Ο Βλάνταν παίρνει τ' όπλο του...

Ο Βλάνταν παίρνει τ' όπλο του...

Νίκος Τζαντζαράς Νίκος Τζαντζαράς
Ο Βλάνταν παίρνει τ' όπλο του...

bet365

Στο μπλογκ του ο Ν. Τζαντζαράς, εξηγεί τι καταλαβαίνει από τον Ίβιτς, τι θα πει “προπονητική ηρεμία” και αναρωτιέται... λίγο για τον Μπέντο.

Στο ποδόσφαιρο αγαπώ, υπερασπίζομαι, θαυμάζω και... συγχωρώ τους ποδοσφαιριστές. Πιστεύω ακράδαντα πως τα μεγάλα ποδοσφαιρικά οικοδομήματα τα στήνουν κατά βάσιν μεγάλοι παράγοντες. Ταυτίζομαι όμως, “νιώθω”, συμπάσχω κυρίως με τον οπαδό και τον προπονητή. Για τους άλλους κάνω περισσότερο παρατήρηση και κρίση. Προφανώς με τον οπαδό είναι ευκολότερο για όλους μας, αλλά... πρέπει κάποτε να σας κάνω ένα... άνοιγμα ψυχής, για τους προπονητές.

Βλέπετε, με την υπόθεση “προπονητής”, έχω ζήτημα. Δεν είναι απλώς διότι μάζεψα πια πολλές πολλές ώρες “πυκνής” επικοινωνίας και συναναστροφής με εκατοντάδες από δαύτους. Ούτε επειδή δεκάδες εξ αυτών τους έζησα από ακόμη πιο κοντά, με τις ευκαιρίες και τις αφορμές της δουλειάς. Ούτε καν μόνο γιατί αυτό συνέβη και στα δυο δημοφιλέστερα ομαδικά παιχνίδια: Και στο μπάσκετ και στο ποδόσφαιρο, επιβεβαιώνοντας τις περισσότερες υποψίες μου, ότι πρόκειται για κοινή, ειδική... υποκατηγορία πολύ – πολύ... παράξενων ανθρώπων, ανεξαρτήτως σπορ.

Είναι βλέπετε, κυρίως, επειδή πρόκειται για μια... πετριά, που την έχω φάει κατακούτελα κι έχω και και τα... σημάδια που το αποδεικνύουν. (Λεπτομέρειες, άλλη φορά – το υπόσχομαι.)

Βλέπω λοιπόν κι αισθάνομαι και καταλαβαίνω τον Βλάνταν Ίβιτς να “οργώνει” το έδαφος και να αφήνει τα πρώτα του αληθινά αποτυπώματα στο ποδόσφαιρο, απαλλαγμένος από μπόλικη πίεση και άγχος, (ποτέ οριστικά βεβαίως, ως... κανονικός προπονητής) . Σαν έτοιμος από καιρό και με όλο και μεγαλύτερη σιγουριά και ψυχραιμία. Τον είχα... πάρει χαμπάρι από νωρίς. Και το απολαμβάνω.

Εδώ και λίγες βδομάδες, αισθάνομαι ότι έχει κάνει και μικρά βήματα, που τον βγάζουν ακόμα πιο μπροστά. Σε θέση κεντρικής ευθύνης. Προπονητή – κουμανταδόρου. Και είναι αποτέλεσμα αισθήματος αυτοπεποίθησης. Στην συνέντευξη Τύπου μετά τον Λεβαδειακό, έδωσε κι άλλα δείγματα.

- Με τον τρόπο που προχώρησε στην περιγραφή των στοιχείων και του τρόπου που παίζει ο Πρίγιοβιτς, (αλλά και ο Ουάρντα), έδωσε το στίγμα πως οι δικές του επιλογές ακολουθούνται και στηρίζονται πλήρως. Φυσικά, μετά τον χειρισμό της υπόθεσης Τζαβέλλα, αυτό έγινε αισθητό, αλλά υπήρχε στον αέρα αβεβαιότητα και νευρικότητα. Τώρα γίνεται χειροπιαστό και εν ψυχραιμία: Ο Βλάνταν βγαίνει μπροστά. Φτιάχνει την ομάδα του με περισσότερη εμπιστοσύνη, στήριξη και βοήθεια, από κάθε προκάτοχό του την τελευταία πενταετία. Δεν τον τρομάζει, δεν τον λυγίζει, το επιδίωξε, το πέτυχε και το διαχειρίζεται.

- Είπε ξεκάθαρα πως κι εκείνος βιάζεται για μεταγραφές και δεν προσπάθησε να βρει ωραιοποιήσεις και δικαιολογίες για την καθυστέρηση. “Θα τους ήθελα άυριο εδώ”, είπε. Συμβαίνουν βεβαίως καθυστερήσεις στο ποδόσφαιρο, αλλά ανυπομονεί περισσότερο απ' τον καθένα, δεν τις “κουκουλώνει” και δεν αισθάνεται πως χρειάζεται να τα “στρογγυλέψει”, μην τυχόν και... θιχτεί κανείς.

- Έκανε μια αμιγώς ποδοσφαιρική ανάλυση για την υπόθεση Φακούντο Περέιρα και μια παρουσίαση του προσωπικού στοιχήματος, να τον πείσει να μείνει με ζωντανό το κίνητρο να δίνει αυτά που μπορεί, όταν, όσο και όπως του ζητούνται. Δική του θα είναι η διαχείριση. Μπορεί να μην τοn πείσει, αλλά δε φοβάται να το χρεωθεί.

Δε μπορεί να πηγαίνει αλάνθαστος. Αλλά δεν κινδυνεύει να παραπατήσει κι από μικρές και φυσιολογικές αδεξιότητες απειρίας. Ειδικά με την εικόνα που βγάζει η ομάδα του στο γήπεδο. Μαθαίνει, εξελίσσεται και βγάζει “προσωπικότητα” στην δουλειά που γίνεται. Βασικό και κεντρικό του γνώρισμα άλλωστε.

Ο αείμνηστος Γιώργος Παντελάκης, έλεγε πως “η προπονητική... ηρεμία είναι εξίσου σημαντική με την διοικητική”. Ο ΠΑΟΚ μοιάζει να τη βρήκε για πρώτη φορά από το 2012 τουλάχιστον, που ανέλαβε ο Σαββίδης.

Υγ Αναρωτιέμαι, γιατί τόση φασαρία στον Ολυμπιακό με τον Μπέντο; Τι είπε ο άνθρωπος; “Όποιος έφερε τον Ανσαριφάρντ, κάτι θα είδε”, είπε, εν ολίγοις. Πάλι καλά... Θα μπορούσε να είχε πει “όποιος έφερε τον Ανσαριφάρντ, δεν ξέρει τι του γίνεται”... Καλύτερα θα ακουγόταν;

Υγ2 Από σήμερα η FORZA και για όλο το Σαββατοκύριακο θα βρίσκεται στα περίπτερα της Βόρειας Ελλάδας, με άγνωστες λεπτομέρειες και νέες πληροφορίες για τα μεταγραφικά του ΠΑΟΚ, πλούσιο ρεπορτάζ, συνεντεύξεις και αφιερώματα. Για όσους ζουν εκτός Μακεδονίας και Θράκης είναι διαθέσιμη και η ψηφιακή της έκδοση, εντός κι εκτός χώρας.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Τζαντζαράς
Νίκος Τζαντζαράς

Δηλώνει πρόσφυγας, "ασπρόμαυρος" και ραδιοφωνατζής.

Το 1970 γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη, με ρίζες από Πόλη, Σμύρνη και Μακεδονία.

Το 1976 πρωτομπήκε στην Τούμπα, που θα τον "αιχμαλώτιζε" με μιάς, διά παντός.

Το 1986 πρωτο - βρίσκεται μπροστά σε ("πειρατικό") μικρόφωνο. Ένιωσε να "χωράει" κάπου ολόκληρος... Δεν ξανασηκώθηκε.

Το 1988 η εισαγωγή του στην Φιλοσοφική Θεσσαλονίκης (Γερμανικό), συμπίπτει με τη νομιμοποίηση της "ιδιωτικής ραδιοφωνίας", που τον βρίσκει στο "Ράδιο Θεσσαλονίκη". Η επιλογή γίνεται αυτόματα...

Θα εργαστεί μέχρι και το 2003 ως ρεπόρτερ/ αρχισυντάκτης/ παρουσιαστής/ αρθρογράφος/ σύμβουλος έκδοσης/ διευθυντής σε Αθλητική Μ.Θ., Αθλητικό Metropolis, Δημοτικό Ραδιόφωνο Καλαμαριάς, Μetrosport, Ωμέγα τηλεόραση, Alpha TV, Ήλιο των Σπορ, με τρελή αδυναμία στα... ξεκινήματα. Θα συνιδρύσει τον Libero 107,4.

Από τον Οκτώβρη 2004 και για τέσσερα χρόνια, ζει στην Αθήνα και παρουσιάζει καθημερινές εκπομπές στον Sport fm, αρθρογραφεί στην Sportday και... εκμαυλίζει αθώες ψυχές στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ, μιλώντας τους για "Παραγωγή και παρουσίαση ραδιοφωνικών εκπομπών".

Τον Μάρτιο του 2013 ξεκινά το FatGames.gr από τα "Χοντρά παιχνίδια", τίτλο επί πολλά χρόνια της ραδιοφωνικής του εκπομπής. Τον Ιούνιο του 2014 επιστρέφει στο επαγγελματικό... πατρικό του, το "Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5".

Σήμερα κοκορεύεται πως είναι ο μόνος Έλληνας blogger, που εργάζεται για όλες του τις υποχρεώσεις (Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5 Δε-Πα 13.00-16.00, FatGames.gr, Fatgames on YouTube και Gazzetta.gr) από το γραφείο/studio του σπιτιού του.