Πρόβλημα στο γκολ και θα φύγει ο Περέιρα;

Πρόβλημα στο γκολ και θα φύγει ο Περέιρα;

bet365

O Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τον Φακούντο Περέιρα και αναλύει τους λόγους που πρέπει να τον κρατήσουν στον ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ πέτυχε μία από τις πιο εύκολες νίκες του χωρίς να πιάσει την απόδοση άλλων αγώνων. Αυτό το 3-0 επί του αδύναμου Λεβαδειακού θα ξεχαστεί γρήγορα. Αυτό που δεν μπορεί να περάσει έτσι είναι το θέμα… γκολ που συνεχίζει να ταλαιπωρεί τον έκτο(!) της βαθμολογίας ΠΑΟΚ.

Η ομάδα των 230 τελικών προσπαθειών (πολύ μπροστά από τους άλλους του πρωταθλήματος) και των 22 μόλις γκολ, έχει ως μεγάλο πρόβλημα… αυτό ακριβώς που λένε τα παραπάνω νούμερα. Το ότι για να σκοράρει μία φορά χρειάζεται 10-11 τελικές προσπάθειες.

Αυτή τη στιγμή πρώτος σκόρερ στον ΠΑΟΚ είναι ο δεξιός μπακ Μάτος! Φοβερά πράγματα! Δεύτερος στη λίστα ανέβηκε ο Φακούντο Περέιρα! Σε μία χρονιά με μικρή συμμετοχή, ο Αργεντινός έχει βάλει πέντε γκολ. Για να φθάσει σε αυτές, χρειάστηκε μόνο 19 τελικές!

Είτε ο Περέιρα είναι κοντός ή ψηλός, είτε είναι εννιάρι, είτε ακραίος, είτε είναι καλός συνδυαστικά είτε είναι ατομιστής, όσες αδυναμίες κι’ αν έχει, αυτός ο παίκτης διαθέτει τα καλύτερα τελειώματα μέσα στην ομάδα, έχει ευχέρεια ΑΚΡΙΒΩΣ εκεί που πονάει ο ΠΑΟΚ και… τέλος πάντων ΔΕΝ είναι ΠΟΤΕ δυνατόν να τίθεται θέμα αποχώρησης τη δεδομένη χρονική στιγμή. Δηλαδή ποιος μπορεί να άνοιξε τέτοιο ζήτημα;

Προσοχή! Εγώ δεν γράφω αν πρέπει να παίζει, που πρέπει να παίζει και δεν κάνω τον έξυπνο για πράγματα που ξέρει πολύ-πολύ καλύτερα ο προπονητής. Εγώ βλέπω την δυσκολία ΚΑΙ του Ίβιτς (όπως και άλλων προπονητών του ΠΑΟΚ) στη διαχείριση του παίκτη και προβληματίζομαι… Καταλαβαίνω όμως ότι ο Ίβιτς θέλει να τον έχει μαζί του και σε καμία περίπτωση δεν θα τον άφηνε να φύγει. Το έκανε το καλοκαίρι, το κάνει και τώρα.

Αυτό ας κρατήσουμε και ας περιμένουμε πώς μπορεί ο Περέιρα να βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος του ΠΑΟΚ και πώς η ομάδα θα βρει τρόπο να πάρει πράγματα από αυτόν…
Αλλά αν είναι δυνατόν ο ΠΑΟΚ να έχει τεράστιο πρόβλημα στο σκοράρισμα και σε μία μεταγραφική περίοδο Ιανουαρίου, να δίνει ΚΑΙ τον πρώτο του σκόρερ (Ροντρίγκεζ) αλλά και τον Περέιρα με αυτό το ταλέντο στην εκτέλεση! Αυτό είναι αδιανόητο!

* Πάμε και στη διαιτησία, αν και… εγώ ξέρετε δεν ασχολούμαι με τέτοια θέματα. (Έτσι δεν το είπε και ο κυρ Σάββας και γέλασαν μέχρι και τα μικρόφωνα;)

Αρχίζει και προκαλεί γέλιο η αγωνία με την οποία οι εκπρόσωποι του πρωτοπόρου αναφέρονται στη διαιτησία. Ναι! Αυτοί που δεν «μιλούσαν» ποτέ για διαιτητές και κατήγγειλαν όλους τους άλλους! Αυτοί που τώρα έσπευσαν να αναρωτιούνται γιατί αποκλείστηκαν μερικοί διαιτητές!! Τι ωραία να υπερασπίζεται ο Ολυμπιακός τον Παππά, τον Βοσκάκη, τον Μήτσιο, τον Δημητρόπουλο και τους άλλους! Πόσο πιο απροκάλυπτοι μπορούν να γίνουν;

Δηλαδή υπάρχει πιο χιουμοριστική εικόνα από αυτή που ο άνθρωπος ο οποίος εκπροσωπεί τους Ολυμπιακούς, βγαίνει και καταγγέλλει σχέδιο κατά της ομάδας του και απειλεί με στυλ… «δεν θα περάσουν αυτά». Ας ενημερώσει κάποιος τον κύριο ότι οι «φίλοι» και οι «γνωστοί» έχουν αποχωρήσει από την ΕΠΟ και την ΚΕΔ.

Αλλά οκ! Αυτός κάνει τη δουλειά του. (Καμία δουλειά δεν είναι ντροπή).
Όλα αυτά όμως συμβαίνουν με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται μερικές… χιλιάδες βαθμούς μπροστά από τους υπόλοιπους! Το σχέδιο που καταγγέλλουν φέρνει την ΑΕΚ κάπου στα μισά της βαθμολογίας, τον ΠΑΟΚ εκτός πεντάδας και τον Παναθηναϊκό να διεκδικεί θέση από την Ξάνθη!

Και όμως! Τόσο τρόμο βγάζουν εξαιτίας του… Βιάνα και του προγράμματος στο δεύτερο γύρο; Τι πλάκα θα έχει η συνέχεια...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.