Αλαβές – Θέλτα 1-0

Γιώργος Καραμάνος
Αλαβές – Θέλτα 1-0

bet365

Για πρώτη φορά στα 96 χρόνια της ύπαρξής τους οι Βάσκοι θα παλέψουν για το Κύπελλο Ισπανίας, τον δεύτερο τίτλο που θα διεκδικήσουν μετά το επικό ραντεβού με την Λίβερπουλ το 2001 για το UEFA.

Μπήκε στο 79’. Μπάλα δεν είχε ακουμπήσει για τρία λεπτά. Η Θέλτα πίεζε και η Αλαβές προσπαθούσε να διώχνει και ίσως να της καθόταν μία αντεπίθεση. Της έκατσε στο 82’, με τον Εντγκαρ Μέντεθ να αποδεικνύεται ιστορική «χρυσή» αλλαγή. Βρήκε το τόπι μπροστά του, το άνοιξε, περνώντας έτσι στο ξεπέταγμά του δύο αντιπάλους και με το αριστερό πλάσαρε ιδανικά τον Σέρχιο. Εγραψε έτσι το 1-0 και έστειλε την ομάδα του για πρώτη φορά σε 96 χρόνια ιστορίας να παίξει στον τελικό του Κόπα ντελ Ρέι.

Το πρώτο ματς δεν είχε γκολ και οι φιλοξενούμενοι που ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος της ρεβάνς του ημιτελικού, έχασαν τρεις πολλές καλές ευκαιρίες και ειδικά μία ωραία λόμπα του Ιάγο Ασπας. Οι γηπεδούχοι όμως άντεχαν και όταν τους δόθηκε η ευκαιρία δεν συγχώρεσαν.

Τώρα πάνε για το μεγάλο ραντεβού με την Μπαρτσελόνα στις 27 Μαΐου, ελπίζοντας στο θαύμα. Όπως το είχαν αγγίξει το 2001 στον πρώτο τελικό που έπαιξαν ποτέ, σε εκείνη την επική μάχη με την Λίβερπουλ στο Κύπελλο UEFA. Το φοβερό πάντως με την Θέλτα, είναι ότι η Αλαβές την έχει αποκλείσει και στις έξι φορές που έχουν συναντηθεί σε νοκ άουτ φάση!

 

LA LIGA Τελευταία Νέα