Σεβίλλη – Ρεάλ Μαδρίτης 2-1

Γιώργος Καραμάνος
Σεβίλλη – Ρεάλ Μαδρίτης 2-1

bet365

Απίστευτη ανατροπή (2-1) από τους Σεβιγιάνους, που υποχρέωσαν την Ρεάλ στην πρώτη ήττα έπειτα από 40 αγώνες και βρέθηκαν στο -1 από την κορυφή.

«Εάν νικήσουμε, πάμε για πρωτάθλημα», έλεγε παραμονή του αγώνα. Γνωστικό δεν μπορούσες να τον αποκαλέσεις τον τρελάρα τον Χόρχε Σαμπάολι, αλλά το είπε και το έκανε. Το μισό της φράσης δηλαδή, αυτό με το τρίποντο. Και με τι τρόπο. Τον πιο σαδιστικό για την ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν, που προηγήθηκε, το είχε, μα την... κατάπιε η φούρια του «Σάντσεθ Πιθχουάν». Οι Σεβιγιάνοι έστησαν επική ανατροπή με τη βοήθεια και του Σέρχιο Ράμος και με το 2-1 όχι μόνο τερμάτισαν το αήττητο σερί-ρεκόρ των Μαδριλένων στα 40 ματς σε όλες τις διοργανώσεις, αλλά τους πλησίασαν στο -1 και πάνε για το άλλο μισό της ατάκας του Σαμπάολι.

Το παιχνίδι δεν είχε το ίδιο τέμπο και σχέση με αυτό που έπαιξαν την περασμένη Πέμπτη οι δυο τους για το Κύπελλο. Σε αντίθεση με εκείνο το 3-3, δεν είδαμε ούτε μία φάση στο α' μέρος. Αυτό οφειλόταν κυρίως στο 3-5-2 που κατέβασε ο Ζιζού και απορροφούσε την πίεση. Μία προσπάθεια του Μπεν Γιεντέρ (54') και μία απέναντι από τον Μπενζεμά (63'), ώσπου δύο λεπτά αργότερα έγινε πέναλτι χωρίς λόγο από τον Σέρχιο Ρίκο πάνω στον Καρβαχάλ. Ο Ρονάλντο στήθηκε στην άσπρη βούλα και ευστόχησε στο 98ο από τα 118 που έχει εκτελέσει.

Από εκεί και μέχρι το 85' η Σεβίλλη δεν μπορούσε να απαντήσει. Ο Σαμπάολι έριξε στο παιχνίδι Γιόβετιτς και Σαράμπια και εκείνοι ήταν που θα άλλαζαν τη μοίρα του. Ο δεύτερος εκτέλεσε το φάουλ και ο Σέρχιο Ράμος με μία περίεργη καρφωτή κεφαλιά σημείωσε αυτογκόλ και ενώ όλο το γήπεδο τον έβριζε καθ΄όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Εκεί η άμυνα της Ρεάλ φάνηκε να πελαγώνει. Στο 92' ο Γιόβετιτς ελίχθηκε από αριστερά και σούταρε με το δεξί. Ο Κέιλορ Νάβας δεν ήταν σε καλή θέση και η μπάλα κατέληξε στην εστία του.

Το φοβερό με τον Μαυροβούνιο επιθετικό είναι ότι μόλις βρέθηκε στην Σεβίλλη και στα πρώτα δύο ματς του έβαλε ισάριθμα γκολ στην Βασίλισσα. Πλέον οι Σεβιγιάνοι έχουν βρεθεί σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή (σ.σ.: με ματς λιγότερο η Ρεάλ) και μπορούν να ονειρεύονται, βάζοντας γενικότερα φωτιά στην La Liga.

* Η πρώτη φορά μετά τον Γενάρη του 1992 που η Ρεάλ χάνει παιχνίδι, στο οποίο νικούσε μέχρι το 85'!

* Ο Ρονάλντο έχει βάλει 23 γκολ στην Σεβίλλη, τα περισσότερα απ' ότι σε κάθε άλλη αντίπαλο!

Σεβίλλη (Χόρχε Σαμπάολι): Σέρχιο Ρίκο, Παρέχα, Ραμί, Εσκουδέρο, Μαριάνο, Ιμπόρα (77' Σαράμπια), Ν'Ζονζί, Βάσκες (73' Γιόβετιτς), Βιτόλο, Νασρί, Μπεν Γιεντέρ (90'+2' Βιέτο)

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Κέιλορ Νάβας, Βαράν, Σέρχιο Ράμος, Νάτσο, Καρβχάλ, Μαρσέλο, Καζεμίρο, Μόντριτς, Κρόος (75' Κόβατσιτς), Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα