Βλάχος: «Δεν μπορώ να το πιστέψω...»

Gazzetta team
Βλάχος: «Δεν μπορώ να το πιστέψω...»

bet365

Ο Βαλεντίνος Βλάχος... σχολίασε την θέση που φιγουράρει ο Πανιώνιος στην βαθμολογία
Ο Πανιώνιος φιγουράρει στα ψηλά πατώματα της βαθμολογίας και ο Βαλεντίνος Βλάχος μέσω της ΕΡΑ ΣΠΟΡ τόνισε πως αυτό έχει προκύψει μέσω της «σκληρής δουλειάς».
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ
Για το… πώς βλέπει τη βαθμολογία: «Τη βλέπω συνέχεια και δεν μπορώ να το πιστέψω. Δεν το περίμενε κανείς να είμαστε τόσο ψηλά. Αυτό, όμως, είναι κάτι που έχει προκύψει από τη σκληρή δουλειά, το καλό κλίμα στην ομάδα και σίγουρα υπάρχει και ταλέντο».
Για το αν το συζητάνε στα αποδυτήρια: «Σίγουρα υπάρχουν πειράγματα, γίνεται και η σχετική πλάκα αλλά μέχρι εκεί».
Για το πώς ο Πανιώνιος μπορεί να ξεπερνάει τις απώλειες που έχει σε κάθε μεταγραφική περίοδο: «Πιστεύω ότι το κλίμα παίζει το σπουδαιότερο ρόλο. Είμαστε μια παρέα και αυτό βοηθάει τον ποδοσφαιριστή να βγάλει το ταλέντο του στο γήπεδο. Μέσα από τη δουλειά μαθαίνουμε να προσπαθούμε για το καλύτερο. Από την άλλη, όμως, είναι και στο DNA της ομάδας».
Για το πώς βίωσε την πορεία του Πανιωνίου από τα πρόθυρα της διάλυσης στην καταξίωση: «Η πρώτη μου χρονιά στον Πανιώνιο ήταν περίεργη. Ήμουν νέος, γιατί ήρθα στα μέσα της σεζόν και γι αυτό δεν μπορώ να την περιγράψω τόσο καλά. Σίγουρα, όμως, ήταν πολύ δύσκολη. Το καλοκαίρι δεν το περιμέναμε ούτε εμείς ούτε και κανείς ότι θα είχαμε αυτή την πορεία. Έγινε πολύ καλή δουλειά στην προετοιμασία, βρεθήκαμε σχεδόν από την αρχή ψηλά, ήρθαν τα αποτελέσματα και η ομάδα έφτασε εκεί που έφτασε. Θα επαναλάβω, όμως, ότι αυτό που βοηθάει γενικά είναι το καλό κλίμα».
Για το ποιος είναι ο φετινός στόχος της ομάδας: «Λέγαμε φέτος να κάνουμε το κάτι παραπάνω. Να διατηρήσουμε, δηλαδή, τα περσινά, αλλά να κάνουμε και ένα βήμα ακόμη».
Για το αν φέτος λένε… άνετα τη λέξη «πεντάδα» που πέρσι είχε αναφερθεί για πρώτη φορά στο τέλος της χρονιάς: «Η πεντάδα είναι και πάλι ο στόχος, αλλά φέτος θέλουμε να πετύχουμε και το κάτι παραπάνω. Πέρσι ούτε κι εμείς δεν το περιμέναμε και γι αυτό δεν το συζητούσαμε. Στόχος, άλλωστε, ήταν η παραμονή. Λογικά, λοιπόν, κρατάγαμε χαμηλό προφίλ και πηγαίναμε παιχνίδι με παιχνίδι».
Για τα συναισθήματα που τους δημιούργησε το γεγονός ότι η ομάδα δεν μπόρεσε τελικά να παίξει στην Ευρώπη: «Είναι περίεργο το συναίσθημα να κερδίζεις κάτι μέσα στο γήπεδο και να μην μπορείς να το απολαύσεις. Σίγουρα μας πείσμωσε το γεγονός ότι δεν παίξαμε Ευρώπη, αν και είμαστε στην πεντάδα και είπαμε να συνεχίσουμε αυτό που πετύχαμε πέρσι και αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά».
Για το αν γίνονται όνειρα για τη δεύτερη θέση, με δεδομένο ότι οι αποστάσεις από τους υπόλοιπους διεκδικητές δεν είναι μεγάλες: «Είναι πολύ μακρινό. Έχουμε ακόμη έναν ολόκληρο γύρο, οπότε καλό είναι να κρατήσουμε την μπάλα χαμηλά. Είναι πολύ δύσκολο, όμως, γιατί οι μεγάλες ομάδες μπορεί να περνάνε κάποια κρίση, αλλά πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα το ξεπεράσουν».
Για το πού οφείλεται το ότι οι περισσότεροι από τους παίκτες που φεύγουν από τον Πανιώνιο καταφέρνουν να κάνουν καριέρα και στους «μεγάλους»: «Σίγουρα υπάρχει πίεση και στον Πανιώνιο. Μπορεί στις μεγάλες ομάδες να είναι μεγαλύτερη, αλλά όλοι πάνε προετοιμασμένοι, γιατί έχουν μάθει να δουλεύουν σκληρά και είναι σωστοί επαγγελματίες».
Για τους προσωπικούς του στόχους: «Πρώτα να έχω υγεία, να δουλεύω σκληρά και να βελτιώνομαι συνέχεια».
Για την εμπειρία του στο εξωτερικό: «Θα το θεωρήσω ως καλή εμπειρία αυτή που έζησα στην Κλαμπ Μπριζ. Ήμουν 21 ετών, σε μικρή ηλικία και ήθελα να δω κάποια πράγματα, κυρίως το πώς βλέπουν έξω το ποδόσφαιρο και πήρα μια γεύση. Είναι κάτι που με βοήθησε να εξελιχθώ».
Για την αποθέωση από τον κόσμο μετά το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό: «Σημαίνει πάρα πολλά για μας η στήριξη του κόσμου. Μας αρέσει και πιστεύω ότι το ανταποδίδουμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Είναι καταπληκτικό το συναίσθημα. Περισσότερο μας τονώνει παρά μας
αγχώνει, γιατί μας δίνουν δύναμη μέσα στο γήπεδο να προσπαθούμε για το καλύτερο».
Για τα δύο παιχνίδια που ακολουθούν με Αστέρα Τρίπολης και Ξάνθη: «Και τα δύο παιχνίδια είναι πολύ δύσκολα. Παίζουμε με δύο πολύ καλές ομάδες και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε ό,τι καλύτερο».
Για τον Ανσαριφάρντ: «Είναι πολύ καλός παίκτης και πολύ καλός άνθρωπος. Προσπαθούμε εκ των έσω να καλύψουμε όσο γίνεται καλύτερα το κενό που σίγουρα υπάρχει. Ήρθε πριν από λίγες ημέρες στη Νέα Σμύρνη και μιλήσαμε. Σίγουρα θα είναι δύσκολα στην αρχή της θητείας του στον Ολυμπιακό, αλλά πιστεύω ότι μπορεί να παίξει και να βοηθήσει».
Για το γεγονός ότι ο Πανιώνιος είναι παραδοσιακά «εργοστάσιο» παραγωγής παικτών: «Αυτό που παίζει το σπουδαιότερο ρόλο είναι ότι δίνει ευκαιρίες στους παίκτες και πάνω απ’ όλα τους δείχνει ότι τους εμπιστεύεται και τους στηρίζει. Αυτό κατά τη γνώμη μου είναι το πιο σημαντικό. Κι είναι ωραίο που πλέον και οι μεγάλες ομάδες δίνουν ευκαιρίες σε νέους παίκτες, γιατί είναι πολύ καλό να βλέπουμε να παίζουν νέοι και Έλληνες».
Για το αν κάποια ελληνική ομάδα μπορεί να γίνει Λέστερ: «Είναι λίγο δύσκολο, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Αρκεί να το πιστέψουν κι οι ίδιες οι ομάδες».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα