To γρήγορο γκολ που δεν... και η επιλογή των 15 παικτών

Διονύσης Δελλής Διονύσης Δελλής
To γρήγορο γκολ που δεν... και η επιλογή των 15 παικτών

bet365

Έχει να συμβεί από τις 6 Νοεμβρίου και το χαρακτηριστικά εύκολο 3-0 επί του Παναθηναϊκού. Δύο ολόκληρους μήνες. Πέρασαν από το Φάληρο διαδοχικά Κέρκυρα, Λεβαδειακός, Παναιτωλικός και Αστέρας για το πρωτάθλημα συν τη Γιουνγκ Μπόις για το Europa League και ο Ολυμπιακός ακόμη δεν έχει καταφέρει να σκοράρει σε πρώτο ημίχρονο. Γράφει ο Διονύσης Δελλής.

Όταν λοιπόν δεν έρχεται το γρήγορο γκολ που θα δώσει προβάδισμα και συγκεκριμένα χαρακτηριστικά στην αποστολή σου; Τότε προφανώς και μπλέκεις σε περιπέτειες. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι σε αυτό το διάστημα οι Ερυθρόλευκοι σκόνταψαν δύο φορές (Κέρκυρα, Γιουνγκ Μπόις) και πέτυχαν δύο νίκες με ανατροπή μετά το 80΄(Παναιτωλικός, Αστέρας). Ακόμη και με τον Λεβαδειακό που τελικά προέκυψε το εμφατικό 4-0, είχε μπόλικο καρδιοχτύπι. Διότι εκτός όλων των άλλων, ο Ολυμπιακός όταν δεν απειλεί… απειλείται με την εικόνα που παρουσιάζει στο ανασταλτικό κομμάτι του. Χθες κάποια στιγμή ο Μποτία κουτούλησε τον Φιγκέιρας! Ήταν λίγο μετά από την ασίστ του Λεάλι στον Μανιά. Και λίγο πριν από κάτι αντίστοιχες πάσες του Βιάνα στον Τσιλιανίδη. Λάθη που δεν τα δικαιολογείς ούτε στο παιδικό...

Είναι τυχεροί οι Ερυθρόλευκοι σε αυτό το διάστημα που έχουν τόσο μικρές απώλειες, με βάση την εικόνα τους. Και ακόμη πιο τυχεροί διότι και σε αυτό το πρωτάθλημα παίζουν (και φέτος) μόνοι τους το παιχνίδι της κορυφής. Ο ΠΑΟΚ για να κερδίσει στον Λεβαδειακό με 1-0 χρειάστηκε 22 τελικές, η ΑΕΚ με τον Παναιτωλικό έμεινε στα... ποσοστά της στο ΟΑΚΑ, και ο Παναθηναϊκός ξύπνησε σήμερα και πάλι στο -12. Το γεγονός ότι η μοναδική αντίπαλος που είναι σε μονοψήφιο επίπεδο διαφοράς λέγεται Ξάνθη, προφανώς εξηγεί τα πάντα. Δώρο για τον Ολυμπιακό ότι δεν έχει «πίεση» στην φετινή Σούπερ Λιγκ. Αρκεί να το εκμεταλλευτεί διορθώνοντας και την εικόνα του. Γιατί κάποια στιγμή η τύχη θα σου γυρίσει τη πλάτη. Και οι Πειραιώτες έχουν τώρα τρία εκτός έδρας «μαζεμένα» (Ξάνθη, Πλατανιάς, Τρίπολη) πριν τα τρία εκτός έδρας με ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό. Μην καταφέρουν λοιπόν να βάλουν μόνοι τους... φωτιά στο πρωτάθλημα, αν δεν βελτιώσουν την αγωνιστική τους παρουσία. Που εδώ και καιρό είναι κατώτερη της προσδοκίας.

Χθες ήταν ο ξεχασμένος Μάριν που καθάρισε τη μπουγάδα. Ο Γερμανός που σε λιγότερα από 150΄συμμετοχής στη Σούπερ Λιγκ, έχει 1 γκολ και 3 ασίστ αλλά που έχει μάθει απ΄ έξω την διαδρομή πάγκος-κερκίδα. Είναι δεδομένο ότι μπορεί να βοηθήσει, ειδικά σε αναμετρήσεις «Καραϊσκάκης» με τον αντίπαλο να προσφέρει την κατοχή της μπάλας. Για να προσφέρει όμως πρέπει να υπολογίζεται. Όπως αντίστοιχα ο Τσόρι, ο Πάρντο και όσοι ακόμη βρίσκονται στο βάθος του ρόστερ κατόπιν επιλογής του Μπέντο. Ο Πορτογάλος τεχνικός εξήγησε προ ημερών στη διοίκηση ότι δεν θέλει μεταγραφές. Ότι το υλικό του αρκεί. Η απόφαση του είναι γενναία. Όπως αντίστοιχα γενναία είναι η προσπάθεια με τους μικρούς που σίγουρα αναγνωρίζεται. Μισή σεζόν ακόμη όμως, με 15 ποδοσφαιριστές δεν βγαίνει.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Διονύσης Δελλής
Διονύσης Δελλής