Ο Αλαφούζος, ο Παναγόπουλος και ο... Κασάνο!

Ο Αλαφούζος, ο Παναγόπουλος και ο... Κασάνο!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Ο Αλαφούζος, ο Παναγόπουλος και ο... Κασάνο!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου βάζει στο... mixer τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού, τις δηλώσεις Παναγόπουλου, το χρέος της ΠΑΕ και τον διάσημο Ιταλό επιθετικό!

Είναι ξεκάθαρο πλέον πως ο Γιάννης Αλαφούζος έχει αποστασιοποιηθεί σημαντικά από τα δρώμενα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, έχει απομακρυνθεί από τα φώτα της δημοσιότητας ενώ μέχρι πρότινος απουσίαζε και από τα εντός έδρας παιχνίδια του «τριφυλλιού». Είναι ξεκάθαρο πλέον πως δεν έχει την ίδια «μαχητικότητα», την ίδια διάθεση να βγει μπροστά και να μιλήσει στον κόσμο για τα λάθη του, το παρόν και το μέλλον του συλλόγου, με τον ίδιο επικεφαλής.

Έλαμψε δια της απουσίας του από την παρουσίαση Λυμπερόπουλου-Φύσσα, δύο στελεχών που είναι το Α και το Ω για το ποδοσφαιρικό τμήμα, όπως έλαμψε δια της απουσίας του από τις επαφές για την τελική επιλογή του τεχνικού διευθυντή και του διευθυντή ακαδημιών. Το καράβι έπεσε και φέτος πάνω στα βράχια, ο πρόεδρος της ΠΑΕ πήρε πάνω του όλη την οργή του κοσμού στο Κορωπί μετά το 3-0 στο ντέρμπι αλλά έκτοτε δεν βρήκε το κουράγιο, ίσως και την πίστη, να μιλήσει δημόσια για το από εδώ και πέρα, να προσπαθήσει να δώσει ένα όραμα για την συνέχεια, όσο δύσκολο και αν φαντάζει αυτή την στιγμή. Η απουσία του είναι ξεκάθαρο δείγμα απογοήτευσης και για την φετινή κάκιστη χρονιά, για την οποία φέρει και την μεγαλύτερη ευθύνη, την οποία λογικά θα πρέπει και να αποδέχεται.

Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ, λοιπόν, «επικοινώνησε» τις σκέψεις και τις αποφάσεις του μέσω ενός εκ των πιο στενών συνεργατών του. Ο Χρήστος Παναγόπουλος με μία μεγάλη συνέντευξη στο ραδιόφωνο του ΣΠΟΡΦΜ έδωσε το στίγμα της επόμενης ημέρας στον σύλλογο, αναφερόμενος σε όλα τα τρέχοντα ζητήματα. Ας σταθούμε σε κάποια σημεία της τοποθέτησης του αντιπροέδρου της ΠΑΕ...

1) Αναγνώρισε τα σοβαρά λάθη της διοίκησης του Παναθηναϊκού τα τελευταία χρόνια. Για να διορθώσεις το πρόβλημα πρέπει πρώτα να το εντοπίσεις. Από κει και έπειτα, πρέπει να έχεις τον τρόπο για να το διορθώσεις και τα τελευταία χρόνια ο σύλλογος δεν βρίσκει τον τρόπο να διορθωθεί αλλά συνεχώς βάζει νέους μπελάδες στο κεφάλι του...

2) Μίλησε για επιστροφή στο πλάνο του 2013 αλλά όχι για μείωση του μπάτζετ στα επίπεδα εκείνης της εποχής. Κάτι τέτοιο, πάντως, θα ισοδυναμούσε με το πάτημα του κουμπιού της... αυτοκαταστροφής! Υπενθμίζουμε πως τότε το μπάτζετ ήταν στα πέντε εκατομμύρια ευρώ!

Εκείνο το πλάνο, όσον αφορά την ποδοσφαιρική του δομή και κυρίως τον τρόπο που τέθηκε σε εφαρμογή ήταν το ιδανικό. Για το 2013, για το περιβάλλον εκείνης της περιόδου. Τα πράγματα πλέον έχουν αλλάξει και ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να πορεύεται με πιτσιρικάδες από τις ακαδημίες και ξένους «λαχεία». Ναι μπορεί να λειτουργεί με ποδοσφαιρική λογική, ναι μπορεί να έχει ένα ξεκάθαρο πλάνο και σοβαρούς ανθρώπους να το υλοποιούν, ναι μπορεί να είναι σωστά δομημένος όπως τότε με Νταμπίζα και Αναστασίου. Αρκεί να το επιτρέψει ο Αλαφούζος και να μην υπάρχουν παρεμβολές τύπου «καλοκαίρι 2014».! Ο σύλλογος, όμως, δεν έχει όμως ούτε τα περιθώρια, ούτε την πίστωση χρόνου να φτιάχνει ομάδα χαμηλού κόστους και περιορισμένων δυνατοτήτων...

3)Το μεγάλο «φάουλ» της συνέντευξης. Από την στιγμή που βγήκε να μιλήσει στον κόσμο ως αντιπρόεδρος της «πράσινης» ΠΑΕ για τα οικονομικά δεδομένα του συλλόγου, το «τα χρέη είναι πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ» δεν αποτελεί πειστική και κυρίως σοβαρή απάντηση για έναν σύλλογο που λίγο έλειψε να βαρέσει... κανόνι το 2012 από τα χρέη! Πάνω από τα δέκα εκατομμύρια, είναι τα έντεκα εκατομμύρια, είναι τα είκοσι εκατομμύρια αλλά είναι και τα τριάντα εκατομμύρια και ο κόσμος του συλλόγου πρέπει να ξέρει που βρίσκονται τα χρέη αυτή την στιγμή για να μπορεί να κρίνει την διοίκηση του Γιάννη Αλαφούζου σε όλα τα επίπεδα.

Πάμε τώρα και στο... κερασάκι της τούρτας για να κλείσουμε το σημερινό mixer. Ο Παναθηναϊκός όπως είναι γνωστό ψάχνει για επιθετικό και για δεκάρι. Έχουν προταθεί πολλοί ποδοσφαιριστές, σε σημείο που χάνεται η μπάλα, και ένας εξ αυτών είναι ο σπουδαίος Αντόνιο Κασάνο.

Ο 34χρονος Ιταλός που ανήκει στην Σαμπντόρια, μένει ελεύθερος και εκτός από μεγάλη ποιότητα, κουβαλά και μεγάλη τρέλα, μια τρέλα που του στέρησε μια ακόμη πιο σπουδαία καριέρα! Μέχρι και σήμερα, ο παίκτης απλά έχει προταθεί, τίποτα παραπάνω, ο Παναθηναϊκός δεν έχει κάνει επαφή μαζί του και γενικά η υπόθεση είναι στο πρώτο στάδιο και μπορεί να προχωρήσει, μπορεί και όχι. Καμία εμπλοκή, πάντως, δεν έχει στην υπόθεση ο Αντρέα Στραματσόνι που ήταν «σκοτωμένος» με τον διεθνή επιθετικό στην κοινή τους θητεία στην Ίντερ!

Το... ωραίο και μη αναμενόμενο της υπόθεσης, όπως μαθαίνουμε από Ιταλία μεριά, είναι πως ο Κασάνο όχι μόνο έδωσε το «οκ» στο να προχωρήσει η δουλειά αλλά είναι και ενθουσιασμένος στην πιθανή προοπτική της Ελλάδας και του Παναθηναϊκού! Τουλάχιστον επιβεβαιώνει την τρέλα του. Για ότι νεότερο, εδώ θα είμαστε...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.