Ο ΠΑΟΚ, ο Άρνεσεν και ο Καρτάμπια...

Ο ΠΑΟΚ, ο Άρνεσεν και ο Καρτάμπια...

Σταύρος Σουντουλίδης
Ο ΠΑΟΚ, ο Άρνεσεν και ο Καρτάμπια...

bet365

Στη Βαλένθια βρίσκονται σε αναζήτηση αθλητικού διευθυντή και ο Φρανκ Αρνεσεν μοιάζει να είναι το φαβορί. Πως μπορεί να επηρεάσει το θέμα του Αργεντινού Φεντερίκο Καρτάμπια για τον ΠΑΟΚ.

Από το βράδυ της Δευτέρας πολλά ισπανικά ΜΜΕ έχουν αναφερθεί εκ νέου στο ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ για την απόκτηση του Φέντε Καρτάμπια. Εξέλιξη προς το παρόν δεν υπάρχει, απλά μπορεί το θέμα του 24χρονου Αργεντινού μεσοεπιθετικού να απασχολήσει πριν το φινάλε της μεταγραφικής περιόδου.

Ο ΠΑΟΚ όντως έχει δείξει ένα ενδιαφέρον για τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή, που φέτος έχει ελάχιστο χρόνο συμμετοχής, με μόλις 6 αγώνες και 259 λεπτά στο γήπεδο, αλλά υπάρχει τεράστια απόσταση στο οικονομικό κομμάτι, καθώς μιλάμε για μια πανάκριβη μεταγραφή, που μπορεί να κοστίσει πάνω από 4 εκατομμύρια ευρώ.

Σε περίπτωση πάντως, που επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες και αναλάβει το πόστο του αθλητικού διευθυντή της Βαλένθια ο Αρνεσεν, τα δεδομένα μπορεί να διαφοροποιηθούν θετικά για τον ΠΑΟΚ.

Άλλωστε, ο Δανός έφυγε σαν φίλος από την Τούμπα και συνεχίζει να διατηρεί επαφές με τους ανθρώπους της ομάδας και τον ιδιοκτήτη, Ιβάν Σαββίδη.

Γιατί καταλήγουν στον Άρνεσεν

Από τις 7 Ιανουαρίου όταν και παραιτήθηκε ο Χεσούς Γκαρσία Πιτάρχ, η καρέκλα του αθλτικού διευθυντή της Βαλένθια παραμένει κενή. Η ιδιοκτησία αναζητά το διάδοχο, είχε στα χέρια της τέσσερις πέντε επιλογές, αλλά φαίνεται πως καταλήγει στον Φρανκ Αρνεσεν.

Η όλη διαδικασία θυμίζει λίγο από ΠΑΟΚ, καθώς η τελική απόφαση θα παρθεί από τον ιδιοκτήτη και μεγαλομέτοχο της ομάδας, Πίτερ Λιμ, τον επιχειρηματία από την Σιγκαπούρη που κατέχει το 82,3% των μετοχών της Βαλένθια.

Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και την άνοιξη του 2015 όταν ο Ιβάν Σαββίδης αποφάσισε να δώσει τα κλειδιά της ομάδας στον Δανό παράγοντα, που στα 60 του χρόνια, ίσως να βρίσκεται μπροστά από μια ακόμη πρόκληση.

Η ιδιοκτησία της Βαλένθια έχει κάνει την έρευνα της γύρω από το πρόσωπο του πρώην αθλητικού διευθυντή του ΠΑΟΚ, «έχουν ερωτηθεί τρία διαφορετικά άτομα που έχουν εκφράσει θετική άποψη και βλέπουν με καλό μάτι την άφιξη του πρώην παίκτη της Βαλένθια στην αθλητική διεύθυνση του συλλόγου», αναφέρει χαρακτηριστικά η PlazaDeportiva.com.

Καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη μιας συμφωνίας φέρεται να έχει παίξει ο Χουάν Κρουζ Σολ, ο άνθρωπος που ενώνει την ισπανική πλευρά με την ασιατική ιδιοκτησία στο Διοικητικό Συμβούλιο της Βαλένθια, με τον οποίο ο Αρνεσεν διατηρεί άριστες σχέσεις. Κι ο Σολ είναι ένας άνθρωπος εμπιστοσύνης για τους Ασιάτες ιδιοκτήτες.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα