Ντόμινο στους πάγκους της Serie A

Παναγιώτης Παλλαντζάς
Ντόμινο στους πάγκους της Serie A

bet365

Οι Μασιμιλιάνο Αλέγκρι και Λουτσιάνο Σπαλέτι είναι αυτοί που θα κρίνουν ποιος θα κάθεται σε ποιον πάγκο την επόμενη σεζόν.

Μπαίνοντας στο δεύτερο μισό της σεζόν, τώρα που θα κριθούν όλα, τα σενάρια για το μέλλον των προπονητών στην Ιταλία δεν λείπουν. Και αυτό στο οποίο συμφωνούν όλα τα ΜΜΕ, είναι ότι αυτοί που θα ορίσουν τις εξελίξεις είναι οι Αλέγκρι και Σπαλέτι. Αρχίζοντας από τη Γιουβέντους, τα σενάρια που κυκλοφορούν είναι δύο: Είτε ότι διοίκηση και Αλέγκρι έχουν ήδη συμφωνήσει για λύση της συνεργασίας τους το καλοκαίρι, είτε ότι όλα θα κριθούν από τα αποτελέσματα. Στην αρχή της σεζόν οι διοικούντες τους Μπιανκονέρι ενημέρωσαν τον προπονητή ότι το χειρότερο σενάριο που μπορούν να δεχθούν είναι πρωτάθλημα και 4άδα στο Champions League. Οτιδήποτε λιγότερο θα είναι αποτυχία, οτιδήποτε περισσότερο θα είναι ευτυχία. Ο Μπέπε Μαρότα επιμένει ότι δεν υπάρχει θέμα προπονητή ενώ ο Αλέγκρι, ο οποίος έχει συμβόλαιο ως το 2018, λέει ότι είναι μια χαρά στη Γιούβε.

Αν ο Μαξ αποχωρήσει, σαν βασικοί υποψήφιοι για να τον διαδεχθούν παρουσιάζονται δύο: Πάουλο Σόουζα και Λουτσιάνο Σπαλέτι. Ο πρώτος επειδή είναι φίλος του Αντρέα Ανιέλι από όταν έπαιζε στους Μπιανκονέρι, ο δεύτερος επειδή είναι καλός στη δουλειά του. Ο Σπαλέτι έχει πει ότι τα αποτελέσματα θα αποφασίσουν το μέλλον του στη Ρόμα, με την οποία έχει συμβόλαιο ως το τέλος της σεζόν. Η διοίκηση των Τζαλορόσι έχει πει ότι θα εξετάσει τον Απρίλιο το θέμα του Σπαλέτι, σαν υποψήφοι διάδοχοι του οποίου παίζουν δύο στα ρεπορτάζ των Ιταλών: Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι και Εουζέμπιο Ντι Φραντσέσκο. Εκτός κι αν, γράφει η Gazzetta dello Sport, οριστικοποιηθεί η συμφωνία με τον Μόντσι και αυτός βρει τον τρόπο για να πάρει στη Ρώμη τον Ουνάι Εμερι από την Παρί Σεν Ζερμέν.

Ο Ντι Φραντσέσκο, πάντως, είναι υποψήφιος και για την Φιορεντίνα αν τελικά αποχωρήσει -για τη Γιουβέντους ή για αλλού- ο Σόουζα ενώ οι Βιόλα φέρονται να εξετάζουν και την περίπτωση του Μάρκο Τζαμπάολο της Σαμπντόρια. Από εκεί και πέρα, ο Σιμόνε Ιντσάγκι θεωρείται σίγουρο ότι θα παραμείνει στη Λάτσιο ενώ στο συμβόλαιο του υπάρχει όρος για αυτόματη ανανέωση σε περίπτωση εξόδου στο Europa League ενώ στο Μιλάνο οι Στέφανο Πιόλι και Βιτσέντσο Μοντέλα μοιάζουν σίγουροι και για τη νέα σεζόν, αν και τις τελευταίες μέρες υπήρξαν σενάρια για... Ρομπέρτο Μαντσίνι στους Ροσονέρι, αν γίνει η αλλαγή ιδιοκτησίας.

Οσο για τη Νάπολι, Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις και Μαουρίτσιο Σάρι έχουν μια περίεργη σχέση. Εύκολα εκνευρίζεται ο ένας με τον άλλον, εύκολα τα βρίσκουν κιόλας. Την Πέμπτη, πάντως, η Il Tempo έγραψε ότι ο τεχνικός των Παρτενοπέι συναντήθηκε κάτω από άκρα μυστικότητα με τη Γιουβέντους προκειμένου να διερευνηθεί το κατά πόσο θα μπορούσαν να συνεργαστούν το καλοκαίρι, αν φύγει ο Αλέγκρι. Ο Σάρι απείλησε με μηνύσεις το Μέσο για το συγκεκριμένο ρεπορτάζ αλλά σήμερα Παρασκευή η Il Tempo επιμένει ότι η συνάντηση έγινε...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SERIE A Τελευταία Νέα