Μπουρκίνα Φάσο - Αίγυπτος 3-4 (στα πέναλτι, vids)

Gazzetta team
Μπουρκίνα Φάσο - Αίγυπτος 3-4 (στα πέναλτι, vids)

bet365

Με τον Ουάρντα να βάζει το νικηφόρο πέναλτι και τον Ελ Χανταρί να κάνει δύο αποκρούσεις η Αίγυπτος κέρδισε 4-3 την Μπουρκίνα Φάσο και πέρασε στον τελικό του Κόπα Άφρικα!
Με τον άσο του ΠΑΟΚ και πρώην του Παναιτωλικού να βάζει το τελευταίο και νικηφόρο πέναλτι η Αίγυπτος κέρδισε 4-3 την Μπουρκίνα Φάσο και πάει τελικό στο Κόπα Άφρικα, όπου θα περιμένει τον νικητή του ζευγαριού Καμερούν - Γκάνας.
Ο Αμρ Ουάρντα (που μπήκε ως αλλαγή στο 74' στην θέση του Καχραμπά) ήταν εκείνος που σκόραρε το πέναλτι που έδωσε τη νίκη αλλά πριν ο κίπερ των Φαραώ, Ελ Χανταρί είπε "όχι" στα πέναλτι των Κοφί και Τραορέ. Στην κανονική διάρκεια του αγώνα είχαν σκοράρει οι Σαλάχ (για την Αίγυπτο) και Μπανσέ (για την Μπουρκίνα Φάσο) για το 1-1. Προπονητής των Αιγύπτιων είναι ο γνωστός μας από το πέρασμά του στον Άρη, Έκτορ Ραούλ Κούπερ.
Η διαδικασία των πέναλτι είχε ως εξής:
Ελ Σαιντ το έχασε
Α. Τραορέ το 1-0
Σομπχί το 1-1
Ντιαβαρά το 2-1
Χεγκαζί το 2-2
Γιαγκό το 3-2
Μ. Σαλάχ το 3-3
Κοφί το έχασε
Ουάρντα το 3-4
Μπ. Τραορέ το έχασε
Πρέπει να σημειωθεί πως στον ημιτελικό του 1998, η Αίγυπτος είχε επικρατήσει της Μπουρκίνα Φάσο με 2-0 και στην συνέχεια πήρε το τρόπαιο. Στον όμιλο του 2000, οι Φαραώ είχαν κερδίσει με 4-2. Παράδοση εντυπωσιακή είχε πριν το ματς και στα ημιτελικά της διοργάνωσης η Αίγυπτος, αφού έχει κερδίσει και τους 5 τελευταίους ημιτελικούς που συμμετείχε (1986,1998,2006,2008 και 2010), κατακτώντας σε όλες των περιπτώσεων και την κούπα! Για την Μπουρκίνα Φάσο αυτή ήταν η τρίτη συμμετοχή στα ημιτελικά.
 

Τελευταία Νέα