Παναθηναϊκός - Πλατανιάς 2-1 (vid)

Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός - Πλατανιάς 2-1 (vid)

bet365

Το 2-0 στο 29' φανέρωνε ένα εύκολο βράδυ για τον Παναθηναϊκό! Η χαλάρωση, έδωσε στην ευκαιρία στον Πλατανιά να ξαναμπεί στο ματς (2-1), να απειλήσει, αλλά τελικά το «τρίποντο» βάφτηκε πράσινο!

Έτσι έπαιξαν

Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε... μισός, έχοντας αρκετές σοβαρές απουσίες και μία σημαντική επιστροφή, αυτή του Κάρλος Ζέκα. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης ξεκίνησε σε διάταξη με 4-3-2-1 με τον Ο. Βλαχοδήμο κάτω από τα δοκάρια, τους Ευαγγέλου και Τελάντερ στο κέντρο της άμυνας, τον Χουλτ αριστερό μπακ και τον Μαρινάκη δεξί. Κουρμπέλης σε ρόλο αμυντικού χαφ, έχοντας μπροστά του και δεξιά τον Ζέκα και αριστερά τον Λουντ. Αριστερό εξτρέμ ο Π.Βλαχοδήμος, δεξί ο Βιγιαφάνιες και στην κορυφή ο Μπεργκ. Ο Πλατανιάς του Γιώργου Παράσχου προτίμησε το 3-4-2-1.

Ο Σωτηρίου υπερασπίστηκε την εστία των Κρητικών. Κάργας, Πριντέτα και Μπανανά η τριπλέτα στα στόπερ. Δεξί μπακ-χαφ ο Στάθης και αριστερό ο Βάντερσον. Μενδρινός και Μουνάφο στο κέντρο, με τους Αποστολόπουλο και Σίγκνεβιτς να κινούνται πίσω από τον Γιακουμάκη.

Δεκάλεπτο... φωτιά και «απάντηση»!

Ο Παναθηναϊκός δεν είχε να παρουσιάσει κάτι καινούριο στην ανάπτυξη και την δημιουργία του στο πρώτο εικοσιπεντάλεπτο του ματς. Υποφερτή κυκλοφορία της μπάλας, διάθεση αλλά μεγάλη έλλειψη σε αυτοματισμούς και τελική πάσα. Ο Πλατανιάς κρατούσε εύκολα το «τριφύλλι» μακριά από την περιοχή του, είχε εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία και προσπαθούσε να χτυπήσει στην κόντρα, δίχως αποτέλεσμα.

Η ώρα περνούσε, ο Παναθηναϊκός δεν έβρισκε φάσεις αλλά το «δώρο» του Κάργα άνοιξε τον δρόμο στους «πράσινους». Πέναλτι από τον στόπερ του Πλατανιά που «γκρέμισε» τον Ευαγγέλου μέσα στην περιοχή, ο Μπεργκ δεν αστόχησε και έβαλε μπροστά την ομάδα του στο 26'(1-0).

Οι γηπεδούχοι πήραν τα πάνω τους, το επιθετικό πρεσάρισμα του Ζέκα που τόσο έλειψε στα προηγούμενα παιχνίδια, έδωσε την μπάλα «ψηλά» στον Παναθηναϊκό, ο Βιγιαφάνιες έβγαλε με υπέροχη κάθετη τον Σουηδό σε θέση βολής και... 2-0 στο 29'! Μάλιστα, το πολύ καλό κυριαρχικό δεκάλεπτο των «πρασίνων» θα μπορούσε να φέρει και τρίτο γκολ αλλά ο Σωτηρίου μπλόκαρε την προσπάθεια του Μπεργκ στο 34'! Το 2-0 έδινε ένα πολύ καλό «μαξιλαράκι» στον Παναθηναϊκό για το ημίχρονο αλλά ο Πλατανιάς «απάντησε» και μείωσε το σκορ. Εξαιρετική ανάπτυξη, ο Αποστολόπουλος βγήκε στην πλάτη του Χουλτ, γύρισε διαγώνια στην περιοχή και ο Γιακουμάκης με άψογο σουτ νίκησε τον Βλαχοδήμο για το 2-1 στο 37'!

Το διαχειρίστηκε και νίκησε

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Γιώργος Παράσχος άλλαξε την διάταξη της ομάδας του σε 4-4-2. Έριξε στο ματς τον Ντίνα αντί του Κάργα και πέρασε δίπλα στον Γιακουμάκη τον Σίγκνεβιτς. Ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που είχε την κατοχή της μπάλας και εκείνος που έβρισκε κενούς χώρους στα μετόπισθεν του αντιπάλου. Οι «πράσινοι» είχαν καλές στιγμές και συνεργασίες στο επιθετικό τρανζίσιον αλλά όχι και τις κατάλληλες επιλογές για να έρθει το τρίτο γκολ και να τελειώσει η υπόθεση νίκη.

