Πλατανιάς - ΑΕΚ 0-0 (vid)

Γιώργος Τσακίρης
Πλατανιάς - ΑΕΚ 0-0 (vid)

bet365

Μετά τις σερί... εξάρες, η ΑΕΚ έμεινε άσφαιρη στα Χανιά (0-0), στον προημιτελικό με τον Πλατανιά, όμως έχει τον πρώτο λόγο για το εισιτήριο της 4άδας που θα κριθεί στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ.

Την δοκιμή που δεν είχε καταφέρει να κάνει στο ματς της Λιβαδειάς στον προηγούμενο γύρο, αυτή του 3-5-2, την έκανε στον πρώτο προημιτελικό στα Χανιά ο Μανόλο Χιμένεθ. Με νέο σύστημα, το οποίο δεν φάνηκε να της ταιριάζει πάντως, η ΑΕΚ έμεινε στο 0-0 με τον Πλατανιά και η πρόκριση στους «4» του κυπέλλου θα κριθεί στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ. Κακό το ματς στα Περιβόλια με λίγες φάσεις, πολλά λάθη, συνεχή σφυρίγματα του διαιτητή Μπλάνα και εντυπωσιακή παρουσία από τους οπαδούς της Ενωσης! Για 6ο σερί ματς δεν δέχθηκαν γκολ οι Κιτρινόμαυροι!

Το ματς ξεκίνησε με την ΑΕΚ να αγγίζει το γκολ στο 6' με μια φάση διαρκείας, η οποία ξεκίνησε από τους Μπακασέτα-Μάνταλο, συνεχίστηκε από τον Σιμόες και ολοκληρώθηκε με το πολύ καλό σουτ του Γκάλο που έφυγα ελάχιστα άουτ. Ο Πλατανιάς προσπάθησε να απαντήσει με ένα σουτ του Μανούσου που δεν ήταν όμως καλό και στη συνέχεια ο ρυθμός έπεφτε όσο περνούσε η ώρα. Η ΑΕΚ ήταν φανερό ότι δεν λειτουργούσε καλά δημιουργικά με το 3-5-2 και αυτό φαινόταν και από το γεγονός ότι ο Αραούχο αναγκαζόταν να γυρίσει αρκετά πίσω για να πάρει μπάλα ενώ οι Αϊντάρεβιτς και Μάνταλος έδειχναν εκτός ματς.

Αν στην κακή λειτουργία της Ενωσης προσθέσουμε και την κακή απόδοση των Κρητικών, μπορούμε να καταλάβουμε ότι το θέαμα δεν ήταν καλό στο πρώτο 45λεπτο. Και αν προσθέσουμε και την... αγάπη του διαιτητή Μπλάνα για το σφύριγμα, αφού σταματούσε σχεδόν κάθε φάση είτε υπήρχε είτε όχι λόγος, τότε εύκολα αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι το πρώτο μέρος στα Περιβόλια ήταν αρκετά κακό. Το μόνο καλό, για την ακρίβεια, ήταν η συμπεριφορά των οπαδών της ΑΕΚ, οι οποίοι δεν σταματούσαν να τραγουδούν για την ομάδα τους.

Στο 49' πίστεψαν ότι από το τραγούδι θα περνούσαν στους πανηγυρισμούς αλλά ο Κοκκαλάς απέκρουσε το σουτ του Μάνταλου εντός περιοχής και ο Αραούχο στην επαναφορά δεν αντέδρασε όπως θα έπρεπε, για να χαθεί η ευκαιρία της Ενωσης. Λίγα λεπτά μετά, στο 54', ήταν η σειρά των Κρητικών να πλησιάσουν στο γκολ αλλά ο Ανέστης έκανε την απόκρουση του αγώνα στο σουτ του αμαρκάριστου Γιορέντε, μετά το γύρισμα του Μανούσου. Αυτή ήταν η φάση του ματς, το οποίο ήταν κάπως καλύτερο στο δεύτερο 45λεπτο. Τα προβλήματα, πάντως, παρέμεναν για την ΑΕΚ καθώς οι Αραούχο, Μάνταλος, Μπακασέτας, Αϊντάρεβιτς και οι δύο ακραίοι ήταν ουσιαστικά εκτός παιχνιδιού και αυτό εξηγούσε, εν πολλοίς, την κακή επιθετική λειτουργία της ομάδας του Χιμένεθ.

Ο Ισπανός τεχνικός έβγαλε στο 64' τον Μπακασέτα για να βάλει τον Πέκχαρτ, ο Παράσχος απάντησε με την είσοδο του Γιακουμάκη αντί του Μανούσου και στα επόμενα λεπτά υπήρξε μια ευκαιρία για την κάθε ομάδα. Αρχικά απείλησε η ΑΕΚ στο 71' με το πλασέ του Αραούχο που απέκρουσε με το πόδι ο Κοκκαλάς και στο 73' ο Πλατανιάς πάτησε περιοχή με τον Γιακουμάκη, το διαγώνιο σουτ του οποίου απέκρουσε ο Ανέστης. Αυτή ήταν και η προτελευταία φάση του ματς, με την τελευταία να έρχεται στο 87', όταν ο Αποστολόπουλος από καλή θέση δεν έπιασε όπως ήθελε το σουτ, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 0-0.

Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Κοκκαλάς, Σκαρντοβέλι, Μπανανά, Κάργας, Αποστολόπουλος (90' Στανισάβλιεβιτς), Μαραγκός, Πριντέτα, Γιορέντε (80' Μενδρινός), Μανούσος (67' Γιακουμάκης), Μουνάφο, Σίγκνεβιτς.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Γιοχανσον, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Μάνταλος (85' Γαλανόπουλος), Σιμόες, Αϊντάρεβιτς, Μπακασέτας (64' Πέκχαρτ), Αραούχο (90' Μεληκιώτης).

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα