Μπολόνια - Νάπολι 1-7

Παναγιώτης Παλλαντζάς
Μπολόνια - Νάπολι 1-7

bet365

Την γκέλα με την Παλέρμο την πλήρωσε τελικά η Μπολόνια, την οποία διέσυραν με 7-1 οι Παρτενοπέι στο Renato Dall'Ara!

Μετά το αδιανόητο 1-1 με τους Σικελούς στο San Paolo, ήταν δεδομένο ότι κάποιος θα πλήρωνε τα σπασμένα. Και ο κλήρος, τελικά, έλαχε στην Μπολόνια του Ρομπέρτο Ντοναντόνι... Με τον Χάμσικ να κάνει χατ-τρικ, τον εκπληκτικό Μέρτενς να βάζει άλλα τρία και να φτάνει τα 16 (προσπέρασε Ιγουαΐν-Ικάρντι-Τζέκο που έχουν 15) και τον Ινσίνιε να επιστρέφει στα γκολ, η ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι ήταν απόλαυση στην Εμίλια-Ρομάνια και ανέβηκε, με ματς περισσότερο όμως, στη 2η θέση και το +1 από την Ρόμα. Ο Τοροσίδης το μοναδικό γκολ των Ροσομπλού, με 10 από νωρίς οι δύο ομάδες (αποβλήθηκαν Καγιεχόν-Μαζίνα), απέκρουσε πέναλτι του Ντέστρο ο Ρέινα.

Η διάθεση της Νάπολι φάνηκε από το πώς ξεκίνησε το ματς. Στο 4' ο Χάμσικ με πολύ ωραία κεφαλιά, μετά την σέντρα του Καγιεχόν, έστειλε την μπάλα χαμηλά στην απέναντι γωνία για το 0-1 και στο 6' ο Ζιελίνσκι έβγαλε τετ α τετ τον Ινσίνιε και αυτός πλάσαρε σωστά τον Μιράντε (0-2)! Η ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι είχε τον απόλυτο έλεγχο αλλά μέσα σε λίγα λεπτά είδε ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν περίπλοκα. Ευθύνη για αυτό είχε ο Καγιεχόν, ο οποίος έκανε πέναλτι στο 24' για χέρι ενώ στο 26', χωρίς λόγο, έκανε φάουλ στον Νάγκι για δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε...

Το γεγονός ότι δεν έπαθαν τελικά ζημιά οι Ναπολιτάνοι, οφείλεται στην απόκρουση του Ρέινα στο πέναλτι του Ντέστρο ενώ στο 32' ο διαιτητής Μάσα αποφάσισε να βγάλει απευθείας κόκκινη στον Μαζίνα για φάουλ στον Μέρτενς, αποκαθιστώντας την αριθμητική ισορροπία. Κι όσο ο Ρομπέρτο Ντοναντόνι διαμαρτυρόταν για την απόφαση του ρέφερι, ο Βέλγος εκτελούσε το φάουλ και ζωγράφιζε το 0-3! Κάπου εκεί, όπως ήταν λογικό, οι φιλοξενούμενοι χαλάρωσαν για λίγο και η Μπολόνια το εκμεταλλεύτηκε, μειώνοντας σε 1-3 με την κεφαλιά του Τοροσίδη μετά την απόκρουση του Ρέινα στην κοντινή προσπάθεια του Κρέιτσι. Για να... βάλουν μυαλό οι Ροσομπλού, όμως, οι Παρτενοπέι φόρτσαραν ξανά και στο 43' έκαναν το 1-4 με τον Μέρτενς, ο οποίος βγήκε τετ α τετ από την πάσα του Ζιελίνσκι κι απέφυγε και τον Μιράντε πριν βάλει το δεύτερο του γκολ.

Με το ματς να έχει κριθεί, η ομάδα του Σάρι είχε την άνεση να κάνει συντήρηση δυνάμεων στην επανάληψη και με αυτή την λογική έπαιζε απέναντι σε μια Μπολόνια που δεν μπορούσε να κάνει τίποτα. Ακόμη και με χαμηλές στροφές, πάντως, οι Ναπολιτάνοι όταν ήθελαν έκαναν ευκαιρία, όπως αυτή ΤΟΥ 56' με το τετ α τετ του Χάμσικ, από την κάθετη του Ινσίνιε, που πλάσαρε άουτ. Ο αρχηγός, βέβαια, θα εξιλεωνόταν στη συνέχεια με εντυπωσιακό τρόπο. Αρχικά, στο 70', πήρε την ασίστ από τον εκπληκτικό Μέρτενς για να πλασάρει άψογα στην κίνηση τον Μιράντε (1-5) και στο 74' με σουτ από τα 25 μέτρα στο παραθυράκι έγραψε το 1-6 με χατ-τρικ! Κι ενώ όλοι πίστευαν ότι κάπου εκεί οι Παρτενοπέι θα σταματούσαν εντελώς να παίζουν, αποδείχθηκε ότι ο εφιάλτης δεν είχε τέλος για τους γηπεδούχους αφού στο 90' ο Μέρτενς μπήκε στην περιοχή, βρέθηκε σε θέση για γκολ και ολοκλήρωσε το show, ατομικό και ομαδικό, με χατ-τρικ για το τελικό 1-7!

 

SERIE A Τελευταία Νέα