Σεβίλλη – Βιγιαρεάλ 0-0

Κώστας Ζάλιαρης
Σεβίλλη – Βιγιαρεάλ 0-0

bet365

Γεμάτο παιχνίδι, αρκετές φάσεις, χαμένο πέναλτι, αμφισβητούμενη ακύρωση γκολ, ένας εκπληκτικός Ασένχο και τελικό σκορ... 0-0 στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» ανάμεσα σε Σεβίλλη και Βιγιαρεάλ.

Οι Ανδαλουσιανοί έχασαν έδαφος από την κορυφή αλλά και τη 2η θέση, ενώ το «κίτρινο υποβρύχιο» ναι μεν δεν αγχώνεται για την 6άδα (όχι ακόμα), αλλά οι θέσεις του Τσάμπιονς Λιγκ απομακρύνθηκαν.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Γιόβετιτς να ζητάει – ορθά – πέναλτι σε μαρκάρισμα του Πέδρο Ρουίζ μόλις στο 1ο λεπτό, με τον φορ της Σεβίλλης να κάνει την προβολή υπό πίεση και συνεχίζοντας τη φάση να δυσκολεύει πολύ τον ρέφερι που έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Μοιραίος για τη Βιγιαρεάλ ο Αντριάν που στο 8ο λεπτό αστόχησε σε τετ-α-τετ απέναντι από τον Σέρχιο Ρίκο και στο 55' πέρασε τον πορτιέρο των γηπεδούχων, όμως βγήκε πολύ πλάγια και πλάσαρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Το 2016 οι 2 ομάδες έπαιξαν 4 φορές μεταξύ τους με το διαιτητή να δείχνει 3 φορές το σημείο του πέναλτι. Αυτή τη φορά;

Η Σεβίλλη, κυριάρχησε στο δεύτερο ημίχρονο, στο 49' κέρδισε έξυπνα το πέναλτι ο Βιτόλο από τον τρόπο που έτρεξε πάνω του για να τον ρίξει στην περιοχή ο Μάριο Γκασπάρ, όμως ο Ασένχο μπλόκαρε την εκτέλεση του Νασρί!

Στο 59ο λεπτό η μπάλα κατέληξε επιτέλους στα δίχτυα, όμως το γκολ δεν μέτρησε ποτέ. Ο Γέντερ (θα) ήταν ο σκόρερ για την ομάδα του, αλλά ο επόπτης σήκωσε το σημαιάκι του και δεν του έδωσε την... αμφιβολία υπέρ του επιτιθέμενου, λόγω των χιλιοστών που ήταν πιο μπροστά το κορμί του από τον τελευταίο αμυντικό!

Ο Ασένχο στην τελευταία εξαιρετική φάση του παιχνιδιού, έκανε μια από τις καλύτερες επεμβάσεις της χρονιάς στη La Liga όταν με το δεξί χέρι χαμηλά έπιασε την κεφαλιά του Ιμπόρα για να μην επιτρέψει την παραβίαση της εστίας του και να διατηρηθεί το 0-0 μέχρι τέλους.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα