότφορντ 2-0

bet365

Με γκολ των Μάτα-Μαρσιάλ η Γιουνάιτεντ νίκησε 2-0 την Γουότφορντ, έφτασε τους 2.000 βαθμούς στην PL και απειλεί πλέον τους πάντες στη σκληρή μάχη της 4άδας.

Οι Κόκκινοι Διάβολοι έγραψαν ιστορία στην Premier League αφού έγιναν το πρώτο κλαμπ που φτάνει τους 2.000 βαθμούς και αφού πήραν εκδίκηση για την ήττα στον πρώτο γύρο από την Γουότφορντ, με ματς περισσότερο πέρασαν πάνω από την Λίβερπουλ και μείωσαν στο -2 από τη 2η, Τότεναμ. Για 16 σερί ματς πρωταθλήματος απέφυγε την ήττα η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο.

Ο Ζλάταν έχασε την πρώτη ευκαιρία στο 4’ για την Γιουνάιτεντ, που λίγο έλλειψε να κυνηγά και πάλι την Γουότφορντ στο σκορ αφού στο 20’ η φωτοβολίδα του Χολέμπας δεν πήγε στα δίχτυα του Ντε Χέα. Στο 28’ ο Βαλένσια έκανε εξαιρετική κίνηση και σέντρα από δεξιά αλλά ο Γκόμες απέκρουσε το τελείωμα του Πογκμπά για να σουτάρουν στη συνέχεια ψηλά από καλή θέση Ερέρα και Μχιταριάν. Στο 32’ ήρθε το πρώτο γκολ για την ομάδα του Special One και ήταν καταπληκτικό καθώς ο Μχιταριάν έδωσε στον Μάτα που του επέστρεψε με τακουνάκι, ο Αρμένιος έβγαλε στον Μαρσιάλ αριστερά, εκείνος γύρισε, ο Ζλάταν άφησε κάτω από τα πόδια και ο Μάτα τελείωσε τη φάση για το 1-0 που ήταν το σκορ του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν και πάλι με ευκαιρία, με τον Μαρσιάλ να κάνει το διαγώνιο σουτ άουτ και να απαντά στο 53’ η ομάδα του Βάλτερ Ματσάρι με το φάουλ του Μάουρο Ζάρατε που έβγαλε δύσκολα ο Ντε Χέα. Στο 60’ οι Κόκκινοι Διάβολοι καθάρισαν ουσιαστικά τη νίκη όταν στην κόντρα ο Μχιταριάν έδωσε στον Ζλάταν, εκείνος στον Μαρσιάλ μέσα στην περιοχή και ο Γάλλος πλάσαρε σωστά. Στο τελευταίο κομμάτι του ματς οι φιλοξενούμενοι είχαν δύο καλές στιγμές να σκοράρουν όμως το 2-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος. Στο 70’ ο Νιανγκ ταλαιπώρησε τον Μπλιντ από δεξιά αλλά μετά τη σέντρα πάρε-βάλε ο Γιάνμαατ πλάσαρε ψηλά και στο 74’ ο Ντε Χέα απέκρουσε το σουτ του Ντίνι μέσα από την περιοχή.

Με Άλεν η Στόουκ
Η Κρίσταλ Πάλας έχασε μεγάλη ευκαιρία να βγει από την επικίνδυνη ζώνη, όμως πλήρωσε την αδυναμία της στο γκολ, γνωρίζοντας την ήττα με 1-0 από την Στόουκ. Οι παίκτες του Άλαρνταϊς ήταν πιο επιθετικοί, όμως δεν κατάφεραν να απειλήσουν με αξιώσεις τον Γκραντ. Η διαφορά στην αποτελεσματικότητα ήταν εμφανής, με τον Τάουνσεντ να σώζει στην γραμμή τους φιλοξενούμενους στην προσπάθεια του Ίντι για την μεγαλύτερη ευκαιρία στο πρώτο μέρος. Η εικόνα δεν άλλαξε στο ξεκίνημα της επανάληψης, όμως φαινόταν προς τα που πήγαινε το παιχνίδι. Το μοιραίο για την Πάλας ήρθε στο 67’, όταν ο Άλεν έπειτα από ασίστ του Ράμανταν έκανε το 1-0. Οι φιλοξενούμενοι βγήκαν στην επίθεση για την ισοφάριση, όμως πλην της ευκαιρίας του Τόμκινς δεν κατάφεραν να πιέσουν την Στόουκ.

Εκλεψε βαθμό η Γουέστ Μπρομ
Η Γουέστ Μπρομ προηγήθηκε από νωρίς στην έδρα της Γουέστ Χαμ και είχε δοκάρι, όμως στο τέλος κατάφερε εκείνη να κλέψει τον βαθμό στο χορταστικό 2-2 του Λονδίνου. Για τρίτο σερί ματς η ομάδα του Τόνι Πιούλις σκόραρε στο 6’ και ήταν αυτή τη φορά ο Τσαντλί που μπήκε από αριστερά στην περιοχή και νίκησε τον Ράντολφ (0-1). Στο 17’ ο Ροντόν είχε δοκάρι και στο δεύτερο μέρος η Γουέστ Χαμ γύρισε το ματς με γκολ των Φεγκουλί (63’) και Λαντσίνι (86’), όμως η WBA πήρε τον βαθμό χάρη σε γκολ του ΜακΟλεϊ, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 2-2 στο 94’!

Κόλλησε η Εβερτον
Την ευκαιρία να παραμείνει κοντά στην 5άδα έχασε η Εβερτον, η οποία έμεινε στο 0-0 με την Μίντλεσμπρο εκτός έδρας. Τα «ζαχαρωτά» είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και είχαν και μια μεγάλη ευκαιρία με τον Λουκάκου στο 31' αλλά ο Βαλντές απέκρουσε και κράτησε το 0-0. Γενικά, ο Ισπανός τερματοφύλακας ήταν ο καλύτερος των γηπεδούχων, οι οποίοι ισορρόπησαν την κατάσταση στο δεύτερο 45λεπτο και είχαν φάσεις για να προηγηθούν, χωρίς όμως να τα καταφέρουν. Ετσι, δεν κατάφεραν να αυξήσουν τη διαφορά από την επικίνδυνη ζώνη και συνεχίζουν να ζουν με το άγχος.

Γκαμπιαντίνι με τρέλα!
Μετά το γκολ στο ντεμπούτο του, ο Ιταλός επιθετικός έβαλε άλλα δύο στο ματς με την Σάντερλαντ και χάρισε στη Σαουθάμπτον μεγάλη εκτός έδρας νίκη με 4άρα (0-4)! Με αυτό το αποτέλεσμα οι Αγιοι ανέβηκαν στην 11η θέση και ελπίζουν σε καλύτερη συνέχεια ενώ οι «μαύρες γάτες» παραμένουν ουραγοί... Το ματς, ουσιαστικά, είχε κριθεί από το πρώτο μέρος καθώς ο Γκαμπιαντίνι σκόραρε δύο φορές (30', 45') και έβαλε βάσεις νίκης. Η Σάντερλαντ ήθελε αλλά δεν μπορούσε να αντιδράσει στο ελάχιστο στην επανάληψη, η Σαουθάμπτον έφτιαχνε εύκολα ευκαιρίες και στο τέλος του ματς ήρθαν άλλα δύο γκολ. Το ένα από το αυτογκόλ του Ντενάιερ στο 88' (0-3), το άλλο από τον Λονγκ στις καθυστερήσεις (0-4).

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα