Ο Τούντορ, ο ΠΑΟΚ και το διαζύγιο…

Ο Τούντορ, ο ΠΑΟΚ και το διαζύγιο…

Σταύρος Σουντουλίδης
Ο Τούντορ, ο ΠΑΟΚ και το διαζύγιο…

bet365

Ο Ιγκόρ Τούντορ δίνει σήμερα τη δική του διάσταση γύρω από την απομάκρυνση του με τον ΠΑΟΚ πριν από σχεδόν ένα χρόνο και το gazzetta.gr θυμίζει τι έγινε και πως φτάσαμε στο διαζύγιο.

Ο Κροάτης προπονητής, σε μια μεγάλη συνέντευξη στην κροατική ιστοσελίδα «sportske novosti», αναφέρθηκε εκ νέου στον τρόπο με τον οποίο πριν από ένα χρόνο «μπήκε στο στόχαστρο» και τον Μάρτιο του 2016 απομακρύνθηκε από τον πάγκο του ΠΑΟΚ για να αναλάβει ο Βλάνταν Ίβιτς την τεχνική ηγεσία του «Δικεφάλου».

Ο Ιγκόρ Τούντορ επιμένει να δίνει τη δική του διάσταση γύρω από το θέμα και ουσιαστικά υποστηρίζει ότι ο ίδιος αποφάσισε μετά από μια συνάντηση με τον Ιβάν Σαββίδη να φύγει από τον ΠΑΟΚ.

Πολλές φορές και οι λέξεις έχουν τη σημασία τους…

Τι υποστηρίζει σήμερα ο Τούντορ; Ότι οδηγήθηκε στην πόρτα της εξόδου.

«Θέλω να τονίσω ακόμη και τώρα ότι ο ΠΑΟΚ δε με απέλυσε. Υπήρξε μια αξίωση και μια συζήτηση για το εάν πρέπει να μείνω κάτι που προερχόταν από τη διοίκηση της ομάδας. Δεν πρόκειται να βγάλω προς τα έξω λεπτομέρειες, απλά θα πω ότι δε θέλω να "δώσω τους ανθρώπους της." Είχα τρεις ημέρες για να σκεφτώ, ήρθα σε επαφή με τον ιδιοκτήτη και έφυγα. Αυτό ήταν, κι αυτό πρέπει ο κόσμος να γνωρίζει. Συνολικά; Είμαι χαρούμενος για την σταδιοδρομία μου, είναι σημαντικό για μένα είναι ότι σε κάθε ομάδα, όπου δούλεψα έπαιξε ανταγωνιστικό ποδόσφαιρο», υποστήριξε.

Το συμβόλαιο του με την Καραμπούκσπορ λήγει το καλοκαίρι και ο ίδιος σκέφτεται να αποδεχθεί την πρόταση ανανέωσης για ακόμη ένα χρόνο που έχει στα χέρια του από την τουρκική ομάδα, με τον στόχο της παραμονής στην κατηγορία να μοιάζει με επιτακτική ανάγκη.

«Στον ΠΑΟΚ είχαν υψηλές προσδοκίες αν και για 11 χρόνια δεν είχαν κατακτήσει έναν τίτλο. Στο ξεκίνημα της σεζόν ήρθε ο ιδιοκτήτης και μου είπε ότι "πρέπει να είμαστε πρωταθλητές". Αυτό στη συνέχεια έφερε δυσαρέσκεια, η ομάδα θα παίξει και άσχημα και τότε τίποτα δεν μπορεί να σε σώσει. Στην Καραμπούκσπορ έχουν διαφορετικές προσδοκίες, ασφαλώς μικρότερες», είπε αναφερόμενος στην επιθυμία του Ιβάν Σαββίδη να κατακτήσει τίτλους με τον ΠΑΟΚ.

Τι έγινε πριν ένα χρόνο στην Τούμπα

Στις αρχές του περασμένου Φεβρουαρίου το θέμα του Ιγκόρ Τούντορ είχε μπει στο «ψυγείο», μετά και την παρέμβαση του Ιβάν Σαββίδη, ωστόσο οι ηχηρές αποχωρήσεις, αν μη τι άλλο, προκαλούσαν αίσθηση.

Σε λιγότερο από τρεις εβδομάδες η ασπρόμαυρη ΠΑΕ άλλαζε εκ νέου διοικητική φιλοσοφία και πρόσωπα, με τον Λούμπος Μίχελ να αναλαμβάνει (διπλά) καθήκοντα, προέδρου και αθλητικού διευθυντή.

Ήταν 1η Φεβρουαρίου του 2016 όταν στην Τούμπα σήμανε «συναγερμός», με την παρουσία Τούντορ, Άρνεσεν, Βεζυρτζή. Πρώτα ο Ιάκωβος Αγγελίδης και στη συνέχεια ο Νίκος Βεζυρτζής παραιτήθηκαν, ενώ συνέχιζαν «μέχρι νεοτέρας» οι Αρνεσεν και Τούντορ.

Στα πέριξ της ομάδας ουδείς έδειχνε να ασχολείται με το επερχόμενο ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό, κι ο «Δικέφαλος» έχασε στο… σβηστό (1-0) και απλά έμεινε να φωνάζει για τα (νέα) διαιτητικά «εγκλήματα» του Δημητρόπουλου, που δεν είδε χτύπημα του Μιλιβόγεβιτς στον Τζαβέλλα και τιμώρησε με κίτρινη κάρτα την αγκωνιά του Μποτία στον Μπερμπάτοφ.

Πάντως τα… χειρότερα ήρθαν μια εβδομάδα αργότερα, Οι «ασπρόμαυροι» δέχθηκαν το μεγαλύτερο πλήγμα, την «ημέρα των ερωτευμένων», με την εντός έδρας ήττα από τον Ηρακλή. Η οργή του κόσμου «πήρε και σήκωσε» τους πάντες. Μέχρι και τον Ιβάν Σαββίδη! Από το «πέταλο» των οργανωμένων ακούστηκαν συνθήματα σε βάρος της διοίκησης και του ίδιου του μεγαλομετόχου, από εκείνα που είχαν πολύ καιρό να ακουστούν στην Τούμπα.

Λαϊκά δικαστήρια, ένταση, αντικείμενα, με τους οπαδούς να επιχειρούν να μπουν στα αποδυτήρια της ομάδας! Ο Ιβάν Σαββίδης άνοιξε διάλογο με μερίδα των οργανωμένων οπαδών, σε πολύ καλύτερο κλίμα απ’ ότι λίγο αργότερα έκανε ο Ιγκόρ Τούντορ. «Αν πιστεύετε ότι εγώ είμαι το πρόβλημα, τότε να φύγω», είπε χαρακτηριστικά ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ, ενώ ο Κροάτης προπονητής, που δεν παρέστη στην συνέντευξη Τύπου, είχε θερμό «τετ α τετ» με τους οπαδούς στο πάρκινγκ του γηπέδου.

Ε, κάπως έτσι το γυαλί, που είχε σπάσει, δεν ξανακόλλησε ποτέ. Ο Τούντορ όσες ανάσες κι αν πήρε, όπως το 2-2 με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, έμοιαζε σχεδόν «τελειωμένος» και κάπως έτσι φτάσαμε στην απομάκρυνση από την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ.

Τώρα αν ο ίδιος θέλει να τη «βαπτίζει» κάπως αλλιώς είναι δικαίωμα του…

 

Τελευταία Νέα