Στο 53' ο Βιγιαφάνιες πλάσαρε άουτ από το ύψος του πέναλτι, δέκα λεπτά αργότερα ο Σωτηρίου «έβγαλε» το τετ-α-τετ με τον Μπεργκ και ο Πλατανιάς έμεινε στο... κόλπο μέχρι το τέλος. Η είσοδος του Λέτο και του Μπουμάλ και το 4-4-2 του Ουζουνίδη δεν έφερε το τρίτο γκολ, ο Παναθηναϊκός ωστόσο είχε το καθαρό μυαλό και την σωστή ανασταλτική λειτουργία για να μην απειληθεί.

Έκανε σωστή διαχείριση, οι Κρητικοί είχαν μοναχά μια κεφαλιά του Σίγκνεβιτς στο 90' από καλή θέση και κάπως έτσι οι γηπεδούχοι πήραν το «τρίποντο» της νίκης.

MAN OF THE MATCH: Μετά από καιρό, ο Μάρκους Μπεργκ ήταν εξαιρετικός στην μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης. Ο Σουηδός επιθετικός ταλαιπώρησε πολύ την άμυνα του Πλατανιά, σκόραρε δύο γκολ, ήταν μέσα και σε άλλες φάσεις, δημιούργησε για τους συμπαίκτες του και έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Λούκας Βιγιαφάνιες. Παιχνίδι με ουσία από τον Αργεντινό χαφ, ο οποίος «έκλεινε» συνέχεια προς τον άξονα, δημιουργούσε πλεονέκτημα και είχε διάθεση και ενέργεια. Με εξαιρετική κάθετη πάσα δίνει... μισό γκολ στον Μάρκους Μπεργκ για το 2-0.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Πλατανιάς έχασε την συγκέντρωση, την συνοχή και το καλό του αρχικό πλάνο για ένα δεκάλεπτο(25'-35') και θα μπορούσε να δεχθεί και τρίτο γκολ. Αυτό το... νεκρό διάστημα κόστισε στους Κρητικούς και τους έφερε να κυνηγούν στο 2-0 από νωρίς!

Η ΓΚΑΦΑ: Με τον Παναθηναϊκό να μην μπορεί να απειλήσει, με την ομάδα του άριστα στημένη και εξαιρετική στο τακτικό κομμάτι, ο Κάργας... χάρισε το πέναλτι στον Ευαγγέλου και έδωσε την ευκαιρία στους «πράσινους» να ανοίξουν το σκορ από το πουθενά!

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Καραντώνης σωστά δίνει πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού στο 25', μιας και ο Κάργας έχει πάρει... αγκαλιά τον Ευαγγέλου και τον ανατρέπει σε εκτέλεση φάουλ προς την περιοχή. Κατά τα λοιπά έκανε μια σχετικά καλή διαιτησία, όπως και οι βοηθοί του. Οι γηπεδούχοι ζήτησαν και πέναλτι στον Βλαχοδήμο σε μονομαχία με τον Μουνάφο στο 63'. Δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι...

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύθηκε στο απόλυτο ένα εξαιρετικό δεκάλεπτο ξέσπασμα στο πρώτο ημίχρονο, πέτυχε δύο γκολ και παρά την μείωση του σκορ από τον Γιακουμάκη διαχειρίστηκε σωστά το προβάδισμα στο δεύτερο ημίχρονο και κράτησε μέχρι τέλους το υπέρ του αποτέλεσμα. Με το «τρίποντο» αυτό οι «πράσινοι» επιστρέφουν στις νίκες και μειώνουν στο -10 από την κορυφή και τον Ολυμπιακό στην έναρξη του δευτέρου γύρου.

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Ο. Βλαχοδήμος, Μαρινάκης, Χουλτ, Τελάντερ, Ευαγγέλου, Ζέκα, Κουρμπέλης, Λουντ (90'+3' Ρέις), Π. Βλαχοδήμος (76’ Λέτο), Βιγιαφάνιες (73’ Μπουμάλ), Μπεργκ.

Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Στάθης, Μπανανά, Πριντέτα, Κάργας (46’ Ντίνας), Βάντερσον, Μενδρινός (65’ Ντεβέσα), Μουνάφο, Σίγκνεβιτς, Αποστολόπουλος (84’ Γουνδουλάκης), Γιακουμάκης.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα