Αποσύρεται από την προπονητική ο Φαν Χάαλ

Κώστας Ζάλιαρης
Αποσύρεται από την προπονητική ο Φαν Χάαλ

bet365

Έπειτα από καριέρα 26 ετών στους πάγκους, ο Λουίς Φαν Χάαλ αποσύρεται, με την οικογένειά του να είναι ο κυριότερος λόγος που τον οδήγησε σ' αυτή την απόφαση.

Ο Ολλανδός πρώην κόουτς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, είχε μείνει δίχως ομάδα από τον Μάιο του 2016, όταν και είχε απολυθεί από τους «κόκκινους διαβόλους» λίγο μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Αγγλίας στον τελικό του «Γουέμπλεϊ» απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας.

«Είχα σκεφτεί να σταματήσω, έπειτα αναθεώρησα και πίστεψα ότι απλά χρειαζόμουν ένα διάλειμμα, όμως τελικά δεν νομίζω να επιστρέψω στην προπονητική» είπε ο 65χρονος τεχνικός στην «De Telegraaf» της πατρίδας του.

Στην προπονητική του καριέρα, βρέθηκε στους πάγκους των Άγιαξ, Μπαρτσελόνα, Μπάγερν Μονάχου και Άλκμααρ, πέρα από τη Γιουνάιτεντ, έχοντας πανηγυρίσει τρία πρωταθλήματα, ένα Τσάμπιονς Λιγκ κι ένα Κύπελλο UEFA με τον «Αίαντα», δύο πρωταθλήματα με τη Μπαρτσελόνα, ένα με την Άλκμααρ κι ένα με τους Βαυαρούς.

Τον περασμένο μήνα, η κόρη του έχασε τον σύζυγό της και τα οικογενειακά θέματα ήταν ο κυριότερος λόγος για τον οποίο φέρεται να έχει αποφασίσει να βάλει τέλος στην καριέρα του, δηλώνοντας πως: «Όταν αντιμετωπίζουν προβλήματα οι δικοί σου άνθρωποι, τότε καταλαβαίνεις ξανά πως είσαι κοινός θνητός...».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα