Δύσκολο του Γκαρσία, άγνοια για Ποτουρίδη

Δύσκολο του Γκαρσία, άγνοια για Ποτουρίδη

Βασίλης Βλαχόπουλος
Δύσκολο του Γκαρσία, άγνοια για Ποτουρίδη

bet365

Το πλάνο ενίσχυσης περιλαμβάνει την προσθήκη ενός ξένου στόπερ και κατ’ αυτόν τον τρόπο θα ολοκληρωθούν οι κινήσεις του Άρη στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Ο 27χρονος Ουρουγουανός, Εμιλιάνο Γκαρσία, είναι μία από τις βασικές επιλογές αλλά οι απαιτήσεις της ομάδας που έχει τα δικαιώματά του, ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες απόκτησής του.

Σε πρώτη φάση, οι «κίτρινοι» κοίταξαν περιπτώσεις παικτών οι οποίοι έχουν γνώση της ελληνικής πραγματικότητας, εκτιμώντας ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο θα συμβάλλουν στη συντομότερη προσαρμογή του παίκτη. Υπό αυτές τις συνθήκες – συνυπολογίζοντας και την ικανότητα του παίκτη – ο Άρης κοίταξε τον Σεμπαστιάν Μπαρτολίνι ο οποίος διεκδικεί την ελευθερία του από τον Ηρακλή.

Ο Αργεντίνος κεντρικός αμυντικός θέλει να παραμείνει στην Ελλάδα αλλά και να συνεχίσει σε ομάδα της Σούπερλιγκα. Ως εκ τούτου, στον Άρη αντιλήφθηκαν ότι πρόκειται για μια εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση κι έτσι αποτάθηκαν σε άλλες περιπτώσεις.

Μέσα σε αυτές είναι και του Εμιλιάνο Γκαρσία. Ο 27χρονος ποδοσφαιριστής δεν έχει την εμπειρία του ελληνικού Πρωταθλήματος, εκτιμάται όμως η ικανότητά του κι έγιναν συζητήσεις για την απόκτησή του. Ο Γκαρσία έχει αγωνιστεί σε ομάδες της Ουρουγουάης, πέρασε από την Αργεντινή (σ. σ. Κολόν) τη σεζόν 2015-16, πάντα είχε βασικό ρόλο στις ομάδες του. Πέρυσι επέστρεψε στην Ράμπλα Τζούνιορς υπογράφοντας πολυετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Ο Άρης διερεύνησε την υπόθεσή του, διαπίστωσε τη θετική πρόθεση του 27χρονου Ουρουγουανού αλλά Ράμπλα Τζούνιορς απαίτησε ένα ουδόλως ευκαταφρόνητο ποσό για την παραχώρησή του. Είναι σαφές ότι ο Άρης δεν έχει τη δυνατότητα αγοράς παίκτη κι έτσι η περίπτωσή του μπήκε σε δεύτερη μοίρα. Επί της ουσίας, ελπίζει στην ανατροπή των δεδομένων μέσα από την πίεση που θα ασκήσει ο παίκτης στην ομάδα του ώστε να του δώσει τη δυνατότητα της αποχώρησης. Τούτο όμως δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες, αν συνυπολογίσει κανείς ότι έχει βασικό ρόλο.

Πάμε στον Γιάννη Ποτουρίδη. Το περασμένο καλοκαίρι, ο Άρης είχε συμφωνήσει με τον 25χρονο στόπερ πριν όμως ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες προέκυψε η περίπτωση της Λάρισας. Εκεί ο παίκτης επέλεξε την προοπτική της Σούπερλιγκα. Πλέον όμως είναι ελεύθερος καθώς λύθηκε το συμβόλαιό του με την ΑΕΛ.

Ο Άρης δεν έκανε την παραμικρή κίνηση απόκτησής του. Από την ελληνική αγορά ασχολήθηκε με δύο περιπτώσεις στόπερ. Προσπάθησε να πείσει τον Αβραάμ Παπαδόπουλο ώστε να επιστρέψει στην ομάδα που τον ανέδειξε, αλλά δεν τα κατάφερε. Περίμενε επίσης τον Στάθη Ταυλαρίδη, αλλά ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός – ακόμη και στην περίπτωση οριστικής αποδέσμευσής του από τον Παναθηναϊκό – θέλει να μείνει στην Αθήνα για οικογενειακούς λόγους.

Εν τέλει, μοναδική περίπτωση να επανέλθει ο Άρης στην περίπτωση του Γιάννη Ποτουρίδη είναι να ναυαγήσουν όλες οι υποθέσεις ξένων παικτών που βρίσκονται στο προσκήνιο και να μείνει χωρίς διαθέσιμη λύση στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα