Ασταμάτητος ο Απόλλων, ζωντανός ο ΟΦΗ

Ασταμάτητος ο Απόλλων, ζωντανός ο ΟΦΗ

bet365

«Αέρα» πέρασε από την Καλλονή ο Απόλλων, νέα ανατροπή για τον ΟΦΗ. Ισόπαλα τα Καλλιθέα-Σπάρτη και Αιγινιακός-Τρίκαλα, μεγάλη νίκη για τον Παναιγιάλειο ισοφάρισε στο 90+5' ο Κισσαμικός την Ελευσίνα.

Καλλονή - Απόλλων Σμ. 1-4

Πάρτι για τον Απόλλωνα, που επικράτησε εύκολα με 1-4 μέσα στην έδρα της Καλλονής, συνεχίζοντας ακάθεκτος την πορεία του προς την επιστροφή στα μεγάλα σαλόνια.

Ο Πετρόπουλος ήταν καιν πάλι αυτός που άνοιξε το σκορ για την Ταξιαρχία, μόλις στο 12ο λεπτό, δικαιώνοντας ξανά τον Μάντζιο που από τότε που ανέλαβε, του έχει δώσει θέση στο αρχικό σχήμα.

Την σκυτάλη πήρε ο Αλμπάνης, που βρήκε δίχτυα στο 33’ και το 55’, ενώ είχε μεσολαβήσει και το τέρμα του Σιατραβάνη στο 52’, με την Ταξιαρχία να κάνει επίδειξη δύναμης. Μάλιστα, θα μπορούσε να πετύχει και ακόμα ένα τέρμα, με τον Περογαμβράκη, όμως, να σημαδεύει στο 62’ το δοκάρι.

Το μόνο που κατάφερε η Καλλονή, ήταν να μειώσει με τον Φράγκο, που πέτυχε το γκολ της τιμής, καθώς εκμεταλλεύτηκε ότι ο Απόλλων «κατέβασε ταχύτητα».

ΚΑΛΛΟΝΗ (Δημήτρης Γαβαλάς): Μανιάτης, Καραγεώργης (60’ Λαμπράκης), Σάββα, Ευαγγελιδάκης, Ζουλιώτης, Ποζατζίδης, Γιώργου, Γιουκαρής (70’ Παραΐμπα), Λίταινας, Σοφιάνης (60’ Αγριμάκης), Φράγκος

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Άκης Μάντζιος): Γεωργακόπουλος, Πάνος, Κύργιας, Δεληζήσης, Κάσσος (83’ Ρομάνο), Κρητικός, Τζάνης (40’ Σιατραβάνης), Αλμπάνης, Βαλεριάνος, Κονέ, Πετρόπουλος (57’ Περογαμβράκης)

Αχαρναϊκός - ΟΦΗ 2-3

Ηρωική νίκη για την ομάδα του ΟΦΗ, που αν και βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο από νωρίς, κατάφερε να φτάσει στην ολική ανατροπή και να επικρατήσει στο Μενίδι του Αχαρναϊκού με 2-3.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν στο ματς με... γκολ από τα αποδυτήρια, αφού μόλις στο 2' ο Τζέφερσον άνοιξε το σκορ, ενώ στο 38' ο Ντάγκρας διπλασίασε τα τέρατα των γηπεδούχων.

Τα πράγματα έμοιαζαν πολύ δύσκολα για τον ΟΦΗ, όμως ο Μιλοσάβλιεφ με απευθείας εκτέλεση φάουλ έβαλε και πάλι στο παιχνίδι τους Κρητικούς, με τον Κομεσίδη στο 57' να βάζει φωτιά στο ματς και να ισοφαρίζει.

Στην συνέχεια και όσο περνούσε η ώρα, οι φιλοξενούμενοι πίεζαν, εκμεταλλευόμενοι ότι οι παίκτες του Αχαρναϊκου έμεναν από δυνάμεις. Η λύτρωση ήρθε τελικά στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Χίσι να χαρίζει το τρίποντο στον ΟΦΗ.

ΑΧΑΡΝΑΙΚΟΣ (Μίλος Κόστιτς): Αποστολίδης, Σωτηράκος, Χριστοφιλέας, Παπατόλιος, Καραντασιάδης, Ζαχαρός (83’ Μεγαλοοικονόμου), Ντάγκρας, Σταμούλης, Πλαβούκος, Μουστάκης, Τζέφερσον.

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Δερμιτζάκης, Κιάσσος, Κοιλιάρας, Όστοϊτς, Κομεσίδης, Μητρόπουλος (46’ Χίσι), Αντουκόρ, Χαντί (46’ Μάνος), Ράντι, Μιλοσάβλιεφ (79’ λ. τρ. Βαλλιάνος), Βουό.

Παναιγιάλειος - Πανθρακικός 3-0

Θρίαμβος για τον Παναιγιάλειο, που έκανε πάρτι κόντρα στον Πανθρακικό και με νίκη 3-0 πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα.

Μόλις στο 15’ ο Τσιλιγκίρης βρήκε ωραία τον Σκαρτσίλα και αυτός με κεφαλιά άνοιξ το σκορ, ενώ στο 33’ ο δημιουργός έγινε εκτελεστής και με κοντινό πλασέ έδωσε αέρα δύο τερμάτων στη «Μαύρη Θύελλα».

Στο δεύτερο μέρος, η εικόνα δεν άλλαξε,με τους γηπεδούχους να έχουν τον έλεγχο και να είναι αυτοί που πίεζαν. Αυτό, μάλιστα, μετουσιώθηκε σε ένα ακόμα γκολ, με δράστη τον Μπούζα, που στο 60’ έδωσε διαστάσεις θριάμβου στο σκορ.

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Στρέζος, Ρότα, Καζβιρόπουλος (53' Ντέμο), Στίκας, Μωυσίδης, Καζναφέρης, Μπούζας, Κατίδης, Σκαρτσίλας, Τσιλιγκίρης (78' Ρέλλας), Ξόμπλιος (66' Κοντοές).

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Κώστας Βασιλακάκης): Τζελέπης, Κάρδαρης, Πετρούσης, Μπουγαΐδης (86' Γκιντίδης), Πολίμος, Ρουσσάκης, Ηλιάδης (65' Νικόλτσης), Πλέγας, Μήλιος, Μπεκατώρος, Ζυγκερίδης (65' Φουρκάν).

Κισσαμικός - Ελευσίνα 1-1

Μία... ανάσα από την πρώτη της νίκη, έφτασε η ομάδα της Ελευσίνας, όμως στο 5ο λεπτό ήρθε το... έμφραγμα, με τον Κισσαμικό να ισοφαρίζει σε 1-1 και να «κλέβει» τον βαθμό της ισοπαλίας.

Ο Πανελευσινιακός άνοιξε το σκορ στο 17ο λεπτό με δράστη τον Σταματάκη, με ωραία απευθείας εκτέλεση φάουλ. Οι φιλοξενούμενοι κρατούσαν το υπέρ τους σκορ με... χίλια ζόρια, κόντρα στην εικόνα του αγώνα και την πίεση που δεχόταν.

Στο τελευταίο λεπτό του αγώνα, όμως, ήρθε η απόδοση ποδοσφαιρικής δικαιοσύνης, με τους Κρητικούς να ισοφαρίζουν, χάρη στο γκολ του Μαρτίνεθ στο 5ο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.

ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ (Τάκης Τσακαλίδης): Λαζαρίδης, Τσερκέζος, Παντελάκης, Σταθάκης, Τσοντάκης (67' λ. τρ. Κουρέλλας), Σελινιωτάκης, Τιάγκο Σίλβα (72' Ποκόνγκ), Μαρτίνεθ, Κίκε, Θέος (55' Μάντζης), Μίλιτς.

ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (Θανάσης Δημόπουλος): Μακρυωνίτης, Τσίγκρος, Κασνέτση, Τσούπρος, Γραικός, Καμπούρης, Σιλιγαρδάκης, Σταματάκης (75' Αγγελούδης), Ακούζιε (46' Αρναούτογλου), Πρίντεμπς, Νίασον (59' Κορομηλάς).

Καλλιθέα - Σπάρτη 2-2

Πολύ σκληρή για να χάσει, αποδείχτηκε η ομάδα της Σπάρτης, που αν και βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ, είχε σε αμφότερες απαντήσεις και έφυγε από την έδρα της Καλλιθέας με το 2-2 και τον βαθμό της ισοπαλίας.

Ο Σμυρλής ήταν αυτός που κατάφερε να βάλει μόλις στο 11' σε θέση οδηγού την γηπεδούχο ομάδα, όμως ο πολύπειρος Αναστασάκος αντέδρασε και ισοφάρισε για την Σπάρτη, μόλις στο 19'.

Η Καλλιθέα δε πτοήθηκε και κατάφερε να πάρει το προβάδισμα εκ νέου, με τον Γκίνι να βρίσκει δίχτυα στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου. Παρόλα αυτά, οι Σπαρτιάτες και πάλι κατάφεραν να βρουν τρόπο να απαντήσουν και στο 65' ο Ηλιόπουλος ισοφάρισε ξανά.

Το παιχνίδι ήταν ανοιχτό, οι δύο ομάδες είχαν ευκαιρίες για το τρίποντο, όμως δε τις αξιοποίησαν. Εκτός από φάσεις, όμως, είχε και πολλά νευρα, με την κατάσταση να ξεφεύγει μετά το τελευταίο σφύριγμα, καθώς παίκτες πιάστηκαν στα χέρια, με τον Μπουντόπουλο να αντικρίζει και την κόκκινη κάρτα.

ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Νίκος Κουρμπανάς): Σταυριανός, Λεβέντης, Σταμόπουλος, Πάτας, Συριόπουλος, Γκίνη, Κατσικογιάννης (72' Μάκο), Μπέλης (91' Τσώνης), Τσίπρας, Σταματάκος, Σμυρλής (60' Γουόρντεν)

ΣΠΑΡΤΗ (Σωτήρης Αντωνίου): Μελίσσας, Γιαννίτσης, Σιώπης, Γκαλίτσιος, Αναστασόπουλος, Κατσίκης (46' Ηλιόπουλος), Παπαχρήστος, Οικονομόπουλος (46' Μπουντόπουλος), Μπανούσης, Ν. Αρσενίεβιτς (61' Λώττας), Αναστασάκος

Αιγινιακός - Τρίκαλα 2-2

Ακόμα πιο πίσω στη διεκδίκηση της ανόδου, έμεινε η ομάδα των Τρικάλων, η οποία αναδείχτηκε ισόπαλη με σκορ 2-2 στην Κατερίνη με τον Αιγινιακό.

Μάλιστα, η ομάδα του Γεωργιάδη βρέθηκε με τη πλάτη στον τοίχο, καθώς στο 14' ο Ζγκούρη άνοιξε το σκορ και στο 32' ο Γκατσολάρι έγραψε το 2-0. Παρόλα αυτά, ο ΑΟΤ είχε απαντήσεις...

Στο 43' ο Κουσκουνάς βρήκε δίχτυα και έβαλε ξανά στη διεκδίκηση του αποτελέσματος την ομάδα του, με τα Τρίκαλα να παίρνουν και το... δώρο του Φασίδη στο 45'. Ο παίκτης του Αιγινιακού εκτός φάσης χτύπησε τον Καρρίκι και άφησε την ομάδα του με παίκτη λιγότερο.

Στην επανάληψη, παρά το αριθμητικό πλεονέκτημα που είχε ο ΑΟΤ, δε μπορούσε να βγάλει φάσεις. Όμως η λύτρωση ήρθε στο 79', με τον Γιαννιτσάνη να εκτελεί εύστοχα το πέναλτι που είχε κερδίσει λίγο νωρίτερα ο Μαρουκάκης, για να σώσει έτσι τον ένα πόντο.

ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ (Περικλής Αμανατίδης): Τόλιος, Παπουτσογιαννόπουλος, Γιαζιτζόγλου, Πασαλίδης, Λιόλιος, Πατράλης, Ζούρκος (84’ Μουκίδης), Ζγκούρη, Φασίδης, Γκατσολάρι (90’ Παπαδόπουλος), Ρανγκέλοφ (73’ Τοπαλίδης).

ΤΡΙΚΑΛΑ (Γιώργος Γεωργιάδης): Σιδεράκης, Σανδραβέλης (46’ Καμπλιώνης), Γκόλιας, Σαρακατσάνος, Λεάντρο (58’ Στεφάνοβιτς), Μουμίν, Καρρίκι, Γιαννιτσάνης, Μπαϊκαρά, Κουσκουνάς, Μαρουκάκης.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα