Μα 15 εκατ. ευρώ για τον «Μίλι»;

Μα 15 εκατ. ευρώ για τον «Μίλι»;

Μιχάλης Τσόχος Μιχάλης Τσόχος
Μα 15 εκατ. ευρώ για τον «Μίλι»;

bet365

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για την ευλογία ενός ευρωπαϊκού club (πόσο μάλλον ελληνικού) να μπορεί να κάνει δουλειές με ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ.

“Εκεί έχουν άλλο Θεό, εκεί τα μεγέθη είναι εκτός πραγματικότητας, εκεί ότι ονειρεύονται οι πρωταθλητές των άλλων χωρών τα δίνουν για πλάκα αυτοί που προσπαθούν να σωθούν...”. Αυτή ήταν η απάντησή μου σήμερα το πρωί σε ένα φίλο μου που με πήρε τηλέφωνο και μου είπε. “Μα καλά υπάρχει αγγλική ομάδα που δίνει 15 εκατ. ευρώ για τον Μιλιβόγιεβιτς ή δικές σας ... παπαριές (σ.σ. των δημοσιογράφων) είναι αυτά;”.

Δεν ξέρω αν τελικά θα υπάρξει, αλλά ασφαλώς και δεν το βρίσκω απίθανο. Το αντίθετο μάλιστα. Δείτε άλλωστε ποιες ομάδες είναι αυτές που γράφουν οι Αγγλοι ότι θέλουν τον Μιλιβόγιεβιτς και θα καταλάβετε. Η Χαλ (κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού), η Σάντερλαντ (κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού), η Κρίσταλ Πάλας (πλέον και αυτή κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού)... Οχι δεν το γράφω υποτιμητικά, για να δείξω ότι ενδιαφέρονται μόνο κακές ομάδες, το γράφω για να δείξω ότι το θέλουν ομάδες που καίγονται, που προσπαθούν να μην πνιγούν και να πιαστούν από τα μαλλιά τους. Το γράφω για να επαναφέρω στη μνήμη σας το διακύβευμα της παραμονής στην Πρέμιερ Λιγκ. Περίπου 150 εκατ. ευρώ. Τόσα είναι τα χρήματα που θα χάσει αυτός που θα υποβιβαστεί και αυτό αν επιστρέψει αμέσως, σε μία σεζόν. Διότι αν δεν επιστρέψει τότε κάντε τον λογαριασμό ως εξής: 150 εκατ. ευρώ επί πόσα χρόνια δεν θα επιστρέψει...

Είναι παράδοση τον Γενάρη στην Αγγλία την μπάνκα να την τινάζουν οι μικροί και όχι οι μεγάλοι. Η Τσέλσι δεν έχει κάνει μεταγραφή κι' ας πούλησε τον Οσκαρ στους Κινέζους με 60 εκατ. ευρώ. Η Αρσεναλ δεν έχει κάνει, η Τότεναμ δεν έχει κάνει, η Λίβερπουλ δεν έχει κάνει, οι δύο του Μάντσεστερ δεν έχουν κάνει... Οι παρακάτω όμως και κυρίως αυτοί που δίνουν την μάχη για την επιβίωση, έχουν ανοίξει τα ταμεία και έχουν πάει στις τράπεζες για δάνεια. Η Λέστερ, η Σουόνσι, η Κρίσταλ Πάλας, όλες θα πληρώσουν περισσότερα από όσα είχαν υπολογίσει για τον Γενάρη. Κάπως έτσι είχε κάνει και η Φούλαμ και ακούμπησε 15 για τον Μήτρογλου, κάπως έτσι είχε κάνει και η Σάντερλαντ η οποία είχε ακουμπήσει 3 εκατ. ευρώ για τον Μαυρία που δεν είχε καλά καλά προλάβει να παίξει στον Παναθηναϊκό.

Κάπως έτσι έκανε τώρα και η Χαλ η οποία πλήρωσε σχεδόν 1 εκατ. ευρώ ενοίκιο για να πάρει τον Ομάρ για έξι μήνες! Κάπως έτσι, όταν τραυματίστηκε ο βασικός αριστερός μπακ της (Κρέσγουελ) η Γουέστ Χαμ πήρε τον Μαζουακού με σχεδόν 8 εκατ. ευρώ. Για αναπληρωματικό αριστερό μπακ, επειδή ο βασικός θα έλειπε για 2-3 μήνες έδωσαν τέλος Αυγούστου 8 εκατ. ευρώ για τον αναπληρωματικό!

Το να κάνει μία ελληνική ομάδα (ακόμη και ευρωπαϊκή, όπως οι γαλλικές και οι ολλανδικές) μπίζνες με την Πρέμιερ Λιγκ είναι ευλογία. Και ναι μπορεί να έρθει εν τέλει πρόταση από την Αγγλία για τον “Μίλι” και να είναι 15 εκατ. ευρώ. Από την Χαλ δεν νομίζω, δεν τα έχει αυτά τα χρήματα γιατί ο ιδιοκτήτης της θέλει να την πουλήσει και προσπαθεί από το καλοκαίρι να το κάνει αλλά δεν βρίσκει ακόμη αγοραστή. Αλλά η Σάντερλαντ μπορεί, άλλωστε δίνει 10 για τον Σάμαρη, ο οποίος ακόμη δεν έχει κλείσει γιατί περιμένουν να δουν αν θα κρατήσουν τον Μόιες ή αν θα αλλάξουν προπονητή. Κυρίως μπορεί η Κρίσταλ Πάλας. Εχει έναν προπονητή που εκτιμά το ελληνικό πρωτάθλημα και έχει πάρει παίκτες από αυτό. Ηταν ο πρώτος άλλωστε που τράβηξε στην Αγγλία και την Μπόλτον τον Στέλιο Γιαννακόπουλο. Αν μάλιστα δεν είχε 4 σερί ήττες και δεν είχε προβληματίσει την διοίκηση της Κρίσταλ Πάλας η μεταγραφή ίσως και να είχε γίνει. Αλλωστε ήδη έχει πάρει τον Σλουπ με 12 εκατ. ευρώ από την Λέστερ και ετοιμάζεται να πάρει τον Φαν Αανχολτ με 10! Η Κρίσταλ Πάλας προκειμένου να σωθεί μπορεί και να ξοδέψει ως και 40 εκατ. ευρώ τώρα τον Γενάρη, χώρια που μπορεί να δώσει και τον Καμπάιγ (αμυντικό χαφ) στην Μαρσέιγ για 15 εκατ. ευρώ.
Αρα στα 55 εκατ. ευρώ το μπάτζετ για μεταγραφές κι' αν δώσει και τον Τάουνσεντ στην Νιούκαστλ στα 70 εκατ. ευρώ το πακέτο. Με τέτοιο μπάτζετ το να πάρεις αμυντικό χαφ για βασικό και μάλιστα τον βασικό αμυντικό χαφ της Σερβίας είναι μάλλον λογικό, να δώσεις τα 15.

Το να κάνει δουλειές λοιπόν ένα ελληνικό club με τις ομάδες της Πρέμιερ είναι ευλογία και για έναν ακόμη λόγο. Διότι δεν ανοίγουν μόνο τα τεράστια πορτοφόλια των αγγλικών ομάδων, αλλά και σπουδαίες πόρτες μάνατζερ. Οταν κάνεις deals του τύπου 10 και 15 εκατ. ευρώ, όλοι ασχολούνται μαζί τους και φυσικά μαζί σου. Αυτός που μιλά με τις αγγλικές ομάδες για τον Λούκα είναι ο ίδιος που μιλά με κάποιες άλλες αγγλικές για την πώληση του Φέισα από την Μπενφίκα έναντι 25 εκατ. ευρώ. Ναι του ίδιου του Φέισα που όταν έφυγε από τον Ολυμπιακό με λιγότερα από 5 εκατ. ευρώ για την Μπενφίκα όλοι γράφατε εδώ στα σχόλια σας, πόσο κορόιδο έπιασε την Μπενφίκα ο Ολυμπιακός... Τι να σας πω, με μαύρο δάκρυ κλαίνε στην Λισαβόνα που πήραν τον Φέισα με 5 και θα τον δώσουν με 25 και ενώ τους έπαιξε βασικός και 3 χρονάκια...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Μιχάλης Τσόχος
Μιχάλης Τσόχος

Ο Μιχάλης Τσόχος γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε πιστεύοντας ότι θα γίνει ψυχολόγος. Τελικά η ψυχολογία… γλίτωσε, όχι όμως και η δημοσιογραφία με την οποία ασχολείται επαγγελματικά για 25 χρόνια. Ξεκίνησε από τις εφημερίδες, τις οποίες θεωρεί ακόμη και σήμερα το μοναδικό πραγματικό σχολείο της δημοσιογραφίας και το ραδιόφωνο, το οποίο παραμένει η μεγάλη αγάπη του. Εργάστηκε στο «ΦΩΣ», στο «Βήμα», ενώ υπήρξε αρχισυντάκτης του Sportime και διευθυντής της SportDay. Η πρώτη του δουλειά ήταν ο Bwin ΣΠΟΡ FM, ενώ στο διαδίκτυο παραμένει πιστός στο gazzetta για πάνω από μία δεκαετία. Πέραν όλων των άλλων, τον… αντέχει και η τηλεόραση για πάνω από 10 χρόνια (Cosmote TV) και ο ίδιος αντέχει την ίδια γυναίκα που παντρεύτηκε πριν από 20 χρόνια (ήρωας είμαι!!!). Όλα τα παραπάνω τα… αντέχουν υπομονετικά οι δύο κόρες του.