Μαρίνος και Χιμένεθ, λασπουριά και εξυγίανση και λοιπά...

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Μαρίνος και Χιμένεθ, λασπουριά και εξυγίανση και λοιπά...

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta τρία-τέσσερα πράγματα για τα παιχνίδια των Ολυμπιακού, ΠΑΟ, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Κάποιες σκέψεις από τους αγώνες του Σαββατοκύριακου…

Η ΑΕΚ έκανε την καλύτερη της φετινή εμφάνιση-κι ο Αστέρας Τρίπολης τη χειρότερη (εμφάνιση μέτριας ομάδας Β΄ Κατηγορίας). Η ΑΕΚ πίεσε πάρα πολύ καλά και είχε και μεγάλη διάρκεια το πρεσάρισμα. Της άξιζε ακόμη κι ένα 5-0! Απλά ας λάβουμε υπόψιν μας ότι άνοιξε το σκορ στην πρώτη της ευκαιρία, στο 23’ κι ότι έβαλε το δεύτερο της γκολ, στο πρώτο της σουτ στο β΄ ημίχρονο. Της πήγαν, δηλαδή, όλα υπερβολικά καλά.

Σίγουρα ο Χιμένεθ κέρδισε τις εντυπώσεις το ντεμπούτο του. Αλλά η συνέχεια θα δείξει. Να θυμίσω ότι ο Παναθηναϊκός στα δύο πρώτα παιχνίδια του Ουζουνίδη στο πρωτάθλημα είχε κερδίσει τον ΠΑΟΚ, αλλά και στο Περιστέρι…Στα επόμενα έξι, όμως, έχει τρεις ισοπαλίες και μία ήττα.

Ο ΠΑΟ μακριά από τη Λεωφόρο έχει να κερδίσει υπό νορμάλ συνθήκες από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος (!), με το 3-0 στη Λιβαδειά. Βλέπετε, το 1-0 στο Περιστέρι έγινε κεκλεισμένων των θυρών. Μάλιστα το κρίσιμο γκολ επί του Λεβαδειακού ήταν με το 1-0 με ανύπαρκτο πέναλτι (Μπεργκ), που σφύριξε ο Σιδηρόπουλος. Πρώτο από τα πέντε που έχει πάρει ο Παναθηναϊκός. Πρώτο από τα τέσσερα ανύπαρκτα-τα άλλα τρία ήταν το ένα στο Καραϊσκάκη (Βιγιαφάνιες), με τον Αστέρα (Βιγιαφάνιες) και με τον Πλατανιά (Ευαγγέλου). Ο Βιγιαφάνιες έκανε και στην Κέρκυρα τη βουτιά του μέσα στην περιοχή, σφαδάζοντας κιόλας!...

Η Κέρκυρα, από την πλευρά της, συμπλήρωσε τρεις ισοπαλίες με Ολυμπιακό (0-0, έξω) και Παναθηναϊκό κι ΑΕΚ (1-1, μέσα). Μάλιστα στη Λεωφόρο βρέθηκε πάλι κοντά στο Χ, αλλά έχασε στο 83’ με 0-1. Ναι, πρόκειται για την ίδια ομάδα, που έφαγε πέντε γκολ εντός έδρας από τον ΠΑΟΚ, εκ των οποίων τα τρία στα πρώτα 30 λεπτά. Θαύμα θαύμα!…

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ έβγαλε μεγάλη κόπωση από το λασπουριό της Τρίπολης κι έχοντας πάει πριν και στον Πλατανιά και στην Ξάνθη, σε βαρείς αγωνιστικούς χώρους-κι όλα αυτά μέσα σε 10 μέρες. Αλλά γι΄αυτό είναι πρωταθλητής και κέρδισε την 2η Ξάνθη, που είχε ελλείψεις, αλλά και την φρεσκάδα που της έδωσε το δεδομένο ότι στο ίδιο δεκαήμερο είχε παίξει τρεις φορές στο γήπεδό της, χωρίς δηλαδή την παραμικρή μετακίνηση. Απλά σκεφθείτε πώς κατέρρευσαν, παίζοντας επίσης σε λασπουριά, ο Αστέρας στο ΟΑΚΑ κι ο Παναιτωλικός στη Νέα Σμύρνη. Μόνο η ΑΕΚ έβγαλε ενέργεια, λόγω αλλαγής προπονητή και πίεσης της διοίκησης και του κόσμου.

Πολύ καλός γκολκίπερ ο Ζίφκοβιτς, όπως δείχνει σε κάθε παιχνίδι. Και στα δύο γκολ του Ολυμπιακού μπόρεσε στα αρχικά τελειώματα, το σουτ του Σεμπά και την κεφαλιά του Καρντόσο, να τους νικήσει και τους δύο. Αλλά ατύχησε με το αυτογκόλ του Σβάρνα και το σουτ του Μανθάτη, που ήταν «σκαστό», τα χειρότερα για κάθε τερματοφύλακα.

Κατά τα άλλα, μετά τα…λαθάκια μεσοβδόμαδα υπέρ του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ, χθες οι διαιτησίες ήταν νορμάλ στα παιχνίδια τους στην Κέρκυρα και στο ΟΑΚΑ. Μόνο με τον Ολυμπιακό συνεχίστηκαν τα…λαθάκια. Αλλά τι είναι ένα πέναλτι, ακόμη, μπροστά στην εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Να δούμε σήμερα και το ΠΑΣ-ΠΑΟΚ, με διαιτητή από την Θράκη κι επόπτες από την Θεσπρωτία και την Ζάκυνθο-αυτό το όμορφο νησί , που ήδη έχει εξυγιανθεί!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.