Κουσίδης – Χαλκιαδάκης: «Δεν σκεφτήκαμε ποτέ να τα παρατήσουμε»

Νίκος Μαρούδας
Κουσίδης – Χαλκιαδάκης: «Δεν σκεφτήκαμε ποτέ να τα παρατήσουμε»

bet365

Ο Πανθρακικός πλέον δεν υπάρχει στο πρωτάθλημα της Football League και οι Νίκος Κουσίδης και Μηνάς Χαλκιαδάκης, μίλησαν στο gazzetta.gr, για όσα έζησαν αυτό το διάστημα στην Κομοτηνή.

Το καλοκαίρι ο Πανθρακικός μετά από πολλά χρόνια παρουσίας στη Σούπερ Λιγκ, ήταν αναγκασμένος να φτιάξει ένα πλάνο που θα αφορούσε την Football League. Φυσικά με τα πάντα να είναι πολύ πιο δύσκολα. Λιγότερα λεφτά, δυσκολία στις μεταγραφές και γενικά μια κατάσταση που φαινόταν πάρα μα πάρα πολύ δύσκολη για τον Πανθρακικό.

Μεταξύ των παιδιών που πήγαν στην Κομοτηνή και είδαν την ομάδα ως ένα σκαλοπάτι για τη συνέχεια της καριέρας τους, ήταν και οι Νίκος Κουσίδης και Μηνάς Χαλκιαδάκης. Δύο ποδοσφαιριστές που είχαν ήδη κοινό παρελθόν από τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού, αλλά και από το Ηράκλειο της Κρήτης απ' όπου και κατάγονται.

Έζησαν τους τελευταίους έξι μήνες από μέσα όλη την δύσκολη κατάσταση στον Πανθρακικό. Και στο οικονομικό κομμάτι, αλλά και στο αγωνιστικό. Ήθελαν και οι ίδιοι να συνεχίσουν την προσπάθεια τους, όμως για την διοίκηση η κατάσταση είχε φτάσει στο απροχώρητο. Το παραδέχονται αυτό και με δηλώσεις τους στο gazzetta.gr. Μιλούν για τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν όλο αυτό τον καιρό, αλλά και τον δικό τους αγώνα για να κάνουν το καλύτερο για τον Πανθρακικό.

Όσο για το μέλλον τους; Ήδη υπάρχουν ομάδες που έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους και τις επόμενες μέρες θα ανήκουν σε διαφορετικούς συλλόγους ο καθένας...

Πως ζήσατε όλη αυτή την κατάσταση μέχρι και την Πέμπτη που ήρθε το οριστικό τέλος για τον Πανθρακικό;

Ν.Κ: «Δεν ήταν και ό,τι καλύτερο αυτό που έγινε για την ομάδα, αλλά και τους ποδοσφαιριστές. Υπάρχει πολύ στεναχώρια αλλά η ζωή συνεχίζεται».

Μ.Χ.: «Η κατάσταση γενικότερα ήταν δυσάρεστη. Είναι πράγματα τα οποία σε οποιαδήποτε ομάδα και αν συμβούν φέρνουν στις τάξεις της λύπη και στεναχώρια. Οι άνθρωποι της ομάδας το πάλεψαν όσο μπορούσαν περισσότερο και εμείς με την σειρά μας αντεπεξήλθαμε στις δυσκολίες που υπήρχαν από την πρώτη στιγμή».

Φαινόταν από καιρό πως η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη;

Ν.Κ.: «Φαινόταν, αλλά υπήρχε προσπάθεια να γυρίσει η κατάσταση και έτσι ελπίζαμε πως δεν θα υπάρξει τέλος στο ταξίδι που ξεκίνησε πριν 5 μήνες».

Μ.Χ.: «Όχι δεν φαινόταν ως μη ανατρέψιμη. Εφόσον όλοι όσοι ήμασταν μέρος αυτής ομάδας, παλεύαμε καθημερινά... Αλλά μετά και από τις τελευταίες εξελίξεις μπορώ να πω πως η κατάσταση ξέφυγε. Πλέον δεν είχαμε την δύναμη να το αντέξουμε όλο αυτό».

Πόσο δύσκολο ήταν για εσάς να παίζετε στα τελευταία παιχνίδια και να ξέρετε ό,τι πολύ δύσκολα τα αποτελέσματά σας θα έχουν σημασία στο τέλος;

Ν.Κ.: «Η αλήθεια είναι πως σε κάθε παιχνίδι νιώθαμε ό,τι παίζαμε τελικό, γιατί με νίκη είχαμε ελπίδα να συνεχίσουμε. Θεωρώ πως αγωνιστικά θα καταφέρναμε να πετύχουμε τους στόχους μας».

Μ.Χ.: «Πραγματικά ήταν δύσκολο, όμως μέχρι και την τελευταία στιγμή ήμασταν αισιόδοξοι ό,τι η ομάδα θα βρει την χρυσή τομή και θα υπάρξει συνέχεια. Παλεύαμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά μέσα στο γήπεδο και από εκεί και πέρα, δεν ήταν στο χέρι μας...».

Εσείς μεταξύ σας θέλατε να βάλετε πλάτη για να συνεχίσει η ομάδα ή βλέπατε πως ήταν ανούσιο;

Ν.Κ.: «Ήταν καθαρά θέμα διοίκησης. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα, δεν ήταν στο χέρι μας».

Μ.Χ.: «Δεν σκεφτήκαμε ποτέ να τα παρατήσουμε. Εξάλλου το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι, το οποίο είναι πλέον η ζωή μας εφόσον ζούμε από αυτό...».

Η διοίκηση ήταν δίπλα σας αυτό τον καιρό;

Ν.Κ.: «Τα οικονομικά προβλήματα της ομάδας ήταν πολλά... Προσπάθησε να μας στηρίξει, αλλά ήταν πολύ δύσκολο».

Μ.Χ.: «Ναι ήταν κοντά μας. Ήμασταν όλοι μια γροθιά για να αντεπεξέλθουμε στις δύσκολες καταστάσεις».

Εσένα το πέρασμά σου από την ομάδα θεωρείς σε βοήθησε;

Ν.Κ.: «Ναι με βοήθησε γιατί γύρισα στις επαγγελματικές κατηγορίες και βρήκα ρυθμό από τους αγώνες».

Μ.Χ.: «Το πέρασμά μου από την ομάδα δεν μπορώ να πω πως είναι επιτυχημένο εφόσον η ομάδα δεν κατάφερε να τα βγάλει πέρα ως το τέλος. Ωστόσο, μπήκα και πάλι στο ελληνικό ποδόσφαιρο μετά το πέρασμά μου από την Κύπρο και όπως είναι λογικό μου άνοιξε πόρτες για την συνέχεια της καριέρας μου».

Η επόμενη μέρα σου; Υπάρχει κάτι ή ακόμα ψάχνεις;

Ν.Κ.: «Είμαι σε συζητήσεις με κάποιες ομάδες και περιμένω ώστε να βρω την καλύτερη επιλογή, γιατί και η περίοδος που μείναμε ελεύθεροι είναι δύσκολη...».

Μ.Χ.: «Έχω κάνει συζητήσεις με αρκετές ομάδας από την Football League και δύο από την Σούπερ Λιγκ, όμως πρωταρχικός μου στόχος είναι να βρω μια ομάδα που να έχει υγεία. Να έχω πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή, ώστε να βελτιωθώ αγώνα με τον αγώνα και να κοιτάξω την συνέχεια της καριέρας μου».

Μια ευχή για τον Πανθρακικό;

Μ.Χ.: «Εύχομαι στον Πανθρακικό όλα αυτά τα άσχημα γεγονότα να είναι το τέλος μιας όμορφης περιπέτειας και να μπορέσει να αναγεννηθεί ώστε να επιστρέψει το γρηγορότερο στις κατηγορίες τις οποίες είχε καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια...».

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα