Χωρίς πανηγυρισμούς, αλλά και χωρίς μιζέρια…

Χωρίς πανηγυρισμούς, αλλά και χωρίς μιζέρια…

Χωρίς πανηγυρισμούς, αλλά και χωρίς μιζέρια…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για την μεταγραφική ενίσχυση του ΠΑΟΚ, την αμφισβήτηση των χρημάτων που βάζει ο Σαββίδης και το ποδόσφαιρο που παίζει ο «Δικέφαλος του Βορρά».

Υπήρχε περίπτωση να μην κάνει μεταγραφές ο ΠΑΟΚ; Αυτή είναι η ερώτηση κλειδί προς ΠΑΟΚτσήδες και όχι μόνο…

Αρχικά είναι η ερώτηση γι’ αυτούς που ξεφώνιζαν το περασμένο διάστημα και έφθασαν στο σημείο να πουν το αμίμητο… «ο Σαββίδης δεν βάζει λεφτά και μόνο να πουλάει παίκτες ξέρει». Για ποιον; Για τον Ιβάν Σαββίδη!!

Είναι και η ερώτηση γι’ αυτούς που τώρα πανηγυρίζουν λες και είναι βέβαιοι ότι με αυτές τις μεταγραφές που κάνει ο ΠΑΟΚ, θα αλλάξει η ιστορία της ομάδας…

Ο ΠΑΟΚ θα έκανε έτσι και αλλιώς κάποιες κινήσεις. Αυτές δεν έγιναν αρκετά γρήγορα, υπήρχε και μία σχετική ανετοιμότητα στην αντιμετώπιση του θέματος Ροντρίγκες, ενώ παρατηρήθηκαν και κακοί αρχικοί χειρισμοί στην υπόθεση φορ. Το πιο βασικό θέμα όμως είναι…. αν αυτή η ομάδα που παίζει καλά, σωστά, αλλά και ωραία, συνεχίσει (και χωρίς τον Ροντρίγκες που ήταν υπερπολύτιμος) να παράγει αυτό το ποδόσφαιρο, μεγαλώνοντας ταυτόχρονα τα ποσοστά ευστοχίας στην τελική προσπάθεια. Αυτό ήταν και είναι το ζητούμενο. Να μην χαλάσει η χημεία της ομάδας του ΠΑΟΚ, που πρέπει να βάζει πιο εύκολα την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα.

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν έχει κλείσει τον Ουάρντα, τον Πρίγιοβιτς και σήμερα θα δούμε αν θα κλείσει και η προχωρημένη υπόθεση του Ενρίκε.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ούτε ενθουσιασμός, ούτε και μιζέρια. Μια ανυπομονησία πρέπει να υπάρχει, για να δούμε αν αυτοί οι παίκτες βοηθήσουν να επιτευχθεί ο ποδοσφαιρικός στόχος μέσα στο γήπεδο, αλλά και οι πολλοί στόχοι που έχουν μείνει γενικώς… Σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Ευρώπη. Φέτος αλλά και τα επόμενα χρόνια. Γιατί… δεν κάνεις μία μεταγραφή για να… περάσει την Σάλκε! Αυτά είναι αηδίες. Μεταγραφή κάνεις για να βελτιώσεις την ομάδα σου και έτσι αυτή να αυξήσει τις πιθανότητές της να παίζει καλά και να διεκδικεί ή να κερδίζει στόχους.

Για τον Ουάρντα οφείλω να πω ότι αποτελεί μεταγραφή-ρίσκο. Είναι ένας ποδοσφαιριστής με πολλά σκαμπανεβάσματα στον Παναιτωλικό. Όταν ένας δεν είναι σταθερός σε μία μικρομεσαία ομάδα, πώς να είσαι σίγουρος για το τι θα κάνει φορώντας την βαριά φανέλα;

Για τον Πριγιοβιτς πρέπει να σημειώσουμε ότι είναι ένας πολύ ψηλός φορ, με καλή τεχνική και εξαιρετικά τελειώματα. Δεν έχει τόσο διαφορετικά χαρακτηριστικά από Αθανασιάδη και Κουλούρη… Μετά από πολλές περιπέτειες στην καριέρα του, τα τελευταία 2,5 χρόνια έχει ρέντα και είναι στα πάνω του παίζοντας στην Τουρκία (Β΄ κατηγορία) αλλά και στην Λέγκια.

Ως προσωπικότητα ο συγκεκριμένος είναι δύσκολος. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό για τον ΠΑΟΚ που έχει γεμίσει «καλά παιδιά». Το 1.9 εκ. ευρώ που δόθηκε, τα 850.000 ευρώ που θα παίρνει ετησίως και τα 4,5 χρόνια που υπέγραψε, είναι νούμερα εντυπωσιακά! Πρωτόγνωρα για τα δεδομένα του ΠΑΟΚ!

Για τον Ενρίκε η σημερινή μέρα θα είναι κρίσιμη και το… παιχνίδι θα παιχθεί στην έδρα της Ρεν. Εδώ πρόκειται για γρήγορο Βραζιλιάνο ακραίο, που παίζει στο απόλυτα πειθαρχημένο Γαλλικό ποδόσφαιρο. Φοβερό μείγμα! Τα νούμερά του και το βιογραφικό του είναι ανώτερα από αυτά που είχε ο Ροντρίγκες όταν πρωτοήρθε. Αν φέτος φθάσει σε αυτά που προσέφερε ο Γκάρι (με το που μπήκε προχθές με την Γαλατασαράι έδωσε ασίστ) τότε κάνει καλή αρχή. (Όλα αυτά αν κλείσει η μεταγραφή).

Μετά από όλα αυτά… γιατί να πανηγυρίζεις αλλά και γιατί να μιζεριάζεις; Θα δούμε… Και τους παίκτες, αλλά και την ομάδα…

* Αλήθεια τώρα μετά και από αυτό το Παναθηναϊκός-ΑΕΚ, υπάρχουν ακόμη φίλαθλοι που αναρωτιούνται γιατί συνεχώς γράφουμε ότι ο ΠΑΟΚ παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο, σίγουρα το πιο θεαματικό στη χώρα; Υπήρχαν στιγμές χθες βράδυ που αναρωτιόμασταν αν ο ΠΑΟΚ παίζει το ίδιο άθλημα με αυτούς που έκαναν άπειρα λάθη, φάουλ και έπαιζαν συνέχεια με τα χέρια!
(Μετά βέβαια ξαναείδαμε την βαθμολογία και μας έπιασε πονοκέφαλος. Ο ΠΑΟΚ είναι ένατος! Και κοίτα να δεις ποιοι είναι από πάνω του…).

Είναι και ο Ολυμπιακός βέβαια, που απλά και οι δικοί του βλέποντας… Βιάνες και Μποτίες να προσεύχονται (μόνο αυτό κάνουν) βλέποντας τους αντιπάλους να φεύγουν σε τετ α τετ (ο Γιακουμάκης προχθές έγινε ο 12ος που στέλνει έξω τη μπάλα σε τέτοια φάση) δεν τολμάνε να γράψουν κάτι θετικό.

* Αντιθέτως βλέπουμε και πάλι τις γνωστές προσπάθειες εκβιασμού και εκφοβισμού διαιτητών που σφύριξαν σε αγώνες όπου δεν κέρδισε ο Ολυμπιακός. Κομμάτι της οργάνωσης συνεχίζει να «δουλεύει». Ξέχασαν όμως ότι από την ΕΠΟ και την ΚΕΔ έχει φύγει το άλλο κομμάτι της οργάνωσης και τώρα δεν «πιάνουν» τα γνωστά κόλπα επηρεασμού. Οι καθαροί διαιτητές που έμειναν τώρα να σφυρίζουν, δεν έχουν να φοβούνται τίποτα από αυτούς…

Λάθη έγιναν και θα γίνονται. Βρώμικα όμως κανείς δεν παίζει πλέον...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.