Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 1-2

Γιώργος Καραμάνος
Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 1-2

bet365

Διπρόσωπη η Μπαρτσελόνα πέρασε με 1-2 από την Μαδρίτη και πήρε σοβαρό προβάδισμα για να αποκλείσει την Ατλέτικο, η οποία άργησε να ξυπνήσει, αλλά έχει τις πιθανότητές της.

Ηταν αλλοπρόσαλλο ματς. Ενα ημίχρονο απόλυτο αφεντικό η Μπαρτσελόνα και ένα το ακριβώς αντίθετο. Οι Καταλανοί τα έκαναν αρχικά όλα τέλεια στο «Βιθέντε Καλδερόν» και στη συνέχεια ήταν ένα συνονθύλευμα, με την Ατλέτικο να τους πνίγει, αλλά τελικά να μην μπορεί να επιστρέψει στο σκορ. Το 1-2 δίνει ξεκάθαρο προβάδισμα τελικού για την Μπάρτσα, που την επόμενη Τρίτη θα πρέπει να υπερασπιστεί το αποτέλεσμα στο «Καμπ Νόου».

Οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν πολύ έξυπνη και σωστή άμυνα και χτυπούσαν με ταχύτητα στην κόντρα. Σε αυτό τους βοήθησε το γρήγορο πρώτο γκολ. Λάθος στο κέντρο, η μπάλα έφτασε στον Λουίς Σουάρες, που κάλυψε το μισό γήπεδο, άνοιξε το τόπι από τη μία, πέρασε τον Σάβιτς από την άλλη και με το μυτάκι πρόλαβε την έξοδο του Μογιά. Υπέροχο γκολ και εξίσου το δεύτερο. Ο Μέσι (33') με ξερό αριστερό έξω από την περιοχή στο δεξί δοκάρι και μέσα σκόραρε για 26η φορά σε 32 αναμετρήσεις με τους Ροχιμπλάνκος.

Μέχρι το ημίχρονο οι γηπεδούχοι δεν είχαν φάση ούτε για δείγμα. Ξαφνικά όμως άλλαξαν όλα. Μπήκαν φουριόζοι στην επανάληψη, πίεσαν και βρήκαν το γκολ (60'). Από εκτέλεση φάουλ, Γκοδίν και Γκριεζμάν έπαιξαν κεφαλίτσες και σκόραρε ο Γάλλος (μάλλον υπάρχει επιθετικό φάουλ στο ξεκίνημα της φάσης). Από εκεί και μετά έγινε χαμός στην εστία της Μπαρτσελόνα, που ήταν εντελώς ασύνδετη και χαμένη.

Ο Σίλεσεν ούτε που κατάλαβε πώς απέκρουσε το εξ επαφής πλασέ του Γκριεζμάν (62') και έβλεπε τη μπάλα να... σφυρίζει διαρκώς από μπροστά του στα σουτ των Τόρες, Γκριεζμάν, Φιλίπε Λουίς και ξανά Τόρες. Ενδιάμεσα (75') ο Μέσι πήγε να ξαναβάλει φάουλ, αλλά ο Μογιά απογειώθηκε στα δεξί παράθυρο και έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε κάτι και οι φιλοξενούμενοι αποχώρησαν, γνωρίζοντας πως μόνο μία φορά με υπέρ τους το 1-2 στο πρώτο ματς εκτός, είδαν τον αντίπαλο να τους αποκλείει και αυτό συνέβη το μακρινό 1962.

* Από τις 31 διπλές μεταξύ τους αναμετρήσεις, εκείνος που νίκησε στο πρώτο ματς, προκρίθηκε σε ποσοστό 88% (23 στις 26 φορές, οι άλλες πέντε ήταν ισοπαλίες)!

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγο Σιμεόνε): Μογιά, Γκοδίν, Σάβιτς, Φιλίπε Λουίς, Βρσάλικο (46' Φ. Τόρες), Χουανφράν, Γκάμπι, Σαούλ (60' Γκαϊτάν), Κόκε, Καράσκο (70' Γκαμεϊρό), Γκριεζμάν

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Σίλεσεν, Πικέ, Ουμτιτί, Ζόρντι Αλμπα, Σέρζι Ρομπέρτο, Μασεράνο, Ράκιτιτς (58' Ντένις Σουάρεθ), Αντρέ Γκόμες (72' Ραφίνια), Νεϊμάρ, Μέσι, Λουίς Σουάρες.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα