Βέρντερ Βρέμης - Μπορούσια Ντόρτμουντ 1-2

Gazzetta team
Βέρντερ Βρέμης - Μπορούσια Ντόρτμουντ 1-2

bet365

Η Ντόρτμουντ επικράτησε 1-2 της Βέρντερ στο πρώτο ματς μετά τη διακοπή της Bundesliga, ενώ η απίστευτη Χόφενχαϊμ πέρασε και από την έδρα της Αουγκσμπουργκ (0-2). Στις καθυστερήσεις η Σάλκε.

Αν και δεν είχε τον Ομπαμεγιάνγκ, η ομάδα του Τόμας Τούχελ επιβλήθηκε της Βέρντερ στην Βρέμη και συνεχίζει την προσπάθεια να διατηρηθεί στα ψηλά την Bundesliga με την επανέναρξη του πρωταθλήματος. Ολα ξεκίνησαν τέλεια για την BvB όταν στο 5’ μετά την εκπληκτική κάθετη του Ρόις ο Σίρλε πέρασε τον Ντρόμπνι και έκανε το 0-1 στην κενή εστία. Ο Γερμανός επιθετικός είχε και τις επόμενες δύο καλές στιγμές της Μπορούσια (11’, 15’) και η Βέρντερ απείλησε στο 19’ με τον Μπάρτελς και στη συνέχεια ανέβασε την απόδοσή της και στο 35’ είχε διπλή ευκαιρία με τους Ντιλέινι και Μοϊσάντερ. Στο 39’ όμως οι γηπεδούχοι, που νωρίτερα είχαν χάσει με τραυματισμό τον Γκνάμπρι, έμειναν με δέκα παίκτες αφού ο Ντρόμπνι κλώτσησε τον Ρόις που έφυγε μόνος του στην κόντρα.

Παρά το γεγονός αυτό, είχαν μεγάλη ευκαιρία στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους όταν το τεχνικό σουτ του Φριτς πήγε στο οριζόντι δοκάρι. Στο δεύτερο μέρος και το 59’ ο Ρόις με αριστερό πλασέ δεν τα κατάφερε και στο ίδιο λεπτό στην κόντρα ο Μπάρτελς άφησε πίσω Σμέλτσερ και Σωκράτη και νίκησε τον Βάιντενφελερ σε ένα τρομερό γκολ για το 1-1, το οποίο όμως δεν μπόρεσε να κρατήσει η Βέρντερ. Στο 69’ η γυριστή κεφαλιά του Ρόις έφυγε μόλις έξω, όμως δύο λεπτά αργότερα ο Πίστσεκ με ωραίο τσίμπημα έκανε το 1-2 σε μια φάση που ο Σανέ κάλυπτε… όλους τους παίκτες της Ντόρτμουντ (1-2).

Μοναδική αήττητη η Χόφενχαϊμ
Η τρελή πορεία της Χόφενχαϊμ συνεχίζεται. Η ομάδα του Νάγκελσμαν επιβλήθηκε με 2-0 της Άουγκσμπουργκ και είναι η μοναδική αήττητη στα top 5 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα! Στην παγωμένη Βαυαρία, οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος, όμως σημαντικές ευκαιρίες μέχρι το ημίχρονο δεν είδαμε. Το 0-0 παρέμεινε φυσιολογικά, όμως με το ξεκίνημα της επανάληψης οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να φτάσουν στο γκολ.

Ο Αμίρι έδωσε ωραία ασίστ στον Βάγκνερ στην αντεπίθεση και ο τελευταίος πλάσαρε εύστοχα για το 0-1. Οι blau είχαν τον έλεγχο στη συνέχεια και τελείωσαν τα πάντα στο 64’, όταν ο Βάγκνερ άφησε την μπάλα, καθώς ήταν σε θέση οφσάιντ, ο Ουτ έκανε το γύρισμα από αριστερά και ο Κράμαριτς το 0-2! Οι Βαυαροί δεν κατάφεραν να αντιδράσουν, απείλησαν μόνο στο τέλος και φυσιολογικά γνώρισαν την ήττα, με την Χόφενχαϊμ να παραμένει στη μάχη του Champions League.

Ο νέος είναι ωραίος
Η Σάλκε μπήκε μουδιασμένα στο 2017 και με γκολ του Μπουργκστάλερ στο 2’ των καθυστερήσεων επιβλήθηκε δύσκολα με 1-0 της Ίνγκολσταντ. Χούντελαρ, Ντι Σάντο και Εμπολό παραμένουν εκτός, με αποτέλεσμα το πρόβλημα να είναι μεγάλο στην επίθεση των βασιλικών μπλε. Οι παίκτες του Βάιντσιρλ έκαναν κακή εμφάνιση, όμως σώθηκαν στο τέλος από τον νεοαποκτηθέντα επιθετικό, που εξελίχθηκε σε χρυσή αλλαγή. Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο στο πρώτο μέρος, με τους φιλοξενούμενους καλά διαβασμένους.

Η Σάλκε δεν κατάφερε να βρει ρυθμό και τα σφυρίγματα στο ημίχρονο από τους οπαδούς τα έλεγαν όλα για την εμφάνισή της. Στο δεύτερο μέρος κάποια στιγμή ο ρυθμός άνοιξε, με την μεγαλύτερη ευκαιρία να χάνεται με τον Αντβιγιάι στο 81’, όταν είδε τους αμυντικούς να σώζουν στη γραμμή, πριν η Ίνγκολσταντ απειλήσει σε δύο περιπτώσεις. Τελικά, εκεί που όλα έδειχναν ότι το 0-0 θα μείνει μέχρι το τέλος, ήρθε ο Μπουργκστάλερ να κάνει το 1-0 στο 92’!

Με Μάριο Γκόμες η Βόλφσμπουργκ
Συνέχεια στο σερί που είχε ξεκινήσει πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος έδωσε η Βόλφσμπουργκ, η οποία επικράτησε 1-0 του Αμβούργου εντός έδρας και έφτασε τις 3 σερί νίκες στην Bundesliga. Οι Wolfe, που σιγά τελειώνουν την όποια σχέση είχαν με τον υποβιβασμό, εκμεταλλεύτηκαν τελικά την αποβολή του Εκνταλ για το Αμβούργο στο 33’ και με τον Μάριο Γκόμες να σκοράρει στο 83’ πήραν τη νίκη με 1-0.

Ντεμπούτο στο... μηδέν
Ο Φρινγκς έκανε ντεμπούτο στον πάγκο της Ντάρμσταντ, ο Χέκινγκ στης Γκλάντμπαχ και οι ομάδες τους έμειναν στο 0-0. Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν εντυπωσιακά, με τους Χέρμαν (7’) και Ράφαελ (10’) να χάνουν τις πρώτες σημαντικές ευκαιρίες. Το ελπιδοφόρο ξεκίνημα της Μπορούσια, όμως, δεν είχε ανάλογη συνέχεια και πέρα από την ευκαιρία του Βεντ (34’) δεν έδειξε τίποτα το ιδιαίτερο. Οι γηπεδούχοι από την άλλη, είχαν κάποιες αξιόλογες τελικές, αλλά όχι κλασικές ευκαιρίες, με το 0-0 να μένει μέχρι το ημίχρονο. Στην επανάληψη οι Lilien έκαναν παιχνίδι υπομονής και τα πουλάρια έφτασαν μία ανάσα από το γκολ στο 66’, όμως η προσπάθεια του Αζάρ σταμάτησε στο δοκάρι. Εκείνη η φάση χτύπησε καμπανάκι για τους γηπεδούχους, που έπαιξαν πιο τολμηρά στη συνέχεια και κράτησαν το 0-0 μέχρι το τέλος.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα