Kλατάρισμα και έλλειμμα ποιότητας και ποσότητας εξηγούν την κακή εικόνα!

Kλατάρισμα και έλλειμμα ποιότητας και ποσότητας εξηγούν την κακή εικόνα!

Τάσος Νικολογιάννης Τάσος Νικολογιάννης
Kλατάρισμα και έλλειμμα ποιότητας και ποσότητας εξηγούν την κακή εικόνα!

bet365

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τη νέα γκέλα του Παναθηναϊκού στην Κέρκυρα και τονίζει ότι είναι κάτι που έχει συγκεκριμένες αιτίες, όπως και ότι αυτή η εικόνα δεν είναι εύκολο να αλλάξει!

Nέα γκέλα για τον Παναθηναϊκό με το 1-1 στην Κέρκυρα και το κυριότερο από όλα ο κόσμος της ομάδας της έχει γυρίσει πλέον την πλάτη. Περισσότερο και από την αποδοκιμασία πειράζει και η αδιαφορία και σε αυτό το επίπεδο έχει φθάσει αυτή την στιγμή ο κόσμος του Παναθηναϊκού. Και είναι λογικό, όταν μία χρονιά αρχίζει με τόσες προσδοκίες και έχει αυτή την εξέλιξη ο κόσμος να έχει ξενερώσει. Αλλά τίποτα δεν είναι τυχαίο, για να παρουσιάζει ο Παναθηναϊκός αυτή την εικόνα, που παρουσιάζει . Μία ομάδα, που φαίνεται να είναι κλαταρισμένη και να έχει έλλειψη ποιότητας.

Εδώ και πάρα πολύ καιρό είχα πει, ότι η παραμονή του Στραματσόνι και η πολύ χαλαρή προετοιμασία(επιπέδου ερασιτεχνικού και όχι επαγγελματικού) που έκανε το καλοκαίρι θα βγει σε βάρος της ομάδας στην διάρκεια της χρονιάς. Δυστυχώς τα πράγματα εξελίσσονται ακριβώς έτσι. Ο Στραματσόνι άφησε πίσω του συντρίμμια και ο Λυμπερόπουλος και ο Ουζουνίδης κινδυνεύουν να καούν μέσα σε ένα μήνα. Η χαλαρή προετοιμασία οδηγεί τους παίκτες, που παίζουν συνέχεια και κάθε τρεις ημέρες τον Γενάρη σε θλάσεις. Διότι , όσο και να αλλάξεις την ένταση της προπόνησης τον χειμώνα η φυσική κατάσταση χτίζεται το καλοκαίρι. Μολέδο, Κουτρουμπής, Μέστο και χθες ο Λέτο και ο Χουλτ. Οι παίκτες ο ένας μετά τον άλλον τραυματίζονται και η μόνη σωτηρία του Παναθηναϊκού είναι, ότι τώρα θα σταματήσουν οι εμβόλιμες αγωνιστικές και τα παιχνίδια κάθε τρεις ημέρες , αλλιώς σε λίγο καιρό θα έπαιζε όλη η ομάδα Νέων. Και μακάρι να σταματήσουν εκεί οι τραυματισμοί, διότι ο Μπέργκ και ο Βιγιαφάνιες παίζουν και αυτοί στα κόκκινα και είναι ευχής έργον, που μέχρι τώρα δεν έχουν πάθει θλάση.

Από κει και πέρα και ειδικά τον Γενάρη, όπου τα παιχνίδια είναι συνεχόμενα ο Ουζουνίδης έχει πολύ κοντό ρόστερ στην διάθεσή του , δεν μπορεί να κάνει αλλαγές και είναι φανερό το έλλειμμα ποιότητας στην ομάδα. Σημειώστε μόνο το εξής. Για διαφόρους λόγους από τις 10 μεταγραφές του καλοκαιριού μόλις ο ένας έπαιξε χθες. Ο Χουλτ, που έπαθε θλάση και αποχώρησε. Ο Εμποκού, ο Κουλιμπαλί και ο Γουακάσο είναι ακόμα στο Κόπα Αφρικα(και οι τρεις είτε από την αρχή αγωνιζόντουσαν , είτε στην διάρκεια έχουν την ποιότητα για να κάνουν την διαφορά σε παιχνίδια , όπως το χθεσινό), οι Σάμπα, Λεντέσμα αποχώρησαν( ο πρώτος είχε συνεχόμενους τραυματισμούς, ο δεύτερος είχε σοβαρό ιατρικό πρόβλημα και έπαιξε όσο μπορούσε στα πρώτα ματς , μετά δεν άντεξε και το είδαμε και σε παιχνίδια που αγωνίστηκε πριν φύγει), ο Ιβανόφ φεύγει, ο Ιμπάρμπο είναι προς αποχώρηση και ο Ρινάλντι και ο Ρέις, που ήρθαν σαν εναλλακτικές λύσεις, όσες φορές έχουν παίξει έχουν δείξει, ότι ούτε για εναλλακτικές δεν κάνουν.

Αν σε αυτούς τους εννέα προσθέσουμε τους τραυματίες Μολέδο, Κουτρουμπή, Μέστο φθάνουμε στο -12 σε σχέση με το καλοκαίρι και έχει έρθει μόνο ο Κουρμπέλης. Εξάλλου πέρα από τους αριθμούς μία ματιά αν ρίξει κανείς στην ενδεκάδα, που ολοκλήρωσε ο Παναθηναϊκός το ματς με την Κέρκυρα καταλαβαίνει το μέγεθος του προβλήματος. Μαρινάκης, Χουχούμης, Ευαγγέλου, Χατζηγιοβάννης είναι οι τέσσερις που προέρχονται από την ομάδα των Νέων. Οι δύο πρώτοι, όση προσπάθεια και αν κάνουν έχουν ένα ταβάνι και δεν μπορούν να παίξουν καλύτερα (ειδικά ο Μαρινάκης, που έχει κάνει και το λάθος στο γκολ).

Οι δύο τελευταίοι είναι παιδιά, που τώρα βγαίνουν και κανονικά θα έπρεπε να παίζουν αρχικά σε κάποια εύκολα ματς κυπέλλου και όχι να περιμένουμε από αυτούς να βγάλουν το φίδι από την τρύπα σε ματς πρωταθλήματος. Επίσης στην ενδεκάδα ήταν ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος, που πριν λίγο καιρό ήταν για να φύγει από την ομάδα και κάτω από την εστία ήταν ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος, που στην αρχή της χρονιάς ήταν δεύτερη , τρίτη επιλογή. Οι μόνοι βασικοί, που έπαιξαν σε αυτό το ματς ήταν οι Μπέργκ, Βιγιαφάνιες(που συνδυάστηκαν στο γκολ), Λουντ, Ζέκα (σε κακή κατάσταση και οι δύο)και ο Κουρμπέλης που ήρθε τον Γενάρη. Με πέντε βασικούς και οι άλλοι να είναι παίκτες, που ουσιαστικά είναι τρίτες , τέταρτες λύσεις στο ρόστερ σου δεν μπορείς σαν Παναθηναϊκός να κάνεις πολλά πράγματα. Στο τέλος Γενάρη το μόνο που μπορείς να περιμένεις είναι ο Εμποκού, ο Κουλιμπαλί και ο Γιουακάσο, που όντως μπορούν να βοηθήσουν ποιοτιτκά. Παρόλα αυτά θα είσαι μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας μέχρι το τέλος της σεζόν εκτός και αν μέχρι τέλος Γενάρη έρθουν κάποιοι παίκτες, που θα ανεβάσουν εκτός από την ποσότητα και την ποιότητα. Δύσκολο για την εποχή και με δεδομένο το οικονομικό πρόβλημα, που έχει ο Παναθηναϊκός μετά το άνοιγμα που έκανε επί Στραματσόνι και το οποίο δεν βγήκε.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης

Το σαράκι της δημοσιογραφίας του μπήκε από πιτσιρικάς, όταν γύρναγε από το σχολείο και άκουγε τις περιγραφές αγώνων στο ραδιόφωνο έλεγε ότι ήθελε να ασχοληθεί με την αθλητική δημοσιογραφία. Άρρωστος Παναθηναϊκός έγινε από τον πατέρα του και αρχισε από μικρός να πηγαίνει στα γήπεδα. Όταν τελείωσε την φοίτησή του στο εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας το όνειρό του ήταν κάποια μέρα να ασχοληθεί με το ρεπορτάζ της αγαπημένης του ομάδας. Η αρχή της καριέρας του έγινε από τα χαμηλά ρεπορτάζ στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Τότε μεγάλο σχολείο, θυμάται πλέον με θλίψη αυτή την εφημερίδα και πως την οδήγησαν στον αφανισμό αυτοί που την διοικούσαν. Αφού πέρασε από ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β' Εθνικής, διαιτησίας το καλοκαίρι του 1986 έγινε το όνειρό του πραγματικότητα και ανέλαβε το ρεπορτάζ Παναθηναϊκού. Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» , πήγε στο SPORTIME και μετά στην SPORTDAY όπου δουλεύει μέχρι σήμερα.

Σταθμός για την καριέρα του ήταν η συνεργασία του με τον Novasport fm από το 2000. Όπως λέει χαρακτηριστικά , μέχρι τότε δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του, από τότε τον έμαθε σταδιακά πολύς κόσμος. Είναι άρρωστος με την δημοσιογραφία και δεν μπορεί να σκεφτεί τον εαυτό του χωρίς να ψάχνει το ρεπορτάζ.