Ο Παναθηναϊκός όπως θα έπρεπε να είναι!

Ο Παναθηναϊκός όπως θα έπρεπε να είναι!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Ο Παναθηναϊκός όπως θα έπρεπε να είναι!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον χορταστικό Παναθηναϊκό που ισοπέδωσε τον Αστέρα Τρίπολης, χόρτασε τον κόσμο του και πέρασε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ναι αυτός ήταν Παναθηναϊκός! Επιτέλους. Μετά από αρκετό καιρό εμφανίστηκε πάνω στο χορτάρι μία ομάδα, ένα σύνολο που δεν θύμιζε τον σύλλογο μόνο από το χρώμα της φανέλας και το τριφύλλι στο μέρος της καρδιάς. Μετά από αρκετό καιρό εμφανίστηκε μέσα στο γήπεδο μία ομάδα που κυριάρχησε, που πίεζε ψηλά, που έπιασε από το πρώτο λεπτό τον αντίπαλο από τον λαιμό και δεν σταμάτησε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή να ψάχνει περισσότερα γκολ, δεν σταμάτησε να παίζει με λύσσα!

Ένας Παναθηναϊκός όπως θα έπρεπε να είναι κάθε Κυριακή, σε κάθε γήπεδο! Στην καλύτερη εμφάνιση των «πρασίνων» με τον Μαρίνο Ουζουνίδη στον πάγκο, ο Παναθηναϊκός διέλυσε με 4-0 τον Αστέρα Τρίπολης, «καθάρισε» την υπόθεση πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι και μετέτρεψε τον επαναληπτικό σε τυπική διαδικασία.

Το «τριφύλλι» είχε τεράστια ανάγκη ένα τέτοιο πειστικό αποτέλεσμα, για να μπορέσει να φτιάξει το κέφι του, να ανεβάσει τους δείκτες αυτοπεποίθησης στο εσωτερικό της ομάδας και να δώσει ελπίδα για το μέλλον. Φυσικά και για να είμαστε ξεκάθαροι, τίποτα δεν θα έχει σημασία απόψε(εκτός από την πρόκριση) αν ο Παναθηναϊκός δεν κάνει συνήθεια το σημερινή απόγευμα αλλά φωτεινή εξαίρεση μέσα σε ένα σκοτεινό background.

Το γκολ του Νούνο Ρέις που ήταν εξαιρετικός και απέδειξε για ακόμη μία φορά ότι μπορεί να αποτελεί μία αξιόπιστη λύση για την μεσαία γραμμή, άνοιξε τον δρόμο από νωρίς.

Σε μία ομάδα με εύθραστη ψυχολογία όπως είναι ο φετινός Παναθηναϊκός, ένα γρήγορο γκολ μπορεί να δώσει... φτερά! Ο Πορτογάλος είχε συμμετοχή με φοβερή κάθετη πάσα και στο 2-0 του Κλωναρίδη και ο Παναθηναϊκός είχε από το ημίχρονο σκορ ημιχρόνου. Το «δώρο» του Δημήτρη Ελευθερόπουλου να παρουσιάσει μία ομάδα που έπαιζε λες και δεν υπήρχε αύριο, μία ομάδα με την γραμμή της άμυνας πολύ ψηλά, μία ομάδα που άφηνε χώρους στο αμυντικό τρίτο, δεν πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Ο Παναθηναϊκός με πρωταγωνιστές του Εμποκού και Βιγιαφάνιες, αξιοποίησε τα κενά, έβγαλε ενέργεια, σωστές επιλογές στο επιθετικό τρανζίσιον, ήταν σε γενικές γραμμές αποτελεσματικός και έφτασε σε ένα 4-0 που θα μπορούσε εύκολα να ήταν και 6 ή 7-0 αν ο Ντοναρούμα δεν έσωνε την ομάδα του από έναν ανεπανάληπτο διασυρμό στην Λεωφόρο!

Ο Εμποκού είναι άλλος παίκτης μετά την επιστροφή του από το Κόπα Άφρικα και ένας από τους λόγους της αγωνιστικής του... μετάλλαξης είναι φυσικά ο αγωνιστικός ρυθμός που έχει το τελευταίο δίμηνο. Η ποιότητα του ήταν αδιαμφισβήτητη, τώρα που πατάει καλά φαίνεται η διαφορά που μπορεί να κάνει στο δημιουργικό παιχνίδι του Παναθηναϊκού.

Ουσιαστικός ο Βιγιαφάνιες, εντυπωσιακός ο Κλωναρίδης που μακάρι το παιδί αυτό, επιτέλους να βρήκε τον τρόπο, ώστε να έχει διάρκεια στην απόδοσή του. Το πρώτο εμπόδιο στον δρόμο προς τον τελικό έφυγε από την μέση και από εδώ και πέρα το ζητούμενο μέχρι τους ημιτελικούς, είναι η διατήρηση αυτής της εικόνας που θα φέρει και άνοδο στον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος. Τόσο στο καθαρό ποδοσφαιρικό κομμάτι όσο και στο πνευματικό...

Ατομική αξιολόγηση: Ο. Βλαχοδήμος 7, Κουλιμπαλί 6, Χουλτ 7, Μολέδο 7, Κουτρουμπής 7, Ζέκα 7, Ρέις 7, Βιγιαφάνιες 8, Εμποκού 8, Μπεργκ 5, Κλωναρίδης 7, Λουντ 5, Χατζηγιοβάννης 5, Ευαγγέλου(-)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.