Ξάνθη - Ηρακλής: 3-1 (vid)

Φώτης Καρακούσης
Ξάνθη - Ηρακλής: 3-1 (vid)

bet365

Τι κι αν βρέθηκε πίσω στο σκορ; Με τον εκπληκτικό Γιουνές να σκοράρει δις και τον Τριάδη να βρίσκει δίχτυα, η Ξάνθη κέρδισε 3-1 τον Ηρακλή και βρίσκεται μόνη 2η στην βαθμολογία!

Ότι και να πούμε για την φετινή Ξάνθη είναι λίγο. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου όχι απλά είναι ασταμάτητη, αλλά έχει βαλθεί να τρελάνει τους πάντες με όσα κάνει. Με όσα έκανε και στα Πηγάδια κόντρα στον Ηρακλή, όταν παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με 1-0, κατάφερε να επικρατήσει με 3-1 και να βρίσκεται πλέον μόνη της στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 31 βαθμούς αφήνοντας τον Πανιώνιο που έχασε στα Γιάννενα από τον ΠΑΣ στους 28 και τον Παναθηναϊκό με ένα ματς λιγότερο στους 26.

Οι... ακρίτες είναι πραγματικά εντυπωσιακοί και καταφέρνουν να παίρνουν παιχνίδια ακόμα και όταν βρίσκονται πίσω. Και πως να μη το κάνουν άλλωστε όταν έχουν στη σύνθεσή τους τον Χαμζά Γιουνές; Ο Τυνήσιος επιθετικός πέτυχε ακόμα δύο γκολ κόντρα στον... γηραιό και έφτασε τα 12, όσα έχει και ο Μπράουν Ιντέγε, συνεχίζοντας την φετινή του εξαιρετική πορεία.

Όσον αφορά τους Θεσσαλονικείς, μπήκαν πολύ δυνατά, προηγήθηκαν, είδαν την αντίπαλό τους να ισοφαρίζει με αυστηρό πέναλτι, έχασαν μοναδική ευκαιρία για να κάνουν το 1-2 και στην κόντρα δέχθηκαν αυτοί τέρμα. Κάπου εκεί το ματς τελείωσε, αν και στο 89' ο Λουκίνας είχε την ευκαιρία να μειώσει με πέναλτι αλλά ο Ζίβκοβιτς τον νίκησε και κλείδωσε τη νίκη για την Ξάνθη.

Καλύτερος στο πρώτο αλλά δεν το... καθάρισε ο Ηρακλής

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο ημίχρονο. Ένα ημίχρονο που ανήκε στον Ηρακλή. Οι Θεσσαλονικείς που ήθελαν πολύ τους βαθμούς για να μπορέσουν να πάρουν ανάσα ενόψει της δύσκολης συνέχειας, μπήκαν πολύ δυνατά και κατάφεραν να προηγηθούν στο 10' με όμορφο γκολ του Πασά. Μετά το 0-1 οι γηπεδούχοι βγήκαν μπροστά για να ισοφαρίσουν και το κατάφεραν στο 26' με μια φάση που θα σηκώσει πολλές κουβέντες. Ο Μοντέιρο έκανε προβολή στον Βασιλακάκη με τον Αρετόπουλο να δίνει πέναλτι. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε ο Γιουνές και έκανε το 1-1.

Παρά την απογοήτευση από την ισοφάριση και κυρίως τον τρόπο που ήρθε, οι... κυανόλευκοι ανέβασαν την απόδοσή τους, αλλά στις δύο πολύ καλές στιγμές ως το τέλος του ημιχρόνου δεν μπόρεσαν να προηγηθούν. Αρχικά με τον Στάμου στο 30' που ανενόχλητος έστειλε την μπάλα άουτ για λίγο και εν συνεχεία με τον Αγγελόπουλο στο 40' που είδε τον Φλίσκα να κόβει την τελευταία στιγμή.

Μόνο η Ξάνθη στο δεύτερο

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι του αγώνα. Για την ακρίβεια μπήκαν όντως πολύ δυνατά, όμως στο 60' είδαν τον Λουκίνα να βγαίνει στην κόντρα και τον Ζίβκοβιτς να τον νικάει σε τετ α τετ. Αυτή η φάση έκρινε το ματς, καθώς στην αντεπίθεση οι ακρίτες κατάφεραν να προηγηθούν με τον Τριάδη. Όπως ήταν λογικό το γκολ αυτό έριξε την ψυχολογία των φιλοξενούμενων και όλα τελείωσαν στο 71', όταν ο Γιουνές έκανε το 3-1. Το μόνο που κατάφεραν οι παίκτες του Παντελίδη ήταν να κερδίσουν πέναλτι στο 88', αλλά ο Λουκίνας νικήθηκε ακόμα μία φορά από τον Ζίβκοβιτς και έτσι το 3-1 έμεινε, με την Ξάνθη να παίρνει μια ακόμα σημαντική νίκη.

MVP: Μπορεί ο Γιουνές να πέτυχε ακόμα δύο γκολ, αλλά θα είναι άδικο για τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς να είναι σήμερα ο πολυτιμότερος. Δεν είναι μόνο το πέναλτι που απέκρουσε, αλλά η συνολική του παρουσία που συνέβαλε τα μέγιστα στο να έρθει μια ακόμα νίκη για την Ξάνθη.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Λουκίνας ήταν ο αδύναμος κρίκος για τον Ηρακλή. Δεν είναι μόνο οι ευκαιρίες που έχασε, αλλά εκτέλεσε και άσχημα το πέναλτι και έτσι ο Ηρακλής δεν μείωσε στο 88' και δεν μπόρεσε να μπει και πάλι στο παιχνίδι.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Γιουνές στάθηκε σε ένα ακόμα ματς στο ύψος του. Με δύο γκολ έφτασε στην πρώτη θέση τον Ιντέγε και έδειξε πως η φετινή χρονιά του ανήκει και με το παραπάνω.

Η ΓΚΑΦΑ: Εδώ θα βάζαμε την ευκαιρία του Στάμου, με τον κεντρικό αμυντικό να μην εκμεταλεύεται το μοναδικό λάθος του Ζίβκοβιτς και να αστοχεί από πολύ κοντά.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Στον Ηρακλή φωνάζουν και δικαίως σε μεγάλο βαθμό για την φάση του πέναλτι με τον Αρετόπουλο να δίνει την εσχάτη των ποινών στην προβολή του Μοντέιρο στον Βασιλακάκη. Άλλο λάθος δεν έκανε αλλά αυτό δεν το λες και μικρό...

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Δεν έχει ταβάνι αυτή η Ξάνθη κάτι που φάνηκε και σήμερα κόντρα στον Ηρακλή. Οι... ακρίτες συνεχίζουν να πηγαίνουν από νίκη σε νίκη και δείχνουν να μην έχουν ταβάνι.

Ξάνθη (Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Γουάλας, Καρασαλίδης, Φλίσκας, Ντε Λούκας, Λουσέρο, Βασιλακάκης (81 Ράνος), Τριάδης, Σολτάνι (58' Λάζιτς), Γιουνές (87' Κώστας)

Ηρακλής (Παντελίδης): Χουάντερσον, Σαραμαντάς, Ρούσσος, Στάμου, Τζανετόπουλος, Αγγελόπουλος (64' Λεοζίνιο), Ιντζόγλου (74'΄Ηλιάδης), Κούρος, Πασάς (74' Γροντής), Μοντέιρο, Λουκίνας

ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΦΑΣΕΙΣ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα