Ατρόμητος-Κέρκυρα 1-4 (vid)

Νίκος Μαρούδας
Ατρόμητος-Κέρκυρα 1-4 (vid)

bet365

Με επιβλητικό πέρασμα από το Περιστέρι, η Κέρκυρα έκανε... φύλλο και φτερό τον Ατρόμητο (που έπαιζε με 9 παίκτες από 66) νικώντας τον με το εντυπωσιακό 4-1! Επστάιν, Λαζαρίδης (αυτ.), Ντουαλά και Γεωργακόπουλος τα γκολ των Φαιάκων!

Κέρκυρα από... άλλον πλανήτη στο Περιστέρι. Οι Φαίακες, ήταν απλά μαγικοί και πήραν ένα τεράστιο διπλό με το 1-4 να δίνει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους αυτή.

Ο Επστάιν έδειχνε να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης με το γκολ στο 4', όμως η συνέχεια ήθελε την Κέρκυρα κυρίαρχη. Όλοι οι «κυανέρυθροι» εντυπωσίασαν με την εμφάνισή τους! Ο Γρηγορίου πήρε την... ταυτότητα του Κορακάκη και στην μάχη του πάγκου. Έδειξε απόλυτα διαβασμένος για το παιχνίδι και έφυγε με ένα μεγάλο διπλό από την έδρα της πρώην του ομάδας.

Από την άλλη, ο Ατρόμητος έδειχνε να μην ξέρει που πατά και που βρίσκεται. Πολλά προβλήματα στην άμυνα, στο δημιουργικό κομμάτι, αλλά και στο πειθαρχικό. Οι δύο αποβολές των Κείτά και Γκουγκούδη, έκαναν ακόμα πιο δύσκολο το απόγευμα για τον Ατρόμητο, με την ήττα να τον βάζει σε κρίση...

Έτσι έπαιξαν

Ο Γιώργος Κορακάκης πραγματοποίησε αρκετές αλλαγές σε σχέση με την αναμέτρηση της Κυριακής. Διατήρησε το 4-2-3-1, έχοντας τον Γκορμπύνοφ κάτω από τα δοκάρια, ο Γκουγκούδης αντί του Κοντέ στα δεξιά της άμυνας, ο Μπίτολο αντί του Κατράνη στα αριστερά, με τους Λαζαρίδη και Φυτανίδι να είναι στα στόπερ. Αμυντικοί μέσοι ήταν οι Κεϊτά και Ούμπιδες, δεξί εξτρέμ ο Βασιλείου, αριστερό ο Μπρίτο, δεκάρι ο Τόνσο και στη κορυφή της επίθεσης ο Λε Ταλέκ.

Αλλαγές είχαμε και από τον Μιχάλη Γρηγορίου. Στο 4-2-3-1 που επέλεξε, ο Κουτζαβασίλης ήταν κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα ο Ντιόγκο μετά από πολύ καιρό αριστερό μπακ, με τους Βενέτη, Ιωάννου στα στόπερ και τον Σπίνουλα στο δεξί άκρο της άμυνας. Αμυντικοί μέσοι ήταν οι Ανδρεόπουλος, Σιόντης, δεξί εξτρέμ ο Γκομές, αριστερό ο Επστάιν, δεκάρι ο Ζορμπάς και στην επίθεση ο Ντουαλά.

Ο πρώην... πάγωσε το Περιστέρι!

Πριν καλά καλά οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων μπουν στο κλίμα της αναμέτρησης, η Κέρκυρα κατάφερε να βρει γκολ. Στο 4', ο Ντιόγκο με μεγάλη μπαλιά βρήκε στην πλάτη της άμυνας τον Επστάιν και αυτός έκανε το 0-1. Ο Γερμανός στην πρώτη ευκαιρία του ματς... πλήγωσε την πρώην του ομάδα.

Οι γηπεδούχοι στη συνέχεια προσπάθησαν να ξεπεράσουν το σοκ του γρήγορου τέρματος που δέχτηκαν. Όμως ένας άλλος πρώην, ο Μιχάλης Γρηγορίου, έκλεισε πολύ καλά τους χώρους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι Βασιλείου, Τόνσο και Μπρίτο να εξουδετερωθούν και να μην απειλήσουν την εστία του Κουτζαβασίλη.

Σαν να μην έφτανε το 0-1 στον Κορακάκη, στο 45' ο Κεϊτά με ένα αψυχολόγητο μαρκάρισμα και ενώ είχε κάρτα, είδε την δεύτερη κίτρινη και αποβλήθηκε. Σε εκείνο το σημείο τα πράγματα έγιναν πολύ πιο δύσκολα για τον Ατρόμητο, ενώ το ημίχρονο έκλεισε με μίνι ένταση μεταξύ των ποδοσφαιριστών.

Ο Ατρόμητος ήθελε, η Κέρκυρα μπορούσε!

Στην επανάληψη οι Περιστεριώτες μπήκαν με επιθετική διάθεση ώστε να βρουν το γκολ της ισοφάρισης. Όμως, και πάλι η Κέρκυρα είχε κλείσει πάρα πολύ καλά τους διαδρόμους, αναγκάζοντας τον Ατρόμητο να παίξει με βαθιές μπαλιές.

Αυτές δεν έδωσαν κάποια καλή ευκαιρία στον Ατρόμητο, με το σουτ του Τόνσο και την κεφαλιά του Λε Ταλέκ να μην απειλούν τον Κουτζαβασίλη. Πέρα αυτών όμως, τίποτα άλλο για την ομάδα του Κορακάκη.

Η Κέρκυρα γνώριζε πως αν της δοθεί ακόμα μια κόντρα θα έχει την ευκαιρία της. Και αυτό έγινε στο 64'. Ο Επστάιν έκανε την σέντρα από τα δεξιά, ο Κόντος ήταν έτοιμος να σκοράρει, αλλά ο Λαζαρίδης με προβολή έστειλε άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Με 9 και... τέλος!

Όλα πήγαιναν στραβά για τους Περιστεριώτες, έγιναν ακόμα χειρότερα στο 68'. Ο Γκουγκούδης, έκανε σκληρό μαρκάρισμα στον Ανδρεόπουλο και είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα αφήνοντας τον Ατρόμητο με 9 ποδοσφαιριστές.

Τα λεπτά που απέμεναν ήξεραν όλοι ότι ήταν διαδικαστικά, όμως η Κέρκυρα είχε... άγριες διαθέσεις! Στο 79', ο Σπίνουλας μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά, πέρασε στον Ντουαλά και αυτός έκανε το 0-3 δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του.

Καθυστερημένη αντίδραση και... 1-4!

Ο Ατρόμητος τελικά κατάφερε να αντιδράσει, αλλά ήταν πλέον πολύ αργά. Στο 82' από εκτέλεση φάουλ του Ούμπιδες με κεφαλιά του Φυτανίδη μείωσε σε 1-3. Όμως η Κέρκυρα ήταν ασταμάτητη!

Στο 87', ο Παμλίδης έκλεψε από τον Μπίτολο, έδωσε στον Ντουαλά, αυτός στο Γεωργακόπουλος και αυτός έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Γκορμπούνοφ για το 1-4 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

MVP: Ο Ντένις Επστάιν έκανε την δουλειά του και με το παραπάνω! Όλη η Κέρκυρα ήταν εντυπωσιακή, αλλά ο Γερμανός ήταν χάρμα οφθαλμών! Άνοιξε το σκορ μόλις στο 4' και έφτιαξε το 0-2 στο 63' όπου και ουσιαστικά τελείωσε το ματς.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Γκουγκούδης, ήταν η επιλογή του Κορακάκη για το δεξί άκρο της άμυνας. Ο Έλληνας μπακ δεν τον δικαίωσε σε καμία στιγμή γι' αυτή την επιλογή. Ήταν πολύ κακός και η άσχημη αυτή εμφάνιση ολοκληρώθηκε με την αποβολή του στο 68'.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Ζορντάο Ντιόγκο ήταν μαζί με τον Επστάιν οι κορυφαίοι της Κέρκυρας. Ο Πορτογάλος, μετά από τρεις μήνες αγωνίστηκε και πάλι σε αγώνα πρωταθλήματος και έκανε τα πάντα. Έφτιαξε το 0-1, ενώ ήταν πολύ καλός και στο ανασταλτικό κομμάτι.

Η ΓΚΑΦΑ: Την έκανε ο Κεϊτά στο 45', όταν έχοντας κίτρινη κάρτα έκανε σκληρό μαρκάρισμα στον Ντουαλά και είδε την δεύτερη κίτρινη και άφησε τον Ατρόμητο με 10.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο διαιτητής της αναμέτρησης, Τσαμούρης, είχε πολύ δουλειά. Έδειξε δύο κόκκινες, οι οποίες ωστόσο ήταν σωστές. Δεν είχαμε λάθη και έκανε μια καλή διαιτησία.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Τεράστια εμφάνιση από την Κέρκυρα. Ο Μιχάλης Γρηγορίου είχε διαβάσει πολύ καλά το παιχνίδι του Ατρόμητου και οι Φαίακες έφυγαν με ένα τεράστιο διπλό από το Περιστέρι που ίσως να αποδειχθεί και... διπλό σωτηρίας. Από την άλλη ο Ατρόμητος βρίσκεται σε κρίση. Μετράει μόλις μία νίκη στα τελευταία παιχνίδια, έχασε για δεύτερη σερί φορά στην έδρα του και πλέον το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό έχει χαρακτήρα τελικού. Ο Κορακάκης φαίνεται πλέον να έχει αρκετή δουλειά και στα αποδυτήρια...

Ατρόμητος (Γιώργος Κορακάκης): Γκορμπούνοφ, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Βασιλείου (46' Κυριακίδης), Γκουγκούδης, Μπρίτο (56' Ντάουντα), Μπίτολο, Κεϊτά, Ούμπιδες, Τόνσο (68' Μπάχα), Λε Ταλέκ

Κέρκυρα (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Βενέτης, Ζορμπάς (58' Κόντος), Σπίνουλας, Γκομές, Ανδρεόπουλος (72' Παμλίδης), Σιόντης, Ιωάννου, Ντουαλά, Επστάιν, Ντιόγκο

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΤΕΡΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΑΤΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΟΠ ΦΑΣΕΙΣ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα