O Kλωναρίδης αποδεικνύει το τεράστιο αδιέξοδο του Παναθηναϊκού

O Kλωναρίδης αποδεικνύει το τεράστιο αδιέξοδο του Παναθηναϊκού

Δήμος Μπουλούκος Δήμος Μπουλούκος
O Kλωναρίδης αποδεικνύει το τεράστιο αδιέξοδο του Παναθηναϊκού

bet365

Ο Δήμος Μπουλούκος γράφει για τον Παναθηναϊκό και τις επιλογές τύπου Κλωναρίδη που και τα προβλήματα της ομάδας δεν θα λύσουν, αλλά αποδεικνύουν και την έλλειψη ξεκάθαρης πολιτικής!

Τον τελευταίο καιρό απέφευγα ηθελημένα να γράψω για τον Παναθηναϊκό και τις απαράδεκτες εμφανίσεις του. Στο κάτω - κάτω της γραφής, τι περισσότερο να πει ένας δημοσιογράφος και τι αναλύσεις να κάνει, όταν ο απλός φίλαθλος βλέπει ξεκάθαρα το «ναυάγιο» μίας ομάδας και την αδυναμία της να ικανοποιήσει ακόμα και στο ελάχιστο, τις απαιτήσεις του κόσμου.

Η επιλογή του Ουζουνίδη όπως είχα πει, ήταν μονόδρομος για τον Παναθηναϊκό ενώ και η ενεργοποίηση Λυμπερόπουλου και Φύσσα ήταν σίγουρα ενδεδειγμένες κινήσεις. Ωστόσο το πρόβλημα στο «τριφύλλι» είναι μεγαλύτερο και σημαντικότερο από την επιλογή κάποιων προσώπων και σχετίζεται με τη χάραξη της πολιτικής που πρέπει να ακολουθήσει η ομάδα σε όλους τους τομείς, από τα μεταγραφικά και τα οργανωτικά, μέχρι το γηπεδικό.

Εκεί ο Παναθηναϊκός δείχνει να παραμένει ακυβέρνητο καράβι που πορεύεται χωρίς όργανα πλοήγησης. Τελευταία παράδειγμα η δεδομένη επιστροφή του Κλωναρίδη, ενός παίκτη που πέρασε και δεν... ακούμπησε από τους «πράσινους» τα τρία χρόνια που φόρεσε την πράσινη φανέλα.

Ενας παίκτης που θεωρείται επιθετικός αλλά ουσιαστικά δεν είναι επιθετικός, που παίζει μπροστά από τη μεσαία γραμμή αλλά δεν είναι μέσος, που σε τελική ανάλυση, κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς είναι. Κι αν τελικά διαπίστωσαν στον Παναθηναϊκό ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της ομάδας, είναι η επιθετική δυστοκία, ας αναζητήσουν τρόπους να αξιοποιήσουν τον καλύτερο ποδοσφαιριστή τους, τον Μάρκους Μπεργκ που είναι στη χειρότερη του κατάσταση από τότε που ήρθε στην Ελλάδα, χωρίς να ευθύνεται ο ίδιος...

Είναι φανερό λοιπόν ότι ο Κλωναρίδης αποτελεί επιλογή ανάγκης, ένα «μπάλωμα» για να βγει όπως - όπως η χρονιά και μετά βλέπουμε. Ωστόσο εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα για τον Παναθηναϊκό, δεν μπορεί να πορεύεται με «μπαλώματα». Πρέπει ο Αλαφούζος και οι συνεργάτες του να αποφασίσουν τι θέλουν και τι μπορούν να κάνουν στον Παναθηναϊκό και να ακολουθήσουν συγκεκριμένη πορεία για να υλοποιήσουν την πολιτική που αποφάσισαν! Ολα τα άλλα είναι απλώς ημίμετρα που σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να λύσουν τις παθογένειες που έχουν δημιουργηθεί και απλώς θα συντηρήσουν την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα...

Ούτως η άλλως, η φετινή χρονιά έχει χαθεί και τουλάχιστον υπάρχει η ελπίδα, ότι εάν ξεκινήσει από τώρα η χάραξη της πολιτικής για το αύριο του Παναθηναϊκού, το καλοκαίρι θα βρει την ομάδα πιο προετοιμασμένη και με ξεκάθαρους στόχους.

Υ.Γ. Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια σε όσους πήγαν στη Λεωφόρο την Κυριακή και υποστήριξαν τον Παναθηναϊκό. Είναι στο πλευρό της ομάδας τους σε μία εποχή που η ομάδα τους δεν... βλέπεται και αυτό λέει πολλά για την αγάπη που νιώθουν για το «τριφύλλι».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δήμος Μπουλούκος
Δήμος Μπουλούκος